Fórum témák
» Több friss téma |
Ha leírta volna az alaplap típusát nem kellene hozzá semmilyen CD.Tényleg elég fura ez "Elromlott a gépem segítsetek" kérdésfeltevés, és ráadásul kezd elterjedni.Legalább a fontosabb adatokat illene leírni.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2014
Hali!
Van némi videokártya problémám. Konkrétan az hogy amikor beindítom a gépet akkor a kártya ugyan elindul de bizonytalan időközönként leáll.Tehát a gép indul de van amikor pár perc, de van amikor párnap ,telik el , és és a monitor vissza áll készenléti üzembe.A lap egy MSI 7529 Videó kari GF 7300GT (DDR3)Ram teszt negatív! Előzmények: A kártyán maszek hűtés van, mivel az eredeti tönkre ment.Mos az is elkezdett elég nagy hangot kiadni . Gondoltam, egy régi procihűtőt feláldozok , és méretre vágva szépen ráraktam a vieókarira.Na innen kezdődtek a bajok. A kártya indul, aztán leáll.Másik kártya bele a gépbe , el sem indul.Slotot kitakarítottam ,sőt át is forrasztottam, aminek az lett az eredménye hogy két napig működött, aztán megint leállt.Most megint vissza pakoltam a régi hűtőbordát, egy kisméretű CPU hűtővel, ami látszólag megint jó. Van valakinek valami ötlete mi lehet a gond? (Én kifogytam és arra jutok hogy veszek egy másik alaplapot, de csak ha muszáj.)
Csak röviden: Én egy másik tápegységet megpróbálnék. Az is tud ilyen érdekes tüneteket produkálni.
Sziasztok! Olyan gondom volna, hogy a PC-n, a vin7 oprendszerem felismeri a hozzá csatlakoztatott HD Tv-t, de nem tudom a hangot megszólaltatni a Tv-n, mivel nincs más hangeszközöm egyenlőre. Tehát amikor bebootol a PC, akkor sem adja be a szignált a Tv hangszóróira a HDMI kábelen keresztül. Valami program hiányzik amivel ki kellene egészíteni a meglévő felállást, vagy más probléma van a rendszerrel. A videokártya "geforce210", a meghajtó programja pedig a legújabb hozzá. Miért nem szólal meg a a PC-ről a Tv hangszórója a kábelen keresztül? Minden segítséget előre is köszönök.
Nézd meg a programok telepítésénél a vezérlőpulton, hogy az nvidia hd audio driver telepítve van-e, mert az adja ki a kábelre a hangot. Ha nincs, telepíts egy újat az nvidiától. Illetve az is lehet, hogy le van tiltva és csak engedélyezni kell a hangot (szintén a vezérlőpulton).
Nagyon köszönöm a helyreigazítást. Azt gondoltam(tuk), hogy az esszenciálban benne van minden de csak a grafikus része szuper, a hangot nem működteti. mikor letöltöttem a HDMI drivert és installáltam, azonnal eltűnt a tiltás és tökéletes lett a hang a Tv-vel. Még egyszer köszönöm!
Hali!
A tápnak semmi baja.Mint írtam a balhé akkor kezdődött amikor a videókártyát többször kihúztam, a hűtés miatt.Most is csinált egy "eltűnést", és mivel itt van kibontva , észrevettem hogy az északi híd tűzforró, de csak 36 foknak jelzi az Everest. Az is fura hogy az alaplapi videókártya minden további nélkül működik.Lehet szerelés közben elmozdítottam az híd hűtését, nem tudom.Minden esetre újra kentem .Most per pillanat minden normális ha megérintem az NB bordáját 40 fokra saccolnám.Mi a franctól lódul meg az északi híd hőmérséklete, látszólag minden ok nélkül?
Nagyon szívesen!
Sziasztok! Egy problámám lenne, Otthoni csoportban, 2 asztali, 1 lapi. Adatmásolás asztali-asztali vagy asztali-lapi között a másolás sebessége 2, max 3MB/s. A router 10/100-as, a Hálókártya is bírna többet, Gigabites. Az asztalik kábelen, a laptop wifin kapcsolódik. Mi okozza azt, hogy az átvitel ilyen gyenguci?
Előre is köszi.
Hello!
Például, a következők befolyásolhatják a sebességet: - futó programok, amik leterhelik valamelyik számítógépet - sávszélesség-szabályozó program, vagy akár víruskereső - fut-e olyan szoftver, ami a másolással párhuzamosan használná a hálózatot (internetes filmezés, letöltés, zenehallgatás, stb.) - használt hálózati kábelek minősége - valamint az sem mindegy, hogy kis apró fájlból másolsz sokat egyszerre, vagy pedig 1 db nagy méretű, pl. 25 GB-os fájlt (utóbbi esetben lehet nagyobb sebességet elérni)
Az a helyzet, hogy bármit csinálok a gépeken, akár terhelem (elég erős gépek, ezért nehéz) akár nem, a sebesség állandó, úgyhogy ez nem befolyásol szerintem. korlátozó programról nem tudok, hogy lenne, én nem telepítettem, vírusírtó a VIPRE, az elvileg nem korlátoz, utánanéztem a neten. Kábelekből ami van itthon, próbáltam egy pár darabot kicserélni, de nem lett se jobb, se rosszabb. Kis és nagy fájl esetén is ugyanez a tényállás.
Esetleg ha ilyenkor a laptopba is dugnál egy drótot as másolás idejére az biz sokat lendíthet a helyzeten..... A WiFi 54 vagy 150 Mbps az a maximális elméleti sebessége, amit soha nem fogsz elérni filemásolás közben. A másik alap probléma hogy rádió, és mint ilyen manapság egyre több a zavarforrás ebben a frekvenciatartományban (nálam többb mint 25 ilyen-olyan WiFi hálózat próbálja egyszerre teleordibálni az étert, nem meglepő hogy zavarják egymást).
A WiFi eg yjó találmány, arra amire való, de ez nem a gigabytok másolgatása.....
Azt írta a kérdező, hogy asztali-asztali között is ilyen "lassú" a sebesség... sajnos.
Egyelőre nekem sincs több tippem... mikrokapcsolo >>> ha az internetről töltesz lefelé, az milyen sebességű szokott lenni? Van, hogy meghaladja a fájlmásolgatás sebességét a letöltési sebesség?
Szia a bios-ban nézd meg hogy az onboard sound card vagy hasonlokent feltuntettett menüpont szerintem Auto-ra van állítva és igy ha érzékel másik kártyát akkor kikapcsolja. Amúgy ha Auto-ról Enable-ra rakod akkor kell működjön. Ha hozzászólásom hasznos volt örülnék ha pontoznátok,a jobb felső sarokban lévő LIKE gombal
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2014
Az internet csomag 30/3-as, viszont volt olyan idő is, amikor 10/1-es volt, de akkor is max 3-al küldte. És nem csak wifin van ez a sebesség.
Próbáld meg fix sebességre állítani a kártyát és a routert is. Az automata mód szokott ilyesmit produkálni, hogy a másolás tempója akár egy mega alá is lecsökken, hiába az automata felismerés összecsengette 100fullon.
Ezt hol lehet beállítani?
Eszközkezelőben a hálózati kártya speciális beállításai között a speed/duplex részt keresd meg. Persze hálókártyánként változik ez az elnevezés, de mindnél lehet állítgatni. A routeren belül pedig típusonként eltér hol tudod átállítani, szóval ahhoz vedd elő a kézikönyvet és ott keresd meg
Egyerűen ki tudod tesztelni: odaviszed a notit és a routert az egyik asztali géphez és összedugod a hálózatot lengőkábelekkel, internet nem kell, sima switchként. Elindítasz egy másolást (nagy állományt), figyeled az eredményt: a 100-as háló kb. 10-12M-t tud, az 1G kb. 30-at.
A Hálókártyán megvan, vagy 10, 100 Full és half duplex, meg auto negotiaton. Eddig az utóbbin volt, most áttettem 100MB fullra, és majd meglátom mi lesz vele.
ktamas66: Hurcolászásra nincs szükség, mert minden gép max 3-5m-es körzetben van, csak a laptopot hoztam az asztalra, hogy másoljak, és akkor volt ez a kis sebesség.
A routert is állítsd 100fullra, nem elég csak az egyik oldalt piszkálni!
Azt nem találtam, hogy hol kell TPlink TL-WR541G. átnéztem a konfog menüt, de nem láttam ilyesmi lehetőséget.
Az 1000-es háló tud 85-90MB/s-t is, nem 30-at.
A gépekben, kivéve a lapit, gigabites kártyám van, de az átjáró az csak 10/100-as.
Hát igen, abban nincs ilyen lehetőség...
És a háló kártya mit ír vissza kapcsolati sebességnek(Helyi kapcsolat->sebesség)? A kábeleid gyári lengőkábelek Cat5e vagy Cat6, mind a nyolc ér bekötve. Ha így is lassú próbáld cserélgetni a portokat, hátha valamelyik nem tökéletes a routeren. Ha általában is szeretnél gyors hálózatot rakj be egy gigás switchet.
Sziasztok!
Van nekem egy Gigabit ga-k8nsc 939 tipusu alaplapom amibe tetem 3db 512 Mb ramot képen lévő adatot adja visza a win 7 mért csinálja minden memória jó.
Szia! Szóval rendesen 1,5 Gb ramod kell legyen. 3x512=1536 Mb és átalakítva GB-ra 1536/1024= 1,5Gb. Szerintem a windowsnak a registrációs adatbázisban van valami elállítva és így azt hiszi 5Gb ramod kell legyen, de viszont ő csak 1,5 Gb-ot észlel és ezért írja zárójelbe.
Miért 3 db ot ?Az úgy nem lesz jó ,azért nem is tudja kezelni rendesen.Vagy vegyél egyet ki , vagy tegyél még egyet hozzá .Egy ram modul után már csak párosával tehető a gépbe .Tehát vagy 1 , vagy kettő , vagy 4 db.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |