Fórum témák
» Több friss téma |
80C°-ig bírnia kell (ha régi akkor is 60-ig), persze nem 3 napon keresztül. Belül, úgy-e jóval melegebb.
Köszönöm a választ!
Szerencsére újabbacska a szentem Elértem közben a 41 fokot, így kezdek aggódni mi lesz mikor legközelebb falat akarunk bontani vele. Persze nincs megfelelő hangfalam hogy kipróbáljam, legfeljebb az egyik csatornát.
sziasztok!Tudna nekem valaki tanácsot adni.A problémám a következő.
Csináltam egy 50 wattos erősítőt amihez kellene nekem +- 25V 3A tápegység. Tekercseltem egy +-12 voltosat ,mert azt hittem ,hogy ez is meghajtja,de sajnos nem. Félre informáltam magam .Új trafót meg nem akarok tekercselni.Az volna a kérdésem ,hogy Step Up-(boost) konverter-rel nem tudnám valahogy ezt megoldani? Láttam már trafó nélküli erősítőt ami automatán veszi fel a magának való teljesítményt.Ilyet esetleg nem lehetne valahogy megoldani? Köszönöm a válaszokat! A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2014
Sziasztok! tud valaki kapcsolást 230VAC/5VDC tápegységhez ami minimális helyet foglal és ha lehet keveset is fogyaszt. Az áramfelvétel az dc oldalon max 10-15mA lenne. kb 3X4 cm helyem van ahova be kellene férnie. Köszi!
Telefontöltő panelje elférne ott. Leválasztott, stabil, kapcsolóüzemű.
Üdv mesterek!
Azt szeretném kérdezni hogy a mikrohullámú sütők, tápja mekkora feszültséget szolgáltat? És szabványosított-e? Van egy mikróm 110V-os hálózatra és ha lehet kicserélném a trafóját egy olyanra minek 220V-ra van készítve a przmerje. Szerintetek üzembiztos lenne?
Ha már úgyis szétberheled, megméred a szekunder feszültségét a 110V-osnak, és aszerint választasz.
De csak 600V ig tudok mérni, a magnetron meg 10KV alatt nem hiszem hogy sokat csinál.
Apropó magnetron, ott van még a fűtés problémája is ha jól tudom, elvégre elektoncső. Jó azt meg tudom mérni, itt az anódfesz a kérdéses.
Feltalálták a feszültségosztót, azt hiszem. Nem üzem közben kell mérni.
A készülék nincs nálam, így nem lehetséges a mérés.
Nagy feszültségű ellenállásokkal sem rendelkezem. Nem tudom miről felismerhetők, ha van is balőle nem ismerem fel.
A hossza a lényeg; egy rendes 2-3W-os ellenállás nem üt át 1kV-on, 10-et sorba raksz, és 10kV. Az áramot persze Te számolod ki, de itt mA ns.rend van.
és hány kV-ra kell számítani egy ilyen szörnyetegben?
vagy csináljam meg az osztót 100KV-hoz aztán bontok belőle? A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2014
Ezt nem tudom, csak az elméletét mondtam.
Köszi a választ!
Majd még vizsgálódok amikrós témában. Épp most olvasok vissza benne.
2,5...3kV-nál nem szokott több lenni a DC, ezt egydiódás feszültségkétszerező állítja elő.
A fűtés 3 V 30A kőrül van. Simán cseréld a trafót.
Nekem senki nem tud segíteni?
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2014
Talán a peremfeltétel miatt: nem akarsz új trafót...
Természetesen megoldható step-up konverterrel, ahhoz meg két induktivitást kell tekercselned, vagy venned. Ha IC-kkel akarod egyszerűbb a kivitel, de számolhatsz 1500...2000HUF/db árral. Diszkrét elemekből is építhető, de mire kifogástalant kapsz, addigra alkatrésztemető lesz... Tekerd át a trafót, egyszerűbb, stabilabb, jobb.
24 V-os, kb. 10A-as stabilizált tápegységhez van valakinek kapcsolási rajza (esetleg nyáktervvel, stb)? 48 V, 5A is jó, ha olyan van, de jobb lenne a 24V-os.
Üdvözletem!
Kérlek titeket legyetek szívesek megnézni a paneltervemet hogy jó e így! ESP-hez stabilizálltam a 2x12V 16Ah transzformátoromat. Köszönöm!
Lerajzolnád pontosan ennek a kapcsolási rajzát? Elég érdekes.
Linket tudok küldeni.Köszönöm hogy megnézted!
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/heed_audio_canamp_fejhallgato...l?pg=2
A nyákterved hasonlít; de csak az alkatrészek darabszámában.
Nem az én kezemben van; neked kell tüzetesen átnézni, hogy a nyákterveden minden ugyanoda van-e kötve (a jelöléseket, rajzjeleket nézd meg), mint a kapcsolási rajzon. A kapcsolásit rárajzold a nyákra (mondjuk előtte egy papírra, hogy ne kelljen maszatolni), és kész, nem kell bonyolítani.
Igazad van.Csak sajnos nem vagyok tisztaban a dologgal hogy is all a gratze híd és hogyan is van hogy 4 szal secunderem van....közösítenem kell?
Előtted van a rajz, amit nekem linkeltél. Azon minden ott van. A Graetz-en jelölve vannak a ki-és bevezetések. Egyértelmű, hogy a négy szálas szekunder -ez esetben- két belső (1. tekercs vég, 2. tekercs kezdet) erét közösíteni kell (mintha sorba akarnád kötni a két tekercset). A trafóról váltakozó feszültség jön, ezeket a Graetz ~jelzésű pontjaira kell kötni. A + jelűre a 78xx bemenete, a - jelűre a 79xx bemenete kerül. Hogy össze ne keverd: összekötöd a két (vélt 'belső') véget; ha kétszeres feszültséget mérsz (a szabadon maradt végek közt), jó a kötés; ha 0-át, vagy (nagyon)keveset mérnél, akkor az egyik tekercs végeit megcseréled. Kapísi?
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2014
Hello! Amúgy a trafót amit belinkeltél, csak 0,6VA-es. Ez egy kis nokedli. Vagy is ha ilyen kis tápot készítesz, nem kell hozzá 4700µF-os kondi, vagy ha a táp nagyobb, akkor a trafó kicsi.
Az "Ah"-nak meg semmi keresni valója nincs itt, mert az pld. egy aksi kapacitásának mértékegysége lehetne, de trafóhoz köze nincs. Ha a kondi ekkora melák, akkor a helye is kicsi. A 100nF-os gerjedésgátlók is hiányoznak. A 7912 bekötése nem azonos a 78-aséval, annak nézz utána. És ha a táp +- feszültségű, akkor csak egy GND pont van.. üdv!
Sziasztok! A képen látható trafóval szeretnék szimmetrikus tápegységet, de úgy, hogy 2 nyákon lenne a 2 végfokhoz. A trafón egy 0 van. Megoldható, hogy valahol, egyenirányítás előtt, vagy után két fele vigyem? A 24v-ból kellene 2db szimmetrikus táp.
Köszönöm a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |