Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   181 / 244
(#) Davidd válasza bencikusz hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Kb ugyanabban a kategóriában vannak, egy próbát szerintem megér. Abban kérek megerősítést hogy a 60W magas elég-e? Anno Haliapu mondta, hogy kár volt 100asokat tegyek toppa, elég lett volna a 60W is. Kiváncsi vagyok mások véleményére, mert holnap rendelek.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
(#) vipera1997 válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Szerintem elég a 60W-os is nekem 100W-os van de a felét sem használom ki!
(#) Davidd válasza vipera1997 hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Köszönöm! Én a kis 40W-sat egy tda7294hiddal hajkurászom. Ha egy szobában van használva sípol utánna az ember füle. Te milyen keresztezési frekvenciát ajánlasz?
(#) vipera1997 válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Ez jó kérdés Én fülre építettem meg, vagy egy 2µF-os bipoláris kondi és tekercs benne.
(#) Davidd válasza vipera1997 hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Mostani toppomban csak a magason van hangváltó. A mélyközép direktbe van. A mostani hangváltó amit vennék ilyen lenne annyi, hogy az L padot a magastol tuti kiszedném
(#) vipera1997 válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Szerintem hagyd úgy ahogy eddig volt a mély direktbe, a magas kondi+tekercs és jó lesz úgy
(#) Davidd válasza vipera1997 hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
A mostaniban ilyen van, annyi alakitással, hogy kivan szedve az L pad, és ahol van a 2 ohm ahelyett be van téve egy 8 ohmos ellenállás párhuzamosan egy 12V10W egővel, az ellenállással játszottam ki, hogy a védelem azaz az izzó mikor kezdjen korlátozni.
(#) Nagy Tamás válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Szia!Ár érték arányban nem rosszak ezek a driverek ,viszont a műanyag tölcsér sokat ront a helyzeten. Szerintem nagy hangerőn már "elszabadul a hangja,talán torzít is a tölcsér. Nem véletlen vagy 0,5 kilós egy jó öntött alu tölcsér. Én a saját mnc tölcséremet annó körbetapasztottam egy nagy csomag gyurmával. és jót tett neki.
Bővebben: Link Valami ilyesmi azért szebb hangokat produkál. vagy egy celestion,esetleg RCF
(#) Davidd válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Szia! Nekem a tölcsér körbe van véve fával, amin van egy aluminium lap, arra van felcsavarozva a driver, mivel az 5kg drivert a műanyag tölcsér nem bírná el. A tölcsér nem kap nyomást az alsó hangszorótól, elvan teljesen rekesztve.
(#) Nagy Tamás válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Ez így korrekt megoldás,de maga a driver hozza rezgésbe a vékony műanyag tölcsérek falát.
Ez a bibi a vékony műanyag tölcsérekkel.
(#) Davidd válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Értelek, gondolom ezen csak tölcsér cserével lehet segíteni. Mostmár a jövőben akkor ügyelek erre is. Majd készítek egy felvételt hogy milyen hangja van. Szerinted az 1.5kg drivert a műanyag tölcsér még elbírja?
(#) Nagy Tamás válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Nem elsősorban a driver tömegével van baj,szerintem jól berögzítetted el fogja bírni nem fog elrepedni meg ilyenek.
Bizonyos frekvenciákon rezgésbe jöhet a tölcsér és "saját hangot ad ki. RCF tölcsérek amellett hogy öntött aluminiumból(talán ötvözet) vannak még meg is vannak merevítve bordákkal belűről,vagy kívülről.Bővebben: Link
(#) Davidd válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
A nagy 100W ra lehetne tenni ilyen tölcsért, mert van neki egy átalakító ami csinál ilyen kicsi lyukat, amit becsavarok a tölcsérbe. Ez már mondjuk másik kategória. Tudod én örülök annak, hogy annó időben utánna néztem a drivereknek, hogy drivert kell venni, nem piezzókkal foglalkozni. 17 éves létemre komolyan veszem, örülök ha ilyen kaliberü magasokat megtudok engedni magamnak, nemhogy csak egy tölcsér itt-ott 30k huf. Most nekem az a lényeg hogy erőteljesen szóljon, és tényleg lehet van ahol beleszól a tölcsér de most ez van. Nagyonszépen köszönöm a segítséget, ha gondom adódik majd jelentkezem.
Szép estét!
(#) Nagy Tamás válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Igen a piezzókat ,ringeket már megugrottuk Egyértelműen jobb a tölcséres magassugárzód
ezeknél! Szép estét!
(#) sound.man válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Kisebb drivernek több teteje van mint a nagyobbnak. Cserébe a nagyobbat lejjebb lehet engedni, viszont én 18dB/oktávval vágnám.
(#) Davidd válasza sound.man hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
A nagy is 18dB/oktavval van vagva. A kicsi is annyival lesz. Az a vicc, hogy a gyari ertekek, C1=3.3µF C2=6.8µF es a tekercs pedig 0,4mH korul van. Ezekkel az ertekekkel eleg magasan van a vagas, de ha leengedtem jobban(1800Hz-ig) akkor nagyon suvitett es elment meg az a nemsok magas is. Kozepem igy is nagyon jo, minden ertheto most ugy vagyok vele hogy nem valtoztatok rajta, ez most pont jo. A kicsi drivernek is ezt fogom hagyni, ugyanezeket a valtoztatasokat megfogom csinalni a gyari valton.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
(#) sound.man válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Vigyázz, mert lehet, hogy a kisebb nem fogja bírni sokáig ha 1800Hz-en ha vágod.
(#) Davidd válasza sound.man hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Elnezest felreertheto voltam. Szoval a naggyal kiprobaltam az 1800Hz-es vagast, ami nem tetszett elment az a nem sok magasa is. Emiatt az elobbi megadott ertekekkel(kb 4khz) a vagasi kuszob, onnantol 18dB/oktavval vagom, ez lesz a kicsinek is.
(#) Riffe hozzászólása Ápr 19, 2014 /
 
Sziasztok!
Egy kis tanács illetve tapasztalat megosztást szeretnék kérni tőletek a következő dologgal kapcsolatban!
Adott 2db Wharfaldale nep 215 hangfal 4ohm 600W rms (zeni 1200, csúcs 240) ezek meghajtásához keresek végfokot 100-140e Ft körül! Zenekar hangosításához lenne használva!
Eddig felmerült az RH Sound 1500xl illetve QSC GX-5 végfok! Nektek milyen tapasztalatatok van ezekkel a végfokokkal, illetve szerintetek milyen márkában, típusban gondolkodjak!
Megbízhatóság, jó hangminőség...
Köszönöm előre is a tanácsokat!
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
(#) Allen Collins hozzászólása Ápr 23, 2014 /
 
Sziasztok!
Beag akt 408-hoz vettem Md 210-et, ami elvileg 200Ohm-os, ez egyezik a keverővel, szóval elvileg nem kellene illesztő a mikrofon után, de azt az infót kaptam, hogy kellhet. A Mikrofon halkan szólal meg line bemeneten, a mikrofonbemenetén a cuccnak semmit nem reagál. Tényleg illeszteni kell?
Vagy ez a gond esetleg kapcsolatba lehet azzal, amit valamelyik nap tapasztaltam; A keverő egy idő után egyszercsak sokat veszített a kimeneti teljesítményén. Kondikat kellene benne cserélnem?
(#) Nagy Tamás hozzászólása Máj 1, 2014 /
 
Sziasztok! Valaki tudna ajánlani olyan végfokot ami kimondottan topládák megszólaltatására való,azon belül is elsősorban az énekre szeretnék koncentrálni. 2*400W 4ohm sinusz teljesítményű kellene.
Jelenleg egy T-amp e-800 üzemel celestion topládákkal,de szívesen kipróbálnék mást is ugyanazon a hangsugárzókon.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2014
(#) mraulajos hozzászólása Máj 4, 2014 /
 
Hali!
Kérdezem, mi a megfelelő sorrend?
Keverő, - hangváltó, - limiter, - végfok.?
vagy,
Keverő, - limiter, - hangváltó, - végfok.?
Köszönöm!
(#) promise válasza Allen Collins hozzászólására (») Máj 4, 2014 /
 
A mikrofont szimmetrikusan vagy aszimmetrikusan kötötted a keverő bemenetére?
(#) Szabi1 válasza mraulajos hozzászólására (») Máj 4, 2014 /
 
Az volna a legjobb ha minden bemenetnek volna külön limitterje, és úgy a keverőbe csatolni
(#) bajtaig válasza Szabi1 hozzászólására (») Máj 4, 2014 /
 
Élő hangosításnál majdnem minden bemenet kompresszálva van, így ez megfelel, a többire meg figyelünk hogy ne legyen túlhajtva, egyébként attól függ hogy hány csatis a limiter, illetve hány aktív utat akar hajtani, mert jó esetben annyi csatis limiter kell!
(#) mraulajos válasza Szabi1 hozzászólására (») Máj 4, 2014 /
 
Igen, - tudom. Arra szeretnék választ kapni, amit leírtam.
(#) Szpisti válasza mraulajos hozzászólására (») Máj 4, 2014 /
 
A válaszhoz nem ártana tudni, hogy milyen jellegű zenéhez, hangosításhoz lesz az összeállítás. Hány csatorna, milyen hangszerek, esetleg csak egy arrangeres szinti vagy 4-5 tagú csapat dobbal, énekekkel? Milyen limitered van, egy vagy két csatornás, esetleg több, és milyen "hangváltó" ? Aktív crossover vagy miféle?
Amúgy limitert/kompresszort magába a keverőbe is sokszor beépítenek, vagy ha nem akkor szokták az insert lehetőséget kihasználni.
Annak hogy előbb lenne egy crossover, és azt limitálod, nem sok értelmét látom, tehát a limiter után tenném általában a "hangváltót".
(#) mraulajos válasza Szpisti hozzászólására (») Máj 4, 2014 /
 
Most próbálom bővítgetni a cuccot. Lehet nem jól gondolom a dolgot.
Van egy ilyen keverőerősítőm.
Ebbe mennek a mikrofonok, és egyéb jelek. Venni szeretnék egy ilyen limitert, amibe e keverőből megy akevert jel, innen a hangváltóba. Innen tovább a végfokba. Nem jó az elgondolásom?
(#) reloop válasza mraulajos hozzászólására (») Máj 4, 2014 /
 
Szia! Gondolj bele, ha a hangváltó után limitálnál, a műsoranyagtól függően elvenné a magasat a mély mellől, vagy fordítva.
(#) bajtaig válasza reloop hozzászólására (») Máj 4, 2014 /
 
Pedig a procikban utankénti limiter van , és nem elveszi, csupán nem enged nagyobbat jelet kimenni a végfokokra, mint a beállított limitálási szint
Következő: »»   181 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem