Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Általános antennás kérdések, válaszok
Lapozás: OK   28 / 91
(#) Arsenal válasza kadarist hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

A triax digi 14 vagy a tv-4591F között gondolkodom.
(#) kadarist válasza Arsenal hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Tápiószentmártonban a Kékes vétele jön szóba és az említett első antennát az irányába beforgatva tökéletes vételnek kell, hogy örvendj. Hosszú sokelemes antennát felesleges feltenni azon a környéken. Egy másfajta, jó konstrukció: Bővebben: Link.

Köszönöm a választ. Nem lesz egyszerű abban az irányban tele vagyunk az udvaros fenyővel. Azért gondoltam Ceglédre.

Megnéztem a lefedettségi térképen és a kékes ajánlott elsőre. Triax digi 14-es vagy 343-as között döntök. Köszönöm válaszodat.
(#) zsozsoX válasza Massawa hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Ilyen modem van Huewei modem.
(#) Massawa válasza zsozsoX hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Ezeken nincs koax csatlakozás!
(#) pucuka válasza zsozsoX hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Mondjuk, ha ezt nézted volna, magad is rájöhettél volna. Benne van a megoldás is. A modemre még csatlakoztatni kell egy IPTV set top boxot.
Bővebben: Link
(#) kadarist válasza Arsenal hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Cegléd nagyon kis teljesítményű adó, úgyhogy azt nem ajánlom. Jó vételt!

Köszönöm.
(#) zsozsoX válasza pucuka hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Lefényképeztem és látszik ott jobb oldalon a CATV felírat.A hátulját majd megnézem.
(#) Massawa válasza zsozsoX hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Ha nincs rajta koax csatlakozo ( menetes henger egy lyukkal a közepén) akkor nem igen tudsz mit kezdeni ezzel a GPON-nak nevezett átveréssel.
(#) pucuka válasza zsozsoX hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

A CATV nem csak a koaxon szolgáltatott TV -t jelenti, hanem az IPTV -t is- Ezt lehet szolgáltatni réz érpáron is DSL technikával, de optikai kábelen is. Az is hasonló technológia, csak a modem eleje más. A blokksémából látszik, hogy IPTV -t köthetsz rá közvetlenül, (már ha lenne) de a normál TV -hez szükséged lesz egy IPTV set top boxra. Ehhez pedig a TV alapsávon szokott csatlakozni, SCART, vagy HDMI kábellel. Ennek a megosztásával semmire sem mész.
Ha esetleg lenne is benne modulátor, az is csak azt az egy csatornát tudná az RF sávba konvertálni, amelyiket a set top box éppen vesz. Azzal sem lennél előbbre.
(#) ktibor76 hozzászólása Máj 13, 2014 /

Sziasztok!
Laikusként kérdezem,hogy ha van egy házimozi erősítő amiből csak egy zsinór lóg antennaként és rossz a rádióvétel akkor hozzáköthetném-e a tetőantenna koax kábeléhez? A régi minihifin volt koax bemenet az tisztán fogta az adókat.Amit tudni kell ,hogy van egy antennaerősítő is a padláson ezért nem próbálkozom amíg nem segít valaki.
Köszi előre is!
(#) zolika60 válasza ktibor76 hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Rákötheted, de csodát ne várj. Antenna bemenet nincs rajta?
(#) ktibor76 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Sajnos nincs,ezért kérdezem mivel javíthatom a vételt.

És csak a középső rézdróthoz kössem a lógó antennát,vagy még az árnyékoló szigetelést kössem a készülék fémrészéhez?Mert az csak egy szimpla szigetelésű egyeres vezeték

Nem kell a készülékházhoz kötni.

Rendben.Akkor a vágjam el minél rövidebbre vagy nincs jelentősége?forrasszam vagy csak csavarjam össze?

Szerintem csak csavard össze, hogy lásd van-e látható haszna.
(#) pucuka válasza ktibor76 hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Semmi jelentősége, a tetőantennát úgysem látja a vevő. Ez így csak egy darab drótként fog funkcionálni. Ennyi erővel kötheted a fűtéscsőhöz is, az eredmény ugyanaz lesz.
Ha mindenképpen szeretnél külső antennát használni, akkor sajnos ki kellene építeni egy koax antenna csatlakozást, ez azonban nem egyszerű feladat.
(#) ktibor76 válasza pucuka hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Valóban,nem lett jobb.Mennyire bonyolult a "kiépítés",házilag kivitelezhető,vagy tv szerelő megoldja?
(#) ktibor76 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Hát azért ennyire nem vagyok amatőr.Minden csatit ismerek rajta,az antennája egy lógó tyúkbél
(#) ktibor76 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Igaz,az előző oldalon van az ahol leírtam,sajnos nincs rajta koax,és így nincs tiszta jel.
(#) Kera_Will válasza ktibor76 hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Igen ez a mai kor fejlettségének a jele , fejlődtünk ám rengeteget ... visszafele ...
Hajdanában még a magnós táskarádiókon is volt külön URH antenna (szalagkábeles) csatlakozó a botantenna mellé, és még egy helyi/távoli átkapcsoló is beépítve.
Igaz akkoriban nem nőtt minden bokorban FM rádióadó se.
Volt néhány nagyobb gerinc adó és azokkal fedték le az országot.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2014
(#) Ge Lee válasza ktibor76 hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Az a drótdarab a tervezés/gyártás során jól, vagy kevésbé jól de illesztve lett a vevő bemenetéhez. Bármit csinálsz vele, toldod vagy rövidíted a vétel csak rosszabb lesz, de legalábbis jobb nem.
Jelen felállásban az egyetlen megoldás ha áttelepíted próba képpen több helyre a lakásban, ha szerencséd van találsz egy nagyobb térerejű helyet. Ha nem, akkor marad az antenna bemenettel együtt történő kiépítése, vagy valami primitív egy tranyós erősítő amiket autóantennákhoz is szoktak használni az autórádió bemenete elé.

Logikát sem érdemes a hullámterjedésben keresni, az öreg antennás szakik erre jó példákat tudnának mondani. Pl: 80-as évek, UHF tetőantenna telepítés, a vétel sehogy sem akar tökéletes lenni a sokadik antennaállítás után sem. Antenna dühből lehajít a tetőről, az orral szinte beleáll a földbe, és lám a vétel tökéletes...
(#) pucuka válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

A hullámterjedésben van ám logika, sőt fizikai törvényszerűség. Csak ismerni kell. Az "öreg antennás szakik" már amelyik tudja is hogy mit csinál, az tudja, hogy az antenna föld feletti (tető feletti) magasságával is játszani kell. Ui. az antennamagassággal nincs lineáris összefüggésben a térerősség. A magasság állításával meg lehet keresni az adott helyen a max, és min. térerősségű pontokat. Pl. egy pneumatikos árboc segítségével. Tudom, hogy erre nem mindig, és nem mindenkinek, és nem mindenhol van lehetőség, de aki érti, az antenna feszültség méréssel, és elég sok mászási munkával meg tudja oldani. (vagy egyszerűen hanyagolja a kérdést, ha szerencsés módon elsőre kielégítő eredményt kap)
(#) pucuka válasza ktibor76 hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

A koax csatlakozó kiépítését egy jól felkészült, kellő műszerezettséggel rendelkező TV szerelő, vagy amatőr tudja megoldani, az antenna lehető legpontosabb illesztése miatt. Ha az illesztés nem jó, előadódhat, hogy a helyzet rosszabb lesz, mint a drótantenna esetén.
(#) Ge Lee válasza pucuka hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Ezek szerint engem mindig olyan kollégákkal hozott csak össze a sors, akiknek fogalmuk sem volt róla hogy mit csinálnak. Ez lehet az oka többek között annak a jelenségnek is, hogy adott helyen ha a Horvát adók felé fordítunk egy erősítős lepkét, akkor egyáltalán nem jönnek az onnét sugárzott csatornák, ha meg háttal van neki az antenna akkor 80% körül van a jelszint stabilan. És természetesen emeletes épületek (faluról lévén szó) nincsenek a közelben, valamint a terepviszonyok sem olyanok hogy komoly reflexiókra kellene számítani, mert 15km sugarú körben nincs 2m-nél nagyobb szintkülönbség, de nagyobb körben sem több néhány méternél.
(#) pucuka válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Nem tudom, végeztél e már ellátottság, vagy zavartatás vizsgálat kapcsán térerősség méréseket, vagy voltak-e ilyen kollégáid (munkatársaid).
Ha a sík földön állsz, akkor is van reflexió, és még sok minden más is befolyásolja a terjedést. Példának okáért a föld vezetőképessége sem homogén. Más a terjedés egy gyér növényzetű homokos puszta, vagy egy füves legelő, búzatábla, erdő, vagy épp vízfelület felett. És akkor nem beszéltünk a beépítettségről. És, sajnos tudjuk, hogy a föld is gömbölyű.
Az a bizonyos Fresnel zóna is paraboloid forgástest, és nemcsak a fák házak függőleges oldalai okoznak reflexiót, hanem a földfelület is, mégha teljesen síma is lenne, mint a luftballon. A dombok pedig nem (csak) reflexiót okoznak, hanem az adótól való távolságuktól, magasságuktól függően akadályt, árnyékolást. Ezek különböző csillapításokat okoznak a terjedési útban.
(#) ktibor76 válasza pucuka hozzászólására (») Máj 16, 2014 /

Köszi mindenkinek,hogy segíteni próbált,talán egyszer elviszem egy tv.éshez.

Odáig fajult a dolog,hogy kifeszítettem egy "ruhaszárító" fémbelsejű kötelet a karnis takarásába,levezettem a készülékhez,elég jó lett ,de még mindig nincs RDS ,és ha a redőnyt felhúzom akkor leromlik ismét.Tehát valahogy kívülre kell vezetnem hogy a feltekert redőny ne zavarjon...de ez már egy másik projekt
Következő: »»   28 / 91
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem