Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Amit én láttam, azon az állórész tekercsén volt a szénkefék felőli oldalon.
Pont ilyen porszívót sosem láttam...viszont sok más típusban láttam hőkorlátozó klixont.
Csak tudnám mi a fészkes fene kerül ezekbe az alkatrészekbe ennyibe...
Tomi111:
Megnézem holnap, köszönöm! mex: Akkor valami ilyesmi keresek, de mitől kapcsolhat le? Eddig nem melegedett túl, és ugyan úgy raktam össze, csak ki lett takarítva..
Javítottam készüléket klixxon hibával, (bár az nem porszívó volt, és nagyobb hőfokon üzemelt).
Annál a csúszósarus kivezetések mozdultak meg, kontakthibát produkálva a belső érintkezőpogácsánál.
Csakis a kinézetük miatt linkeltem...nekem is van belőlük egy vödörrel.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2014
Ha még aktuális a porszívó fordulatszám szabályzó beállítása jelezd.
(Ezeket be kell "tanítani - a régit is csak újra kell tanítani - néha elfelejtik)
Sziasztok! Van egy Karcher NT 65 / 2 porszívó. Pár deci víz után leáll! Milyen módon érzékeli a víz szintet? A szervíz azt tanácsolta, hogy a védelem érintkezőjét, ami a műanyag házhoz nyomódik, nyilván a sztatikus dolgok elkerülése végett! Sehova máshova nem megy , csak a műanyag házhoz. Minden csatlakozót beazonosítottam a panelon, semmi jelét sem érzékeltem annak, hogy bármilyen "vizet figyelő" rendszet volna benne. Sem úszó, sem optika sem semmit sem találtam benne!! Hogy működik?
Nekem is ugyan ez a gondom.
hogy kell betanitani? ha valaki tudna segiteni irjon(!) előre is köszönöm(.) A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2014
Szia!
nemek is ez a gondom! neked sikerült betanitani? nekem is ELECTROLUX ZCX6440 a porszivóm, vettem bele uj elektronikát csak a legnagyobb fordulaton kapcsol be. kérlek ha neked sikerült ird meg hogy kell csinálni? Köszi! Ha a szabályzatból nem is, de a többiek hozzászólásai alapján látható, hogy itt alapszinten kötelező a nagy kezdőbetűk, írásjelek használata. Kérlek tégy így a jövőben. Mod. A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2014
A téma címében írt "TESCO" által forgalmazott gépet vásároltam.
Bekapcsolás után a teljesítménye folyamatosan csökken,majd a gép leáll. Bekapcsoló gombra nem reagál.Pár perces állás után elindul,majd a hibajelenség ismétlődik. Azt mondták,esetleg a fordulatszám szabályzóval lehet a gond. Kérdésem:házilag hogyan javítható a hiba? Ha szükséges hozzá új alkatrész beszerzése az hol kapható és mi a pontos megnevezése. Előre is köszönöm a segítséget.
Így látatlanban nagyon nehéz segíteni, pár fotó sokat segítene a fordulatszám szabályzó panelről. A mai porszívókban rengeteg féle van, így képek nélkül nem sok segítséget lehet adni. A típusszám alapján nekem google nem segített, de általánosságban mondom, hogy az "occó" porszívókban a teljes elektronika max 1000Ft-ból felújítható.
Nem lehet hogy a hőkioldójával van valami probléma?
Csütörtökön tudom leghamarabb fotózni!Még nincs annyira szétszedve,hogy hozzáférjek az alkatrészhez.A pontos típust is a google-n kerestem meg...
Ha egy ezresből kijönne,az jó lenne! De van egy olyan megérzésem,hogy ettől azért több lesz.
A téma moderálva lett,így a cím törlődött a rendszerből.A porszívó típusa Ar-Tech VC008.
Ha a szokásos kommersz triakos szabályzó van benne, akkor nem lessz több egy ezresnél, a benne lévő alkatrészek összköltsége nincsen ennyi, és kicsi a valószínűsége annak, hogy mindent cserélned kell...
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni HILTI TDA-VC 40 típusú ipari porszívóm javításához. A hibajelenség hogy a porszívó motorja sem manuális, sem fogyasztás vezérelt üzemmódban (ilyenkor a rákapcsolt fogyasztó pl. horonymaró áramfelvétele automatikusan indítaná be a porszívót) nem indul be. "Vibrátor" funkciója mely segítségével a szűrőből kirázza a port, működik. A porszívó szétbontása után sikerült kiderítenem hogy a motort egy triak (lágy)indítaná, amit elméletileg jónak mértem, és izzóval le is próbáltam. A motor közvetlenül hálózatra kapcsolva indul. Az én gyanúm a triakot vezérlő U2008B lágy-indító IC felé terelődik, viszont amennyire sikerült utánanéznem ez az IC már nem kapható. Kérdésem az volna hogy ismertek-e esetleg olyan megegyező tokozású/lábkiosztású IC-t mellyel az U2008B helyettesíthető lenne. Ha a lábkiosztás esetleg, más de a környezet, és funkció megegyezik, az még beleférne, megoldom, de nem szeretnék egy új lágy-indító elektronikát a porszívóba barkácsolni. A javítást a lehető legkevesebb átalakítással kellene megoldani. Sajna a kapcsolási rajzot nem találtam meg egyik ismert oldalon sem, viszont egy orosz oldalon volt fent egy rajz, amiről ibolya színű f..g-om sincs hogy helyes-e. A biztonság kedvéért csatolom, akárcsak ugyanezen oldalon közölt fotót a panelről. Csatolom a linket is ahol ezt a kevés infót találtam, ha másért nem, az oroszul nem értőknek megér egy Google translator-t a dolog, erősen hajaz a "DVD játékos" c. történetre. Orosz HE Ha van esetleg bárkinek tapasztalata hasonló elektronikák javításában, és van tipp a panel láttán hogy mit lenne még érdemes ellenőrizni, szívesen látom a jó-tanácsokat! Segítségeteket előre is köszönöm, Üdv: M
Szia! Szerintem én tudom a megoldást, 4 betű E-vel kezdődik és bay-jel végződik rákerestem és elvileg kapható, van ahol még oda is van írva a termékmegnevezésbe a típus mellé, hogy "soft-start" ic... Bővebben: Link
És az ára se tűnik vészesnek, egy próbát akkor megérhet, vagy akár már előre rendelni belőle 2-t is, hogy legyen...
Sziasztok!
Számomra csodával határos módon sikerült mégis találnom magyar beszállítónál hasonló IC-t, viszont van egy kis különbség. Nekem U2008B IC van a panelomba, amit találtam az pedíg U2008B-MY tudja esetleg valaki hogy mi lehet a végén az "MY"? Esetleg utángyártást jelöl vagy funkcióban is különbözhet? Tokozása megegyezik. Előre is köszi, Üdv: M
Üdvözlet mindenkinek, volna egy Progress Diamond 237.0 porszívó aminek az a baja hogy nem akar elindulni! Ha a motort dugvillára kötöm teljesítmény szabályozás nélkül akkor megyen rendesen! Használat közben állt le azóta még sem nyikkan, a panelt átnéztem, ellenállásokról jók, kondis lecserélve, így sem megy! A diák-ot és a triak-öt próbáltam mérni de nem sok sikerrel! Vezetékekben nincs szakadás, kontaktlencse hiba kizárva! Akkor lehetséges hogy triak- és diac csere???
Kiderült hogy mégis csak a motor ment zárlatba, mert elektronika nélkül inditva a motort, a kismegszakitót lekapcsolja!
Nem teljesen értem. Most zárlatos, vagy megy rendesen? Mekkora a kismegszakító?
Van egy siemens aminek a kábelvisszacsévélő rugó végéről letört az a kampós rész amit a dobba kell beakasztani.Valaki próbált már valamilyen megoldást?Ki tudom fúrni a rugót? Próbálgattam forrasztgatni de nem nagyon akaródzik neki
Sosem szedtem ilyet szét, de ha olyan rugó olyan, mint a redőnyautomatákban van, azt úgy tudod kifúrni, görbíteni, hogy előtte gázlángon az acélt pirosra izzítod, kilágyítod a végét, Fúrni nem fúrógéppel, lehet az ilyet, hanem kalapáccsal kell átütni rajta a fúróhegyet.
Sziasztok!
Meg tudná mondani valaki, hogy az electrolux power 2200-at hogyan kell szétszedni? Van a porzsáknál két csavar meg pár patent, de szét nem jön, hiába feszegetem.
Üdv!
Van egy Samsung porszívómotorom, amiről szeretném leszedni azt a ventillátort/propellert (szóval azt a szerncsétlenséget, ami a motor tengelyén van és a levegőt szívja). Ugye ez egy anyával van a tengelyre rögzítve. Ha tekerem az anyát, miközben fogom a propellert, attól még az anya a tengellyel együtt boldogan forog. Tehát hogyan tudom megfékezni a motor forgórészét, hogy az ne forduljon el? Az egyedüli rész, amihez hozzáférek az kommutátor.
Sajnos nem, nekem itt a csapágy van, egybeöntve a motor burkolatával.
Van egy elektrolux 1800 w-os porszivó három percet üzemel, megáll fél perc múlva újra indul. Megnéztem a panelját a triak és a tranzisztort jónak találtam, hogy mégis mi lehet a probléma?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |