Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia! Egy kis segítség.
Ezzel én azért egy kicsit vigyáznék. Még egy márkásabb 850W-os is csak 800mA-t ad le a -12V-os ágon. Nem tudom ez mennyire hihető adat, de gyanítom hogy ha eltérés is van akkor az inkább negítv irányba.
Ha nagyon fontos, át lehet alakítani. Csak az egyenirányító dióda korlátozza a terhelhetőséget, az egyenirányítás ugyanarról a szekunder tekercsről történik, amelyik a + 12 V -ot állítja elő.
Udv mindenkinek . Neki fogtam kb. 1 eve , de sajnos abba hagytam es most egy kicsit turbozni akarom . de nem vagyok biztos benne hogyha jo lessz-e .
Egy "POV" - rol van szo (a legegyszerubb valtozata, mellekeltem a kapcsolasi rajzat ) , ellenben most azt akarom megoldani hogy sajat maga generalja a feszultseget , vagyis ellem nelkul . Mellekeltem 3 kapcsolsi rajzot (ami a : vicsys altal Propeller Clock cimu cikkbol voltak kivagva) . Szerintetek lehetseges ? , kivancsi vagyok a valaszra , mielott kinlodnek egy par orai tekercselesi munkaval . Valami meg kellene pluszba ? pl. stabilizator ic a forgo panelre ? vagy esetleg kondik ? A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2014
Igen, én ezzel tisztában vagyok, kérdés hogy a kérdező megbirkózna-.e vele, vagy inkább vesz másik trafót.
Üdv! Azt szeretném kérdezi, hogy ebben a kapcsolásban a speaker előtti dióda mire szolgál?
Szia. Ha induktiv dolgot kapcsolunk, akkor abban kikapcsoláskor fordított polaritású feszültség keletkezik. Ha ezt nem vezetné el a dióda, a tranzisztor tönkre menne.
A hangszóróval párhuzamosan kötött záróirányú dióda az IC védelmével foglalkozik. Ha kapcsolgatod egy tekercs áramát, akkor kikapcsoláskor egy ellenirányú feszültség keletkezik, ami tönkreteheti a kapcolóelemet. A dióda ezt a csúcsot zárja rövidre.
Nyilván megoldható, a te esetedben inkább az a kérdés hogy rögzíted a tekecseket. Az állót egyszerűbb, de a propellered elég kicsi, ahhoz nem tudom mit lehetne rögzíteni. Valami műanyag flakon kupak méretnyit esetleg. Bár a propellert valószínűleg ujra kell építeni, hacsak meg nem tudod oldani az egyensúly az új alkatrészekkel.
Nem lehetetlen, sok sikert hozzá.
A kismotort , lefogom cserelni egy szamitogep ventire (mellekeltem) .
A nyakot ujra tervezem , es nagyobb lessz , tobb LED -el Ellenben arra lennek kivancsi hogyha a kapcsolasok mukodni fognak-e ? vagyis ha a forgo tekercsen , megfog-e jelenni a feszultseg
Ha jól csinálod miért ne működne?
Csak majd ne felejtsd el, hogy a transzformáláshoz változó mágneses tér kell, tehát a primeren a fesztkót majd szaggatni kell, de gondolom ezzel tisztában vagy. És ugyebár úgy kell kialakítani, hogy a megfelelő szekunder feszültséget kapd. A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Sziasztok azt szeretném kérdezni ,hogy szeretnék kapcsolóval RESETelni és ,hogy ez a megoldás megállná-e a helyét?????????
Illetve még annyi változtatást szeretnék , hogy egy monostabil multivibrátorral meghatározott ideig működtetni az áramkört !!!! úgy gondoltam , hogy MONOSTABIL m.. kimenetéről érkező jelet invertálnám mivel alacsony szintre érzékeny a 13-as ENABLE bemenet és amíg kapja az engedélyezőbemenet a monostabilról a jelet addig működne csak !! vélemény????????
Sziasztok!
Most kezdtem érdeklődni az elektronika iránt. Hamarosan meg fogom csinálni az első NYÁK-omat is ami egy egy ledes villogó lesz. Egy ideje már próbálkozok, roz rádiókból régi tápegységekből szedek ki dolgokat. Két kérdésem lenne! 1. Szerintetek melyik a legjobb NYÁK tervező program kezdőknek?(Ha lehet akkor linket is adjatok!) 2.Mikkel próbálkozzak? Úgy értem hogy milyen dolgokat csináljak. Jöhet mindenféle ötlet! Előre is köszi mindenkinek!
Hello! Lehet így Resetelni. A monostabil-En bementnél azt kell tudni, ha "En" magas szinten lesz, akkor a számláló ott áll meg ahol épp van.
Szia!
Sprint Layout szerintem a legjobb tervező! Erről van egy egész téma itt a Fórumon, látogass el oda több infóért! Hogy mivel próbálkozz? Cikkek között nézegesd át alaposan a kezdő kapcsolásokat, aztán jöhet a többi! Ha komolyan érdekel, és nem tudod mit csinálj, írj privátban! Szívesen segítek!
Először is köszönöm válaszod.
Igen, tudom hogy régi gyártmány és ezért is vagyok igazából bajban mert egy kb 30 éves akkumulátor töltőnek a vezérlése/szabályzása lett vele megoldva és ezért ragaszkodnák ehhez a típushoz ezzel a tokozással. Másrészről az új tokozással lévők között nem találtam helyettesítő típust, mert ha nagyon nem menne másképp akkor kiváltanám, de nem tudom mivel
Belinkeltem a tirisztorokat, ha rákattintasz az aláhúzott" Pld." szövegre, egyből előjönnek..
http://www.ebay.com/itm/1-Stuck-600V-15A-Thyristor-KT707-3H61-/250796038093
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Milyen programmal lehet olyan nyákot tervezni, amit utána lehet szimulálni is. Tehát pl 12 voltos bemeneti feszültséget az áramforrás, majd ha átmegy egy ellenálláson akkor kiírja hogyan változott a feszültség. Tud valaki erre programot ajánlani?
Elsiklottam felette
Köszönöm, ezzel már jóval előrébb vagyok
Az áram folyik, a feszültség van, (illetve Volt) Az ellenállás, az áram és a feszültség közti kapcsolatot az ohm törvény írja le. Ebben a szakmában abszolút alap.
Például: Proteus áramkör- és nyáktervező, ill. szimulátor.
Szervusztok üdvözlök mindenkit!
Egy villanócsöves villogóval kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. A kapcsolás az RTÉK. 1988 -as számában a 110. oldalon található. A cikk íróját az általam nagyra becsült Kisvölcsey Andrást sajnos nem tudom megkérdezni. A problémám az, hogy a cső nem villan el, pedig a feszültség már eléri az 500V-ot is. A megépítéskor nem volt VF503-as csövem, ezért egy újabb típusú 3X28mm -es egyenes csövet használtam, aminek nincs feltüntetve típusszáma. Segítségeteket előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2014
Hello! próbáld meg megfordítani az "n3" tekercs kivezetéseit. Mert egy cső csak akkor villan, ha a gyújtás kV- tartományokat ér el. Ez itt csak úgy lehetséges, ha a traszverter nyitóüzemben tölti a kondit, és záróban gyújtja a csövet. Vagy is a rajzon a tekercs melletti pöttyök jelölik a tekercs menetirányát (mondjuk kezdetét) és az a rajz szerint jól van elhelyezve.
Köszönöm a segítségedet, a tipp megoldotta a problémát! ;
|
Bejelentkezés
Hirdetés |