Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanypásztor
 
Témaindító: bernardo, idő: Feb 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   175 / 289
(#) Bártfai Ferenc válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Máj 18, 2014 1 /
 
Csinálhatok bármit, a gaz hasba akasztja a technikát..
(#) mex válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Máj 18, 2014 /
 
A gyári pásztorok trafója sokkal kisebb belső ellenállású, (a szekunder feszültségük is kisebb), így aztán a fű okozta terhelésre nem csökken számottevő mértékben a kerítésre jutó feszültség.
(#) Bártfai Ferenc válasza mex hozzászólására (») Máj 19, 2014 /
 
És lehet valahol ilyen trafót venni?
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Máj 19, 2014 /
 
Sziasztok. ezt a sorkimenőt szeretném tesztelésre beledobni egy pásztorba. A bekötésben kérném a segítségeteket. 2-es 9-es láb a primer tekercs. M.V a magas fesz. (karám) A FOCUS vagy a 8-as láb a test? vagy ha nem így akkor hogyan kössem be?
(#) nyemi válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Máj 19, 2014 /
 
Hát elméletileg egy 230/10-12V 40VA-es biztonsági transzformátor jó lenne az áttételt számolva, csak a 230-as tekercselés nem tudom hogy bírná a 8kV-ot (ratio:1/20).
A vasmagot meg persze nyitottá kéne tenni , vagy ferrit rudal helyettesítve megpróbálni.
A műgyantával való kiöntés sem elfelejtve.(azóta szétszedtem, és nem volt zárt vasmagú csak úgy nézet ki, ebben nyitott ferrit mag volt . )
Szóval nem egyszerű eset.
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2014
(#) Swedhart válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Máj 20, 2014 /
 
Szia az Opel gyújtó trafó az a tuti próbáld ki.
(#) Molsy hozzászólása Máj 22, 2014 /
 
Sziasztok! Megérkezett végre a tranzisztor. Kicseréltem és hála segítségeteknek működik ismét. Köszönöm.
(#) zosza18 válasza Molsy hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Gratulálok! Örülök neki!
(#) Molsy válasza zosza18 hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Részemről korai volt az öröm. Öröm töltött el amikor önmagába kipróbálva működött. Viszont bekötve már nem adja le az ütőáramot. Üresen 1 cm ívet képes leadni. A pásztor kimenőt amikor vissza leveszem akkor szépen adja az ívet odatartva.
(#) hkarcsi válasza Swedhart hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Szia! Melyik tipus, van rola fotod? Kosz!
(#) zosza18 válasza Molsy hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Ha magába a villanypásztor működik, akkor ahogy köbzoli is írta, valahol a vezetékeléssel lesz a gond, nem magával a villanypásztorral.
(#) Molsy hozzászólása Máj 22, 2014 /
 
Köszi ! Végig néztem és valóba hozzáér itt ott a felnövő fű. Holnap majd a benzines fűkaszával végig nyírom a 420 méter hosszan a kerítés mentén. Bízom benne, hogy az okozza a problémát.
(#) zosza18 válasza Molsy hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Az már elég ahhoz, hogy ne működjön. Ha lenyírtad, jó fog lenni.
(#) Molsy válasza zosza18 hozzászólására (») Máj 23, 2014 /
 
Üdv! Igazad volt mert a szomszédtól átnőtt gyom és fű rátelepedett a vp vezetékre. Lenyírtam azt is és működik végre. Úgy tűnik mintha gyengébben csattanna amikor a kerítésdróthoz zárom egy vezetékkel. Meghibásodása előtt erősebb ívet adott.
(#) zosza18 válasza Molsy hozzászólására (») Máj 23, 2014 /
 
Na akkor sikerült. Milyen FET-et tettél bele?
(#) Molsy válasza zosza18 hozzászólására (») Máj 23, 2014 /
 
Köbzoli ajánlatából csak az IRF 840 sikerült beszerezni, így ezt tettem bele.
(#) zosza18 válasza Molsy hozzászólására (») Máj 23, 2014 /
 
Átnéztem a 2 FET-et, és az rDS-ben láttam eltérést, szám szerint a "gyári" 0.04Ohm, míg az újnak 0.85Ohm. Nem tudom ez beleszólhat-e ennyire jelentősen, bár mint Te is írtad, nem sok a különbség.
(#) zosza18 válasza Molsy hozzászólására (») Máj 23, 2014 /
 
Szerintem sokat nem dominál, bár Te tudod milyennek kell lennie. Ha arra jó amire neked szükséged van, akkor kár foglalkozni vele.
(#) Molsy hozzászólása Máj 23, 2014 /
 
Ha tudnék beszerezni 0,04 Ohm-ost kipróbálnám azzal is. Valójába úgy tűnik mintha ezzel gyengébb ívet fogna terhelve.
(#) maszek0005 válasza Molsy hozzászólására (») Máj 23, 2014 /
 
De még egy kérdés, milyen állapotban vannak a szigetelők? Én személy szerint találkoztam olyan esettel, hogy a legalsó karám vezeték szigetelője megrepedt, és szökött az ív. Igaz ezt karám teszterrel lehet megtalálni. Ilyen teszter leírás szerepel itt a fórumon elég sok.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2014
(#) attila1 hozzászólása Máj 24, 2014 /
 
Sziasztok. Az előző oldalon tettem én is fel kérdést gyári pásztorral kapcsolatban. Tudnátok valami ötletet adni,hogy merre keressem a hibát?
Köszönöm előre is!
(#) Molsy válasza maszek0005 hozzászólására (») Máj 24, 2014 /
 
Szia! Azokkal nincs probléma szerencsére. A sarkoknál porcelán van a többi egyenes szakaszon pedig tetőléc az oszlophoz rögzítve és abba betekerve a műanyag szigetelő.
(#) levaitamas válasza Molsy hozzászólására (») Máj 24, 2014 /
 
Elképzelhető,hogy belemérted a műszered mérőkábeleinek az értékét. A te esetedben nem folyik az rDS-en több tíz amper, úgyhogy szerintem is kár vele foglalkozni.
(#) zosza18 válasza attila1 hozzászólására (») Máj 24, 2014 /
 
Szia. Az IC-t mérted már, hogy működik-e? Ha az működik, akkor a tranzisztorokat, diódákat meg a tirisztort vagy triakot(nem tudom melyik van benne) ki kellene mérni, hogy jók-e.
(#) attila1 válasza zosza18 hozzászólására (») Máj 24, 2014 /
 
Szia! Köszi,hogy válaszolsz! A tranyókat,diódákat átmértem,jónak tűnnek. Tirisztor,vagy triak,azt nem néztem,de a mérések alapján triaknak vélem,és azt is jónak saccolom.De típus után rákeresek! Az IC lábain meg sajnos nem tudom,hogy mit kéne mérnem... Bekapcsolás-mérések alatt a nagyfesz trafót kivegyem belőle? Csak a béke kedvéért kérdem,hogy ne vágjon földhöz
És még valami....a nagyfesz trafó bemeneti oldalán tudnom kéne mérni AC,vagy DC feszültséget?Mert semmi nincs rajta,és a kontroll led sem villan egyszer sem. Köszi előre is!
(#) zosza18 válasza attila1 hozzászólására (») Máj 24, 2014 /
 
Csinálhatnál egy tisztább, jobb képet a panelról. A nagyfesz trafót kiveheted, nehogy véletlenül is megsimogasson. Lenni kellene feszültségnek a trafó előtt, hiszen az csinálja neked a szikrát, szóval valaminek lennie kell, csak azt nem tudom milyennek. A típusa mi a vp.-nek?
(#) erdgab válasza attila1 hozzászólására (») Máj 24, 2014 /
 
Az IC kimenetén,szerintem oda van kötve a led is,és a test között lehet mérni pozitív feszültséget az impulzusoknak megfelelően,ha van egyáltalán jel a kimeneten.Mérhetsz feszültséget a kondenzátor két kivezetésén is,mindkét esetben egyenfeszültségnek kellene lenni.Digitális műszerrel csak saccolni lehet,mert ezek időben változó feszültségek,"futkosni" fog a műszer,a lényeg az lenne,hogy legalább láss valamit.Az IC kimenetén a táphoz viszonyítva kb.fél-kétharmad értéket a kondenzátoron pár száz voltot kéne látni.Írd meg a triak vagy tirisztor típusát,abból beazonosítható.Ezen félvezető G lábán is kéne tudni impulzusszerű pozitív feszültséget mérni.
(#) attila1 válasza erdgab hozzászólására (») Máj 25, 2014 /
 
Zosza18,és erdgab! Csináltam jobb képeket,mellékelem. A negatív táp,és a D17-es dióda között van impulzus szerű feszültség,amit mérni tudtam.118-120V-ot is mutatott. A pozitív táp,és a tirisztor (-típusa:S0610MH-) C,és G lába között majdnem megvan a betáp teljes feszültsége.
A pásztor típusa: Callagher B20
Köszi előre is!

* Szerk: Képek fentebb.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2014
(#) zosza18 válasza attila1 hozzászólására (») Máj 25, 2014 /
 
Kondit nézted benne, amit töltöget és rásüt a trafóra? (ha van benne, mert nem láttam a képen.) A nagyfesz. trafó kapja a feszültséget? A LED-et kövesd vissza, hogy hova megy és akkor már kiderül, hogy miért nem villog, ha impulzus pedig megvan.
(#) attila1 válasza zosza18 hozzászólására (») Máj 25, 2014 /
 
Igen,a kondit tölti,a NF trafóra menő ágon 120V körüli fesz mérhető.A trafónak egyik tekercse sem szakadt. A kondi lemaradt a képről....
Átméreteztem a képeket,feltöltöm ide most.
Következő: »»   175 / 289
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem