Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számlapok és előlapok készítése
Lapozás: OK   21 / 35
(#) Alkotó válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 13, 2013 / 1

Bennem csak kérdések merültek fel, ezért javaslom újra gondolni:
-Mi volt ezen fél nap?
-Miért idegen nyelvűek a feliratok?
-Miért olvashatatlanul halványak a feliratok?
-A terven lévő szürke "foltok" micsodák, minek vannak ott? Ha kivágásokat jelölnek, akkor azt éppen nem szokás így jelölni, mert ha csak egy picit is elcsúszik a matrica, akkor már nagyon feltűnő és csúnya az egyenetlen szegély.
-Az alsó részen lévő (talán) gombsor, miért van annyira lent? Nagyon kényelmetlen lesz a kezelés, sőt ha asztalra kerül, akkor véletlenül is bármi megnyomhatja.
(#) Gafly válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

Valamint a Mains után már nem írnám oda azt hogy On/Off. Azt már azért ki lehet találni.
Up és Down helyett inkább két nyilat tennék.
A Controll az egy "l"-el van helyesen, tehát Control.
Akkor van kettővel, ha "Controlled".
(#) rockersrac válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

-Az volt fél nap, hogy életemben először használtam ezt a programot, és meg kellett tanuljam a kezelését...
-Mert nekem így tetszett az összhatás. Kipróbáltam, de nem tetszett úgy.
-Az egy baki volt, későn vettem észre, és fáradt voltam már a javításához, azóta megtörtént a korrigálás.
-A szürke foltok a kivágások helyei, és nem matrica lesz, hanem sima papír+öntapadós fólia kombináció, így nem áll fent a veszélye hogy elcsúszik(mondjuk matrica esetén sem állna fent, meg oldanám ügyesen! )
-Alul a gombsor annál fentebb nem tud kerülni, mert nagy az lcd ami a pákaállomásba kerül, és a panel is nagy, fentebb sem nagyon lehet már vinni a panel miatt. 5.1 hangfal tetjére kerül, közel 24cm magasra, így pont kézre fog minden esni.
(#) rockersrac válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

"Nyomdakész" az előlaptervem (csak a nyomda nem kész még vele).
Ez eltér a szerző (Attila86) ajánlásától, de mivel engem nem kötött a dobozméret, ezért hasonló térfogatban, de elforgatva töltöm meg a teret, ami nagyobb előlapi felületet eredményez.
A szöveggel voltak problémáim, illetve a betűk kapcsolódásával. Egy kifinomult programot használok (mert a nyomda ezt tudja garantáltan reprodukálni, a pdf. itt ritkán ad jó eredményt), de a betük közti térköz egyenkénti beállítására nem találtam beépített lehetőséget, így nekem kellett "feltalálni" a megoldást. A hiányzó ékezetes betű nem okozott gondot.
(#) Attila86 válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

A bal felső lekerekített, álló téglalapban mi lesz?
(#) Alkotó válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

Valóban nem derül ki, mert nem a tervet (fúrósablont) mellékeltem, hanem a nyomdai anyagot. Abban lesz a két áramkörös, glimmes, zöld, hálózati kapcsoló. Azért nincs felirata, mert a kapcsoló billenő lapocskáján van rajzolat.
Illetve még a LED-ek sem látszanak, amik a saját szekciójuk jobb felső sarkába vannak tervezve.
(#) rockersrac hozzászólása Dec 13, 2013 /

Sziasztok! A front designerben elmentett kép formátumú előlap tervet hogy tudom mérethelyesen kinyomtatni?
(#) kaqkk válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

Én régen használtam , de emlékeim szerint semmi trükk nincs benne egyszerűen ki kell nyomtatni .
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2013
(#) rockersrac válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

Valami trükkje biztos van, mert amit próbaképpen nyomtattam, nem lett jó sajnos...
(#) CHZ válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

Nincs semmi trükk, nyomtatásnál 1:1 beállítást jelöld ki, a SCALE gomb alatt.
(#) Bakman válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Ügyelj arra, hogy a kép semmi feleslegeset ne tartalmazzon. Ezután a képet illeszd egy szövegszerkesztőbe (pl. Word), és ott a kép méreteit add meg. Mellékletben egy példa (nem Word, felesleget is tartalmaz).

Ha a papírméret helyesen van beállítva, a nyomat is pontos lesz.

Shot_597.jpg

(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Felragasztottam az előlapi matricát, és beszereltem a kezelőszerveket. Nekem tetszik, így képzeltem el.
Azért van egy apróság, amire nem gondoltam (a képen nem látszik). A potmétereim forgási tartománya 300°, a nekem megszokott 270° helyett. Ezért a minimális és maximális állásban a jelzés "lelóg" a skáláról. Alig észrevehető az oldalankénti 15-15° túlfordulás, de azért ott van.
(#) Frankye válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Nekem kimondottan tetszik.
(#) Alkotó válasza Frankye hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Igyekeztem áttekinthető, és jól használható formát létrehozni.
Sajnos az előlapok nagy része nem ilyen, kevés jó példát látni mostanában. Ha ez ötletet ad másoknak is, akkor az már örvendetes.
(#) sprofan hozzászólása Jan 31, 2014 / 1

Talán 2 vagy 3 éve csináltam egy karácsonyi ajándékot amihez kellett egy ötletes kis táblácska és hát persze hogy nyákból csináltam. Képem nincs róla de azért leírom hátha valaki egyszer tudja hasznosítani az ötletet: Fotó eljárással a p20-as nyákot levilágítottam, majd előhívtam. Ezután kémiai ónozóba bele jó pár órára. Ha ez kész akkor megint levilágítani és előhívni róla a maradék p20-at is. Az eredmény szép fényes, fémesen csillogó felület rajta szintén fényes réz grafika/betűk. Nagyon jó lett, egy réteg lakk még neki és örök darab. Ami buktatója van hogy muszáj 2x levilágítani mert ha kémiai ónozás után csak simán erősebb előhívóval akarjuk lemosni a maradék p20-at, attól erősen be mattul a felület, olyan retro készülék jelege lesz. Annak is van egy hangulata de én a fényeset jobban preferálom
(#) deak francis hozzászólása Márc 1, 2014 /

Szép jóestét mindenkinek.Azt szeretném kérdezni hogy milyen progival lehet potméter skálát tervezni,estleg Libre office-be beilleszteni.köszönöm szépen.
(#) steelbird válasza deak francis hozzászólására (») Márc 1, 2014 /

Hello!
Pl. a FrontDesigner -rel.
(#) deak francis válasza steelbird hozzászólására (») Márc 1, 2014 /

Ingyeneset szeretnék.
(#) kaqkk válasza deak francis hozzászólására (») Márc 1, 2014 /

Akkor az ingyenes frontdesigner
(#) CHZ válasza deak francis hozzászólására (») Márc 2, 2014 /

Szia!
Sprint is alkalmas rá. Csak néhány példa a lehetőségek közül..

Minta.JPG

(#) deak francis válasza CHZ hozzászólására (») Márc 2, 2014 /

Szia.Köszönöm hogy segítettél.

Szívesen.
OPTIONS>FOOTPRINT használatával, számtalan variációban tudsz készíteni skálát..

Nem találom azt az opciot,hol keressem??

Talán így érthető.

minta111.jpg

Szia.Megértettem és köszönöm szépen.

Már csak a fantáziád szabhat határt, sok lehetőség van..
(#) gabor128 hozzászólása Máj 14, 2014 /

Üdv,

Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehetne egy viszonylag egyszerű módszerrel fámre feliratokat nyomtatni. Gondolok itt egy fém műszerdobozra, ami pl be van festve feketére és az előlapon levő gombokat,stb. kellene feliratozni. Nem sorozatgyártáshoz!

Ami eddig eszembe jutott a kétoldalú ragasztószalag, de a papír az meglátszik.
A szitanyomáshoz nem tudok sablont készíteni.
Illetve ismerem még ezt a "faragjuk ki radírból a lenyomatot" c. verziót. Hát oda meg elég nagy kézügyesség kell hogy a betűk egyformák legyenek.

Biztos van más megoldás is. Ötletek?
(#) kendre256 válasza gabor128 hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

20-30 éve Letraset-tel feliratoztunk. Rákerestem és még lehet kapni!!!
Például itt
Tiszta felületre kell rásatírozni, utána pedig le kell lakkozni színtelen lakkal. Meglepően sokáig bírta a felirat annakidején, célműszereket feliratoztunk vele.
(#) rockersrac válasza kendre256 hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Ez tetszik! Ilyet lehet kapni más színben is, vagy csak feketében?
Következő: »»   21 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem