Fórum témák
» Több friss téma |
Szerusz engem erdekelne a telefonos rajz elkuldened ide * es nagyon szepen koszonom!!!
Sziasztok! engem is érdekelne a meg valósítás hoz szükséges rajz!
Sziasztok!
Végigolvastam az eddigi leírásokat. Olyan kérdésem volna hogy végig azt olvastam hogy ugyebár az analóg telefonok 2 szálas vezetékkel kapcsolódnak a központhoz. Nade nekem van egy bekurblizós telefonom ami 4 szállal kapcsólódott. Mellékelek egy fényképet hogy mi van a dobozban. Márcsak azt nemtudom, hogy hogyan is kellett ennek annó müködni. Az a része világos hogy ez még a központos rendszerben működött amikor még a kapcsolásokat a központosnak kellett megcsinálni. Mivel számok nincsenek rajta csak egy kurbli, amit ha tekerek a belső rengetője elkezd móködni, igaz csak elég halkan. És lehet-e ezt valamiféle házon belüli telefonként használni, esetlegesen kaputelefon belső egységeként. Mondjuk külső egységnek egy kisebb dobozba egy hangszóró egy nyomógomb és egy mikrofont összeépítve belül meg ez a retró készülék. Kint mikor látogató érkezik megnyomja a gombot bent megszólal a telefon, felveszem és hangátvitel kétirányban. Ez így működhet? Sajnos nemsok infót találtam a neten az ilyen típusú telefonok működéséről.
A helyi telep (LB, Local Battery) bekötése miatt van négy vezeték ennél a telefonnál. http://oldphoneguy.net/BookletPDF/LB%20CB%20Word%20Version%202.pdf.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Telefon_%28eszk%C3%B6z%29 A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2012
Párhuzamosan kapcsolt készülékeknél hogyan lehet bekapcsolódni jelzőhang nélkül a már müködő vonalba ?
Pontosan mit és miért szeretnél csinálni?
Van -e lehetőség arra, hogy egy éppen élő telefonkapcsolatba észrevétlenül belehallgassak ?
Félreértettél. Saját lakásomról van szó.Technikai-, és nem jogi segitséget kértem! Üdv
Sziasztok! Épiteni szeretnék egy kábeles "adó-vevő" keszüleket, ami két mikrofonból és két hangszóróbol állna. Nagyon kezdő vagyok ilyen területen úgyhogy reszletesebb vákaszokat kérek! Köszönöm elöre is!
Szia, böngésszél egy szimpatikus, felkészültségednek megfelelő kaputelefon kapcsolást. Választ kapsz, ha lesz kérdésed
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
(a kérdés magátol érthetődik) Vagyis hogy lehet ezt megvalósítani???
Hát ez a legegyszerűbb. 2 hallgató, 2 mikrofon, plusz egy 9v-os telep. De ha szén mikrofonod van, akkor 1,5v is elég. ( sztár telefonos koromban ilyet használtunk érpár átbeszélésre )
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
Köszönöm a rajzot! De honnan tudom hogy szén mikrofon-e?
Mit tegyek ha csak egy szén mikrofonom van? Mindegy hogy az elemen hogy kötöm a + és - ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Mindegy milyen, csak hagyományos telefonba való (kagylóból kivehető) mikrofon betét legyen.
Köszönöm a válaszokat! Majd ha elkészítem visszaszólok hogy hogy működik!üdv.
Bekötöttem úgy ahogy a rajz mutatja 1.5 v os elemmel, de nem működik. Vajon ha teszek 9 v os elemet fog működni?
Emeld meg a feszültséget 4,5v-ra. Az is elég. Sajnos nem találtam szén mikrofont, így elektrettel raktam össze, de azzal működött. A képen van egy szén mikrofon, a feketét hallgatónak nézem, az szerintem nem mikrofon. A másik kettőt nem ismerem, azok hallgatók lennének?
Ha egy 5 v-os trafora kotnem, mukodne??? Ha oramutato jarasa szerint nezzuk az elem utan az elso mikrofon, a masodik ketto hangszoro es az utolso is mikrofon. Igy volt a rajzon...
Ha lehet ne trafóra kösd, hanem egyenfeszültségű tápra. Régen 4,5 V -os zseblámpa elemről használtuk, mert abból volt sok, és meglehetősen strapabíró volt.
Van nekem egy 12 v-os 1.3 Ah-s akkum; az sok lenne neki?? Vagy tudok tenni ra 9 v-os elemet is melyik lenne jobb dontes??
Az a trafo amirol beszeltem egyenaramot ad mert egy telefontolto volt.
Trafónak a váltakozó feszültség csökkentésére, növelésére szolgáló eszközt nevezzük. A telefon töltőt adapternek hívjuk. (legalábbis mifelénk)
A 9 V -os elem jobb lesz, bár nem fog sokáig tartani, a 12 V meg már sok, nagy áram fog folyni az áramkörben, amit nem biztos, hogy a hallgatók tolerálnak.
Koszonom a tanacsokat! Megprobalom ugy is.
Megpróbáltam 7,5 v-al (mert itthon csak annyi elem volt) és nem működik!!!
Próbáld ki hogy csak az egyik mikrofon-hallgató párost kötöd a tápra. Ha a hallgatóban hallod amit a mikrofonba mondasz, akkor az jó. Utána próbáld ki a másikat is. A kettőt összekötve működnie kell. A szén mikrofon nem tudom milyen régi, lehet hogy a szén szemcsék össze álltak benne. Kocogtasd oda valamihez óvatosan, hátha szétválnak.
Kiprófáltam a hangszórókat és mundkettő működik de összekötve a mikrofonnal nem.
Akkor nincs több ötletem. Pedig ennek működnie kell, évekig ilyenekkel beszéltük át a távközlési érpárakat, akár km-eket is. Ha a hallgatók jók, akkor a mikrofonokkal van a bibi, szerintem a jobb alsó sarokban lévő fekete nem is mikrofon.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |