Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
VL100 a típusa. Lenin 100. születés napja alkalmából került piacra! Nekem is volt , nem érdemes bajlódni vele.Azért ne dobd ki, egy emlék. jani
Helló!
Köszönöm, úgy néz ki hogy tovább kutakodhatok mert jó a trazisztor, de az IC hogy jó-e még nem tudom.
Helló!
Köszönöm, de sajnos nem, nem azonos ezzel ami aTV-ben van, nagy eltérések vannak. Ami a TV-ben van alaplap, gyárilag a hátsó jobb sarkából hiányzik egy négyzet alakú derab. Itt pedig mellékelem az Inno-Hit panelén talált számot.
És akkor neked sem működött? Másnak akkor hogy működött? Amit belinkeltem, a hirdető azt írja, hogy működött.
De mi lehet a baja? Annak talán még a kapcsolási rajza is meg van valahol. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2014
Egy szóval sem írtam azt, hogy nem működött. Csak annyira emlékszem, hogy a Tokaji '-es műsort fogta, hogy UHF tuner volt-e benne nem emlékszem. Keress rá Te, hogy mit tudott.
Már ha érdekel a dolog. jani
Üdv mindenkinek!!! Van egy ojan probnlémám , hogy ha bekapscolom a tv-t az sipol és eldurran benne egy kondi. Persze közbe sekép se hang. Ehez kérnék segitséget. Elöreis köszönöm.
Üdv: Szeretnék segítséget kérni egy Videoton TS2120 Tv. készülék javításához. A készüléken hang van, fény, és kép nincs. A képcső le van zárva. Katódok 210 volton. A segédrács feszültséget emelve, megjelenik egy vízszintes csík a képernyőn, képtartalom viszont nincs benne. A TDA 8351 ÍC. és az összes alkatrész cserélve. A TDA4687 IC. Táp feszültségei rendben vannak. Az R.G.B. kimeneteken 0.2 V. van Az IC. cserélve. A TDA4661 IC. tápja is rendben van. A TDA 9160 tápfesz.is jó. Ezen IC-k lábain lévő feszültségeket nem ismerem.Szeretnék segítséget kérni ezek megkeresésében.
Előre is köszönöm. Károly.
Hi!
Az eltérítőtekercset vizsgáld meg. Illetve a csatlakozóit.
Szia! Hátha segít valamit.
jani
Üdvözlök mindenkit nem is igazán a szerelés mikéntje inkább a szakember költségét kellene megsaccolni egy hibát illetően a videó elmond mindent, a hiba csak első bekapcsolásnál jön elő, körülbelül egy félórát kell állnia a készüléknek hozzá.
A másik kérdésem viszont hogy Grundig gmm1100 típusú készülékhez hol vehetnék új panelt ami a képcsőre megy, mert azon viszont a színek kuszák, és nem nagyon kapok eredeti tranzisztorokat hozzá, ami helyettesítőket kinéztem azok meg kb 3 óra után szintén elszálltak, és újra elszíneződött a kép, amennyiben volna infótok vagy linketek megfelelő helyettesítőre, esetleg a panel forrásához nagyon hálás lenék! A videó egy másik készülékről készült az egy óriási súlyú samsung, azt szerintem szakemberre bízom ha nem túl drága, mert az még nem túl régi készülék! A videó
Jó napot mindenkinek. Gondolom nem irtam elég információt ezért böviteném a kört.
Szoval : a tv bekapcsolas után sipol és szétdurran benne egy kondi. Nem messze a trafótol amit kiforrasztottam mert ugy éreztem onnan jön a büdös szag. Alatta a nyákon fekete elszinezödés volt. A kondi adatai: 100uf 160v. Valaki ha tud valamit Egyen szives segiteni. Még nagyon kezdő vagyok, ugyhogy elnézést ha butaságot irtam. Elöre is köszönöm. Üdv mindenkinek.
Tudnunk kéne milyen TV ez. Melyik egységben helyezkedik el a kondi. Nem leht, hogy fordítva van beforrasztva, vagy váltóáramot kap?
Köszönöm a választ! Elöszöris ez egy samsung fajtáju tv. Nos lehet hogy én utolag már forditva tettem vissza a kondit, de a legelsö alkalommal mokor gondja lett akkoris kidurrant a kondi.
Szia! És mértél-e valamit? Mondjuk feszültséget, esetleg megfutott a tápja és ezért robban fel a kondenzátor.
jani
Tiszteletem uram! Nem nem mértem mert nemtidom, hogy kel. vagyis inkáb azt hogy mennyit kéne mérjek és hol. Akkor elöször visszaforasztom a trafót. Mérni lehet a kondi nélkülis ugye?? Mert akkor nem használok el egyett.
Szia!
Ha ilyen minimális szinten vagy a TV-kel szerintem jobb ha hagyod, nem fog menni. De ha belevágsz, akkor a TV típusa alapján, megkeresni a sasszi számot, rajzot letölteni. Úgy már esetleg fogod tudni, hogy mit és hol kellene mérni. Ja igen, leválasztó trafó igen ajánlott kezdőknek! jani
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy adott egy inverter, aminek az egyik trafója és a trafó utáni egyik nagy feszültségű szűrő kondenzátor elhalálozott. A trafó csere az egyértelmű. Viszont a kondenzátorral van problémám. Nem találok sehol 5pf 6kv-os kondit. Van otthon viszont 10pf. Ha két 10pF-ot sorba kötve az eredeti helyére teszek, az okozhat problémát, vagy próbáljak meg szerezni valahol az eredetivel egyezőt? Illetve ha simán kicserélem 10pF-ra az 5pF-ot, az mennyire problémás? Köszi és üdv: spgabor
Rendben akkor ezeknek utánna nzéek. Mindenképp belevágok. Köszönöm a segitségét. !!! Üdvözlettel: zoli
Szerezzél bele közelítő értékűt . A sorba kötéses dolog nem jó.
Elöször ugye felvetette, hogy lehet forditva tettem vissza a kondit. Namármost én megforditottam és ugy tettem vissza. A sipolás és a pukkanás elmult. De a 100uf 1600v hejett egy 100 uf es 200v osat tettem visza mert uijet kaptam és azt monták hejettesithetö vele. Namármost az a bibi, hogy ha bekapcsolom a tv-t világit a piros fény és rá pár másodperc mulva a tv magátol kikapcsol. Ha hoszan nyomom világit továb a tv nem kapcsol ki. De ha megnyomok egy csatornagombot nem történik semmi.
Ok, köszi! Esetleg nincs tipped, hogy merre keressek? Aliexpressen láttam, de ott elég drága, meg ha nem feltétlen szükséges, nem várnék annyit rá.
Szia!
Én úgy gondolom, hogy miért ne lehetne sorba kötni ha a feszültségtűrése megfelelő mindkettőnek. Ez egy fénycsőinverter? A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2014
Igen, az. Elméletileg jónak kell lennie. Gyakorlatilag nem csináltam még ilyet és inkább megkérdeztem, nehogy trafócserét egy újabb kövessen.
Sziasztok!
Kaptam egy Samsung CK-5361 A típusú TV-t, és"megtarthatom", a gond csak az, hogy nem működik . Nem vagyok teljesen analfabéta a javításhoz, de TV-t még sosem szereltem, így segítséget szeretnék kérni. Amit eddig kiderítettem: Bekapcsoláskor a magasfeszültségű részig eljut az áram (hallható is), de a sandby LED már nem világít, és semmire nem reagál a készülék. Ránézésre egyik kondenzátor sem látszik púposnak, a panel hátoldalán viszont van egy "égettnek tűnő" rész {kép} , és áram alá helyezés után a 14MS03E2 típusszámra hallgató alkatrész {kép} nagyon felmelegszik (nem tudom, hogy ezek mennyire normális jelenségek). Szerelőhöz egyelőre nem szeretném vinni, mert igazi tétje nincs a dolognak, így szeretnék én eredményre jutni a dologgal. A segítségeket előre is köszönöm. Lóránt
Ha pedig tényleg szűrő, akkor a 10-es is jó lenne. De ha egy soros árambeállító kondi, akkor ne változtass a kapacitásán.
Szia!
Annak az égettnek tűnő alkatrésznek, amely a képcső lemágnesezéséhez szükséges melegnek kell lenni, tehát ez nem baj, sőt. Méréssel győződtél meg arról, hogy a sorvégfokozatig elmegy-e a tápfeszültség? A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2014
Üdv az én Problémámra ránézett valaki?Tudom ne türelmetlenkedjek meg minden de a tv-t se szeretném ha szénné égne mire a szerelő kiér, és nagyjából ismerős is ha megmondom mi lehet a hiba nagyjából mondana árat szóval sürgős volna !
Még egyszer elnézést a kapkodásért de a pénz nem fán terem
Szia!
Ha a tranzisztorok folyamatosan tönkremennek, akkor annak általában a képcső az oka. Mekkora a katódtápfeszültség, milyen tranzisztorok voltak benne és milyen típusúakra cseréltél?
Szia!
Szerintem kontakthiba a függőleges eltérítésben. Nézd át az egészet nagyító alatt. Ez csak tipp. Egy szerelő pedig nem örül annak, hogy Te mondod meg,hogy mi a TV hibája. Szerintem jobban jársz, ha csendben maradsz.Hogy mennyiért javítaná?- embere válogatja. jani A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2014
Üdv!
Gondjaim keletkeztek, egy 2H51 jelű tv-vel. Többet nem tudtam meg róla, az ajtaja hiányzik. Azon lehetett a neve. A készülék nem kapcsol be, a szekunder feszültségek, csak a sortranzisztor kiforrasztása után állnak fel. A tápok a sorvéget leszámítva jóknak tűnnek. A sortáp viszont 170 V-ról indul, és felkúszik majd 200 V-ra. Ez a feszültség némileg 15-20 V körül szabályozható, de eleve sok egy 51 cm.s csőhöz. Szerinte... A tápban sorvégben a kondik cserélve, izzóval a táp feláll. Tehát a túl nagy sortáp lehet a hiba. Viszont nem találtam rajzot róla, ha valaki tudja esetleg milyen típust takar ez a szám megköszönném. Köszönöm a figyelmet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |