Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   956 / 1274
(#) biji válasza maestro hozzászólására (») Máj 25, 2014 /

Szia!

VL100 a típusa. Lenin 100. születés napja alkalmából került piacra! Nekem is volt , nem érdemes bajlódni vele.Azért ne dobd ki, egy emlék.

jani
(#) cxaba válasza maestro hozzászólására (») Máj 26, 2014 /

Helló!
Köszönöm, úgy néz ki hogy tovább kutakodhatok mert jó a trazisztor, de az IC hogy jó-e még nem tudom.
(#) cxaba válasza kadarist hozzászólására (») Máj 26, 2014 /

Helló!
Köszönöm, de sajnos nem, nem azonos ezzel ami aTV-ben van, nagy eltérések vannak. Ami a TV-ben van alaplap, gyárilag a hátsó jobb sarkából hiányzik egy négyzet alakú derab.
Itt pedig mellékelem az Inno-Hit panelén talált számot.

Inno-Hit .jpg

(#) maestro válasza biji hozzászólására (») Máj 26, 2014 /

És akkor neked sem működött? Másnak akkor hogy működött? Amit belinkeltem, a hirdető azt írja, hogy működött.
De mi lehet a baja? Annak talán még a kapcsolási rajza is meg van valahol.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2014
(#) biji válasza maestro hozzászólására (») Máj 26, 2014 /

Egy szóval sem írtam azt, hogy nem működött. Csak annyira emlékszem, hogy a Tokaji '-es műsort fogta, hogy UHF tuner volt-e benne nem emlékszem. Keress rá Te, hogy mit tudott.

Már ha érdekel a dolog.

jani
(#) gyeneratus94 hozzászólása Máj 26, 2014 /

Üdv mindenkinek!!! Van egy ojan probnlémám , hogy ha bekapscolom a tv-t az sipol és eldurran benne egy kondi. Persze közbe sekép se hang. Ehez kérnék segitséget. Elöreis köszönöm.
(#) boros.karoly0923 hozzászólása Máj 27, 2014 /

Üdv: Szeretnék segítséget kérni egy Videoton TS2120 Tv. készülék javításához. A készüléken hang van, fény, és kép nincs. A képcső le van zárva. Katódok 210 volton. A segédrács feszültséget emelve, megjelenik egy vízszintes csík a képernyőn, képtartalom viszont nincs benne. A TDA 8351 ÍC. és az összes alkatrész cserélve. A TDA4687 IC. Táp feszültségei rendben vannak. Az R.G.B. kimeneteken 0.2 V. van Az IC. cserélve. A TDA4661 IC. tápja is rendben van. A TDA 9160 tápfesz.is jó. Ezen IC-k lábain lévő feszültségeket nem ismerem.Szeretnék segítséget kérni ezek megkeresésében.
Előre is köszönöm.
Károly.
(#) stevepapa válasza boros.karoly0923 hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Hi!

Az eltérítőtekercset vizsgáld meg. Illetve a csatlakozóit.
(#) biji válasza boros.karoly0923 hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Szia! Hátha segít valamit.

jani
(#) villanyipi hozzászólása Máj 27, 2014 /

Üdvözlök mindenkit nem is igazán a szerelés mikéntje inkább a szakember költségét kellene megsaccolni egy hibát illetően a videó elmond mindent, a hiba csak első bekapcsolásnál jön elő, körülbelül egy félórát kell állnia a készüléknek hozzá.
A másik kérdésem viszont hogy Grundig gmm1100 típusú készülékhez hol vehetnék új panelt ami a képcsőre megy, mert azon viszont a színek kuszák, és nem nagyon kapok eredeti tranzisztorokat hozzá, ami helyettesítőket kinéztem azok meg kb 3 óra után szintén elszálltak, és újra elszíneződött a kép, amennyiben volna infótok vagy linketek megfelelő helyettesítőre, esetleg a panel forrásához nagyon hálás lenék!
A videó egy másik készülékről készült az egy óriási súlyú samsung, azt szerintem szakemberre bízom ha nem túl drága, mert az még nem túl régi készülék!
A videó
(#) gyeneratus94 hozzászólása Máj 27, 2014 /

Jó napot mindenkinek. Gondolom nem irtam elég információt ezért böviteném a kört.
Szoval : a tv bekapcsolas után sipol és szétdurran benne egy kondi. Nem messze a trafótol amit kiforrasztottam mert ugy éreztem onnan jön a büdös szag. Alatta a nyákon fekete elszinezödés volt. A kondi adatai: 100uf 160v.
Valaki ha tud valamit
Egyen szives segiteni. Még nagyon kezdő vagyok, ugyhogy elnézést ha butaságot irtam. Elöre is köszönöm.
Üdv mindenkinek.
(#) zolika60 válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Tudnunk kéne milyen TV ez. Melyik egységben helyezkedik el a kondi. Nem leht, hogy fordítva van beforrasztva, vagy váltóáramot kap?
(#) gyeneratus94 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Köszönöm a választ! Elöszöris ez egy samsung fajtáju tv. Nos lehet hogy én utolag már forditva tettem vissza a kondit, de a legelsö alkalommal mokor gondja lett akkoris kidurrant a kondi.
(#) biji válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Szia! És mértél-e valamit? Mondjuk feszültséget, esetleg megfutott a tápja és ezért robban fel a kondenzátor.

jani
(#) gyeneratus94 válasza biji hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Tiszteletem uram! Nem nem mértem mert nemtidom, hogy kel. vagyis inkáb azt hogy mennyit kéne mérjek és hol. Akkor elöször visszaforasztom a trafót. Mérni lehet a kondi nélkülis ugye?? Mert akkor nem használok el egyett.
(#) biji válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Szia!

Ha ilyen minimális szinten vagy a TV-kel szerintem jobb ha hagyod, nem fog menni.
De ha belevágsz, akkor a TV típusa alapján, megkeresni a sasszi számot, rajzot letölteni.

Úgy már esetleg fogod tudni, hogy mit és hol kellene mérni.
Ja igen, leválasztó trafó igen ajánlott kezdőknek!

jani
(#) spgabor hozzászólása Máj 27, 2014 /

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy adott egy inverter, aminek az egyik trafója és a trafó utáni egyik nagy feszültségű szűrő kondenzátor elhalálozott.
A trafó csere az egyértelmű. Viszont a kondenzátorral van problémám. Nem találok sehol 5pf 6kv-os kondit. Van otthon viszont 10pf.
Ha két 10pF-ot sorba kötve az eredeti helyére teszek, az okozhat problémát, vagy próbáljak meg szerezni valahol az eredetivel egyezőt? Illetve ha simán kicserélem 10pF-ra az 5pF-ot, az mennyire problémás?

Köszi és üdv:
spgabor

Rendben akkor ezeknek utánna nzéek. Mindenképp belevágok. Köszönöm a segitségét. !!! Üdvözlettel: zoli
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Szerezzél bele közelítő értékűt . A sorba kötéses dolog nem jó.

Elöször ugye felvetette, hogy lehet forditva tettem vissza a kondit. Namármost én megforditottam és ugy tettem vissza. A sipolás és a pukkanás elmult. De a 100uf 1600v hejett egy 100 uf es 200v osat tettem visza mert uijet kaptam és azt monták hejettesithetö vele. Namármost az a bibi, hogy ha bekapcsolom a tv-t világit a piros fény és rá pár másodperc mulva a tv magátol kikapcsol. Ha hoszan nyomom világit továb a tv nem kapcsol ki. De ha megnyomok egy csatornagombot nem történik semmi.
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Ok, köszi! Esetleg nincs tipped, hogy merre keressek? Aliexpressen láttam, de ott elég drága, meg ha nem feltétlen szükséges, nem várnék annyit rá.
(#) kadarist válasza spgabor hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Szia!
Én úgy gondolom, hogy miért ne lehetne sorba kötni ha a feszültségtűrése megfelelő mindkettőnek. Ez egy fénycsőinverter?
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2014
(#) spgabor válasza kadarist hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Igen, az. Elméletileg jónak kell lennie. Gyakorlatilag nem csináltam még ilyet és inkább megkérdeztem, nehogy trafócserét egy újabb kövessen.
(#) selton hozzászólása Máj 27, 2014 /

Sziasztok!
Kaptam egy Samsung CK-5361 A típusú TV-t, és"megtarthatom", a gond csak az, hogy nem működik . Nem vagyok teljesen analfabéta a javításhoz, de TV-t még sosem szereltem, így segítséget szeretnék kérni.
Amit eddig kiderítettem:
Bekapcsoláskor a magasfeszültségű részig eljut az áram (hallható is), de a sandby LED már nem világít, és semmire nem reagál a készülék.
Ránézésre egyik kondenzátor sem látszik púposnak, a panel hátoldalán viszont van egy "égettnek tűnő" rész {kép} , és áram alá helyezés után a 14MS03E2 típusszámra hallgató alkatrész {kép} nagyon felmelegszik (nem tudom, hogy ezek mennyire normális jelenségek).
Szerelőhöz egyelőre nem szeretném vinni, mert igazi tétje nincs a dolognak, így szeretnék én eredményre jutni a dologgal.
A segítségeket előre is köszönöm.
Lóránt
(#) kadarist válasza spgabor hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Ha pedig tényleg szűrő, akkor a 10-es is jó lenne. De ha egy soros árambeállító kondi, akkor ne változtass a kapacitásán.
(#) kadarist válasza selton hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Szia!
Annak az égettnek tűnő alkatrésznek, amely a képcső lemágnesezéséhez szükséges melegnek kell lenni, tehát ez nem baj, sőt. Méréssel győződtél meg arról, hogy a sorvégfokozatig elmegy-e a tápfeszültség?
(#) villanyipi válasza villanyipi hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Üdv az én Problémámra ránézett valaki?Tudom ne türelmetlenkedjek meg minden de a tv-t se szeretném ha szénné égne mire a szerelő kiér, és nagyjából ismerős is ha megmondom mi lehet a hiba nagyjából mondana árat szóval sürgős volna !
Még egyszer elnézést a kapkodásért de a pénz nem fán terem
(#) kadarist válasza villanyipi hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Szia!
Ha a tranzisztorok folyamatosan tönkremennek, akkor annak általában a képcső az oka. Mekkora a katódtápfeszültség, milyen tranzisztorok voltak benne és milyen típusúakra cseréltél?
(#) biji válasza villanyipi hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Szia!

Szerintem kontakthiba a függőleges eltérítésben. Nézd át az egészet nagyító alatt.

Ez csak tipp. Egy szerelő pedig nem örül annak, hogy Te mondod meg,hogy mi a TV hibája.

Szerintem jobban jársz, ha csendben maradsz.Hogy mennyiért javítaná?- embere válogatja.

jani
(#) stevepapa hozzászólása Máj 28, 2014 /

Üdv!

Gondjaim keletkeztek, egy 2H51 jelű tv-vel. Többet nem tudtam meg róla, az ajtaja hiányzik. Azon lehetett a neve. A készülék nem kapcsol be, a szekunder feszültségek, csak a sortranzisztor kiforrasztása után állnak fel. A tápok a sorvéget leszámítva jóknak tűnnek. A sortáp viszont 170 V-ról indul, és felkúszik majd 200 V-ra. Ez a feszültség némileg 15-20 V körül szabályozható, de eleve sok egy 51 cm.s csőhöz. Szerinte... A tápban sorvégben a kondik cserélve, izzóval a táp feláll. Tehát a túl nagy sortáp lehet a hiba. Viszont nem találtam rajzot róla, ha valaki tudja esetleg milyen típust takar ez a szám megköszönném. Köszönöm a figyelmet.
Következő: »»   956 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem