Fórum témák
» Több friss téma |
Még odailleszteni is nehezen tudom olyan szögben a fűrészlaphoz. Már próbáltam.
Egy kicsit gondolkodtam, és megoldódott a gondom.
Zajvédő fültok az rajtam van ilyenkor. A szomszédok meg hagy örüljenek.
Csak az orosz csodám sajnos nem elég precíz szerkezet az ilyenekhez.
Nagyon gondolkozom egy ilyenen, de nem tudom mit szólna az alu vágásához.
Üdv mindenkinek!
Van egy ProtoMat S42 típusú nyákmarógépünk, aminek a maró orsójában lévő szerszám megfogásáért felelős clamper elejti a maró/fúró fejet. A tisztítás nem segített rajta. Hogyan lehetne még megpróbálni? Találkozott-e már valaki ezzel a problémával? Hol lehetne utángyártatni egy ilyen orsót?
Ha belenézek a 'tokmányba' így néz ki. A befogás egy kar lenyomásával történik (lenyomáskor lazít a fogáson). A szorítóerő hiányzik, csúszik a szerszám az orsóban forgás közben, ha az anyaghoz ér.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
Próbáltam szétszedni, de 2 részből van összesajtolva v melegítve...
Sziasztok.
Vettem egy körkivágót a Bauhausban. A dobozában is, és a szerszámra is az van ráírva, 30mm. Csináltam egy próbafúrást, de az átmérő 28,5 lett. Megmértem tolómérővel is a szerszám átmérőt, és valóban 28,3mm Tudok vele valamit kezdeni, vagy volt már valakinek hasonló tapasztalat? Nekem pont 30mm lyuk kellene.
Talán a fogak kihajtogatásával be tudod állítani a 30mm-es átmérőre.
Az ilyen szerszám nem okvetlenül pontos furásra készült, inkább arra, hogy a pánt szorosan illeszkedjen ( annak recés az oldala és igy kell beverni)
tudom, eső után köpönyeg, de ha fában szeretnél pontos lyukat fúrni, én az ilyen lapos fafúrókat ajánlom, ha jól rémlik, 36-os méretig lehet kapni:
Bővebben: Link
Köszi a válaszokat.
tiggersoft: Megpróbálom, legfeljebb nem jön össze. Massawa:Aha, akkor ezt a szerszámot ilyen kivetőpántok befúrására használják, és oda valóban ilyen szorosra kell venni. Schnitt:Köszi a tippet, veszek egy ilyet.
Idézet: „ezt a szerszámot ilyen kivetőpántok befúrására használják” Nem. A közepén a vezetőfúró átfúrná az ajtót, mert a kivetőpánt süllyesztéke a gyakori ajtóvastagságoknál már majdnem átér, csak vékony rétek marad. Na meg ez nem marja a teljes keresztmetszetet. A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2014
Valoban nem ajtoba furnak ezzel lyukat, de valoszinü ugyanarra a célra.
40mm lyúkfuró jó lehet? Vagy mivel lehet szépen egyenletesen ilyen nagy lyukakat kifúrni acél lemezbe?
Acéllemezbe felejtős, csempe és kerámia, valamint üveg fúrására alkalmazzák.
Stancolóval.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2014
Kivetőpánt, vagy más néven forstner fúróval lehet precíz lyukat fúrni fába. Bővebben: Link
Létezik lépcsős fúró 10-45 mm méretben:
Bővebben: Link
Negyvenes mérethez már igencsak profi erős gép kell, lehetőleg konstans elektronikával, de legjobb ha ipari állványos, és nyomni neki bőven a kenőanyagot. Fúrtam 4mm-es falú autógáztartályt, mikor hidrofortartállyá alakítottam. Kapaszkodni kellett. (a fúrógépnek is)
Ilyet vajon lehet kapni e-bayen? Csak nem tudom milyen néven lehetne keresni.
Ahogy nézem ez pontosabb mint az egyel lejjebb ajánlott.
Ez jó, de bírja az acélt? Illetve kissé drága.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2014
Válaszolok de most nem tudom hol jár a topic.
Idézet: A mindig nem igaz de nyákfúró esetére igaz. A tömör keményfém fúróknál (amik nem nyákra vannak) nem igaz hiszen semmi értelme sem lenne ennek az elkészítési technológiája miatt . Való igaz hogy jobban vezeti a patron (feltéve hogy minőségi) de a veldonos megfogás sokkal stabilabb nem hiába veldonba teszem ha "küldeni" akarom a szerszámot. „A furo nyaka mindig puhább anyagbol van”
A javasolt megoldások mindegyikét csak több (sőt sok) lyuk készítésénél tartom racionálisnak. Ha valamilyen előlapkészítésről van, szó, akkor ott remek lehetőség a megrajzolt alak kisebb fúróval történő körbefurkálása, majd reszelővel való pontosítás. Akár tizedmilliméteres pontosság is elérhető, de az elvárható 0,5mm-es tűrés könnyedén megoldható. Ezzel a módszerrel nem csak kör, hanem tetszőleges alakzat is készülhet.
Szia!
Ha van rá lehetőséged nézz el a Szögkerbe (Pesterzsébet). Anno én is ott vettem a 24mm-es lyukfúrót fémhez + két flakon fúró-vágó spray. (persze ez a képen egy 40-es). De a 8-12mmes vastagságú U-gerendát átfurigcsáltam vele. Nagyon csikorgott és füstölt is. (nem volt meleg) A végére 16 darab lyuk kellett és csak egy foga tört ki, és még az olcsó Tesco-s Shark nevű kínai gép is kibírta. Úgyhogy én csak ajánlani tudom. Igen erős szerszám ez az adapter. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2014
Ha visszatérő munka, akkor a vastag és kemény ipari kivitelű kapcsolószekrényekhez is használt csavarorsós lemezlyukasztó megérheti: Itt megnézhető.
Egyedi kivitelezéshez vékony lemezbe a lépcsős fúró megfelelhet.
Üdv!
A kérdésem, hogy dekoráció céljából milyen eszközzel lehet bakelit (vagyis vinyl) lemezt vágni?
dekopír fűrész
|
Bejelentkezés
Hirdetés |