Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
...csak tudnák, mért nem pontosabban adtad meg lényeges azonosítókat... Mindenesetre amelyik típusnak én most olvasom a leírását, ott ez áll: Idézet: ...ennek a nyomógombnak a helyére simán beköthető az "RS vevő" (ezt sem ismeri a "gugli", viszont a "RX MULTI 434" típust már igen!) kimenete! ...csak ezzel valószínűleg a központ minden funkcióját nem tudod majd vezérelni...„"Start nyomógomb beköthető a GND és KEY sorkapcsokra"” Ráadásul én látok a neten (kapható) min. három különböző kinézetű (típusú) Rewlex távvezérlőt...2 és 4 nyomógombosakat is! Nyilván a "nagykerben" így pénzhez jutottak, ráadásul még távirányítókat is rád sóztak... Jobb lett volna, ha vásárlás előtt érdeklődsz ezen a fórumon... A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014
Köszönöm a választ. Távirányítót nyilván nem vettem, azokból kettővel így is több van.
Az RS multi 434 leírásait elolvastam, csak érdekelt volna, ha tőlem hozzáértőbb emberek is tanácsot adnak. Tulajdonképpen a nyomógomb funkcióját fogja az egység vezérelni, nagyon jó ötlet, köszönöm. Az eredeti távirányítóval eddig sem tudtam minden funkciót vezérelni, úgyhogy ez sme lesz zavaró. Nyilván a nagykerben továbbiakban is le akarnak húzni. 7000 ft+Áfa-ért bekötik a vevőt ha a garázsnyitó motorját leszerelem és hozzájuk elviszem...... Ezt végképp túlzásnak találtam Köszönöm a segítséget.
Sziasztok! Nem az a klasszikus kapunyitó, de remélem jó helyre írom..
Szóval egy ilyen redőnyös, feltekerős automata kapunyitóról lenne szó. Az előző tulaj "szétberhelte" a cuccot, így most nem tudom, pontosan mit hová kellene kötni. Ami biztos, hogy a 15-ös száműra kell a fázist, a 14-esre a nullát kötni. Az ez mellettiek jönnek a relékről. A motor ahogy néztem, sima 1 fázisú motor, fekete, kék és zöld-sárga kivezetésekkel. Van hozzá még egy belső gombsor, fel-le gombokkal, illetve kívülről egy kulcsos kapcsoló (aminek persze a kulcsa nincs meg). Van még benne függőlegesen egy vezeték nélküli modul is. Gondolom van neki valami kézikönyve, de típust nem tudok, mert az elektronika előlapi takarólemeze is hiányzik. A kérdésem csak annyi, hogy lesz ebből kapunyitó? Remélem valaki tud segíteni! Előre is köszönöm!
Helló!
Lenne egy tolókapu vezérlés problémám. Ez egy 900 CT-1E panel. A fesz kimegy , a kapu manuális mozgatásáról egy led add infót, a infra érzékelőnek a reléje kattan(ami a belépés érzékelő) Lehet akár jó is a panel, de nem tudom felprogramozni egy távirányítóra. Tudd valaki segíteni Programozási doksival? Köszönettel!
Idézet: ...és kettőre? Reméljük a hozzá való távirányítóval próbálkozol (és a kapu zárva van!). Idegennyelvű leírásától ugyan hemzseg a net....„egy távirányítóra” Idézet: ..ezt sem értjük, hova??? „A fesz kimegy” A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2014
Közben megnéztem a 2 relé kapcsolását, a következőképpen vannak bekötve, a motor bekötése a kérdéses.. De nem értem, hogyan lehet forgásirányt váltani a nulla átkötésével..
A külső modul az szerintem egy rádiós vevőmodul.Az én kapunyitómban is van csak az kivehető.Nálam az 1. bekötési pont az az antenna.A motornál a 3 bekötési pont van szerintem a zöld/sárga vezeték nem földelés akar lenni a motornál hanem egy közös pont. pl így néz ki a bekötés (10 COM) (11 Mot) (12 Mot) a 11 és 12 közé pedig egy kondenzátort kell bekötni.Ezáltal megfordul a forgásirány.A leírásom nem a motor pontos bekötése mivel nem ismerem a vezérlőt.Ez egy példa, de persze lehet,hogy pont így kell bekötni.
Üdv!
Rajzoltam egy motor bekötést. ( Olyan motor kell, aminek mindkét tekercse egyforma)
Hello!
Idézet: Csatolom. „van neki valami kézikönyve” A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2014
Pontosan erre gondoltam én is.Ez egy tuti kis rajz.De uniman belinkelte a leírását.Így már elég egyértelmű lesz bekötni.
Sziasztok!
Valaki tud valami infóval szolgálni az alábbi kapuvezérlővel kapcsolatban? Egyik reggel nem nyitott.... Gyártó, forgalmazó, szerviz, tanács, akármi jól jön. Relék jók, ahogy méregettem, a mikrokontrollerből nem jön semmi a relé meghajtó tranyók felé. Előre is köszi.
Hello!
Mindent tudunk róla...azt is, hogy tolókapu motort vezérel és V2 Vidue a gyártója. A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2014
Hali!
Van egy ilyen típusú kapuvezérlésem mint ami a linkben szerepel. Az a gondja, hogy pár napja, be csukás után kb. 2-3 percel kinyitja a kaput. Először nyitotta mind két szárnyat. Le reseteltem rajta mindent, a távirányítókat újra tanítottam ,pár napig jó volt, aztán mos újra ezt csinálja de a gyalogos, kislkapu funkcióval. Mi történhetett ezzel?
Vajon a "távirányítók újratanítása" előtt törölted a Fiti vevőpanel memóriájából az összes távadót?
De akár ki is lehetne venni a vezérlőből átmeneti "megfigyelési" időszakra azt az RF modult...(addig nyomógombbal lehet vezérelni). Ha modul nélkül nem "csinálja" a hibát, akkor RF modult kéne cserélni...
Persze hogy töröltem. Ez viszont jó ötlet, hogy kiveszem az RF panelt, és úgy mit csinál. Nem az enyém, csak a szenvedés vele.
Sziasztok!
Van egy tolókapu vezérlésem, meg hozzá külön Gardengate 2 csatornás 434 mhz vevő. kb ilyen: vevő. A problémám az, hogy nagyon pici antenna van gyárilag hozzá, mint ahogy láthatjátok a tetején a képnek azt a csavart drótot. Ezzel csak nagyon közelről működik a távirányító. Szeretném megnövelni a hatótávot. Ezért arra gondoltam, hogy van a tetőn ilyesmi antennám: antenna, ezt kellene rákötni a vevőre. Hogyan lehet ezt megoldani, milyen kábelt kell ehhez vennem? Sima koax megfelelő lenne? Illetve, hova kellene kötnöm a vevőbe a kábelt, mert a dobozon 2 kis lyuk van, az egyikben van a pici kis gyári antenna, a másikban nincs semmi. Segítséget előre is köszönöm!
Tegyél be a mostani antenna helyett egy függőleges, egyenes 17 cm hosszú, 1-1,5 mm2 merev rézdrótot.
Az a baj, hogy a vevő a vezérléssel egy dobozba van elég kicsi helyen, uh nem tudom megoldani ezt a rézdrótos dolgot. Ha a dobozon kívülre teszek ilyen rézdrótot azt milyen vezetékkel köthetem össze a vevővel? Fontos h 17 cm legyen a drót?
Egy próbát csak meg tudsz oldani a 17 cm-es dróttal...vagy nem?
Akkor tedd egy külön dobozba a vevőt...talán az is a hiba, hogy be van zsúfolva olyan helyre, ahol rádiófrekvenciásan árnyékolva van... De akár egy hozzávaló külső antennát is felszerelhetsz, de minél közelebb a vevőhöz. (Az eredeti ötleted azért nem jó mert ami plusz antennajelet nyernél, az elveszne az antennakábel hossza miatt. Ráadásul az egy irányított antenna...) De akár a vevőt is elhelyezheted távolabb a vezérlőegységtől, úgy elég egyszerű néhány eres vezetékkel összekötni. A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2014
Hali!
Kérnék valakit, ennek a vezérlésnek a rádióját hogy kell tanítani/hangolni?
Többfajta típusra vonatkozik az a leírás...leírhatnád melyik a tiéd. A rádióvevő panel típusa alapján is el lehetne indulni...
Hali!
A képen látható rádió vevőről kérnék valakitől egy tanítási/hangolási leírást. Köszönöm!
Hello!
Ehhez pont jó a linkelt példa-dokum. Olvastad? Nem könnyű olvasmány! A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2014
Nagyon köszönöm, majd valahogy meg birkózok vele.
Hali!
Még egy kis kevéske magyarázatot kérnék. Az általam felrakott képen, a vevőn, a csatorna választó jumper csatlakozón 3-3 láb van és egy relé, amit linkeltél, azon pedig 5-5, és kettő relé. Az enyémen nincs kiskapu/egykapu funkció? Hogy lehet a vevőből törölni az adókat? A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2014
Hello.
Akkor a te rf vevőd az egycsatornás NICE FLOX1R.... "Egy BM 250-es memória panellel vannak ellátva, amely maximum 63 kódot tud tárolni..." Ez a példaleírásomban említett linkről letöltött dokuban benne van. Emlegetnek egy "elvágást" is, amit vissza kell forrasztani? Én ugyan sosem voltam ilyen panel közelében sem...de a netről mindent megszerezhető. A törlésnek utánanézek...de sikerült a a "tanítás"? Meg milyen a távirányítód ? A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |