Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   490 / 609
(#) S21L1 válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Máj 29, 2014 /

Köszi, majd még próbákozom. Amúgy 300wattos toroidom van, +-40V egyenirányítás és pufferelés után. 30A-es graetz-hidat raktam bele, meg 2*10000µF puffert, mert nem csak ezt akartam hatani róla, de azt nem sikerült élesztenem (Darlington végtranyós erősítő amúgy). Jövő hét elején majd kipóbálom árnyékolt kábelekkel, remélem megoldja a gondot.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2014
(#) boris92 hozzászólása Máj 30, 2014 /

Láttam pár képet az "erölködőkről" gondoltam felteszek párat én is Még alakítani kell,kábelezést elrendezni stb. Az egyik végfokozaton sikerült elhárítani a hibát,most már nincs negatív DC a kimeneten. Teszt megvolt,kb 1 hete minden nap megy,van ereje. Holnap kezdem meg a 2 db analog méter beépítését. Viszont az a bizonyos maci hang/brumm/ megvan "Ő" benne is, holnap kipróbálok pár dolgot,remélhetőleg sikerül elhárítani. Lassan megérkezik a megrendelés és építek hozzá egy hidat,az lesz a "sub",vagy a Beag-om,vagy lehetséges hogy mindkettő,és lesz egy nagy 2.2 Az inverteren és a ventilátor szabályzón kívül mindent én csináltam, de még lesz bele pár okosság
(#) zotya1983 válasza boris92 hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

Jól látom a dvd játszó kapcsolóüzemű tápjáról hajtod? Én úgy hallottam bár javítsatok ki ha tévedek hogy a kapcsiüzemű tápegység úgymond bizonyos frekiken zúg és hamarabb összeszedi a brummot, valamint nem látok ott puffermezőt, ami a kapcsitápon van kialakítva mikor is szaggatják az áramot kevés a brumm elnyomására.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2014
(#) ladislave válasza boris92 hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

Szia!Igen csak komoly biztosítékokat iktattál be az erősítő paneljébe!
(#) boris92 válasza zotya1983 hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

Hi-fi inverter,ha jól emlékszek Philips cuccból lett kiszedve,a Hi-fi tudott elég nagy W-tot, +-40V megvan/+GND 40V, -GND 40V. A dobozolással lesz a gond, mert a próbák alatt /asztalra kiterítve / nem volt zúgás.
(#) boris92 válasza ladislave hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

Ez volt itthon amúgy az inverter leold ha zárlat van,mert volt rá példa, PL: IC meghibásodás. Ilyenkor kattogo hang jön az inverterből , onan tudtam, hogy a LED-ek az inverterre vannak kötve és villogtak.
(#) Kovidivi válasza boris92 hozzászólására (») Máj 30, 2014 / 1

A betáp kábeled a TDA7294-nél hajszálvékony. Ott 100W is folyik max terhelésen. Cseréld ki valami normálisra, és mindjárt megszűnik a brumm, mert nem fog feszültség esni a GND-n.
(#) boris92 válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

Lehetséges, de akkor miért nem volt eddig brummogása ? Amióta dobozba van azóta teszi ezt , azon gondolkodok hogy az előfok trafót kicsit mozgatom meg leszigetelem a háztól.

Az összes hajszálvékony kábelt pláne amin feszültség folyik cseréld erősebbre és fontos hogy árnyékolt legyen.Amúgy dobozon kívül lehetséges hogy a trafód nem abban a fix pozícióban volt, így nem szórta meg a hajszálvékony kábeleid. Ja igen! És fenn azt a kis segédtápot jobb felső sarokban javaslom máshová tenni, mert a jelútba brummot visz ahogy ezt nekem is tette...Majd áthelyezéssel megszűnt a probléma.

Sárga szaggatottal jelöltem be szerintem hogy szórja meg az a kis trafó a jelkábeled, és pirossal ahová én áthelyezném.
(#) boris92 válasza zotya1983 hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

Majd "betekerem szigetelőszalaggal" ,hátha árnyékol gondolom hogy ott a probléma,majd elteszem más helyre, mert most a kivezérlés jelzőt építgetem befele.

Kicsit paprikásabb táppal újragondolom én is.Fél doboznyi táp na és a grincsérv is garantált lesz az izületi gyullacdásom mellé
(#) boris92 válasza zotya1983 hozzászólására (») Máj 30, 2014 / 1

Lehetséges hogy az invertert felváltja egy toroid,mert kevésnek találom. Visszakötöttem a Stage mélyet a Beag-ra,és hát érzékelhetőbb hogy "valamivel" erősebb/meg hát rátesz hogy új puffert kapott a Beag,a gyári megunta a szolgálatot,1995/ Az inverter-t megpróbálom újra puffer növelésre bírni,de most más módon,mert letiltott mikor próbálkoztunk vele.
(#) tiborjan válasza zotya1983 hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

Korrekt! Olyan 6 kilóra tippelem
(#) zotya1983 válasza tiborjan hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

Kicsivel több mint 8KG.Leszámolom a nagyjából 350-400 g os üres dobozsújt
(#) tiborjan válasza zotya1983 hozzászólására (») Máj 30, 2014 / 1

Na akkor az én 5,5-ösöm lemaradt . A tied a nagyobb!
(#) zotya1983 válasza tiborjan hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

Csalóka a kép, mikor meghozta a postás (szerintem örült hogy végre megszabadult a súlytól ) és kicsomagoltam ledöbbentem egy pillanatra hogy ez mekkora...25B-s Főrelét áramkorlát nélkül nyersen lecsapja.Ezért most nézegetek valami lágyindítót hozzá.Na de nem offolom szét a fórumot. 2 TDA 7294 Híd hajtása sima ügy vele. És marad bőven tartalék.Legalábbis elmondás szerint. Ha készen van akkor írok beszámolót de az még várat magára picit.
(#) lukacsp válasza zotya1983 hozzászólására (») Máj 30, 2014 / 1

Srácok, itt már a teljesítmény is, meg a feszültség is folyik? Ne már!
Folyjon csak az áram. OK?
A feszültség essen, a teljesítmény meg mondjuk disszipálódjon, vagy adja le azt a végfok a terhelésnek.
(#) lukacsp válasza boris92 hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

Kérlek, mielőtt nagyon beleélnéd magad, hogy a szigetelőszalag majd az induktív csatolású zavarjel ellen megvéd, olvasd el egy másik témában tett korábbi hozzászólásomat.

A szigetelőszalag, és az árnyékolt kábel mágneses árnyékoló hatásáról...
(#) boris92 válasza lukacsp hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

Idézet:
„(#) zotya1983 válasza reloop hozzászólására (») Válasz • Ápr 24, 2014 / Igen, mi több az egészet betekertem szigetelőszalaggal. A baj az hogy sajna hely nincs neki így könnyedén rászór a jelkábelre sőt a jelbemenetre is Lehet hogy veszek inkább gyárilag árnyékolt trafót, vagy megpróbálom bedobozolni és úgy építem be hátha..”

Neharagudj,de csak idéztem,és nagyot mosolyogtam,meg azon is hogy nincs zsugorcsövezés.
(#) reloop válasza boris92 hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Pár ötlet ami a képeidről eszembe jutott. A hálózati feszültséggel találkozó áramköröket, jelenleg a kapcsolóüzemű tápegységet és a kisméretű transzformátort, helyezd minél távolabb a bejövő jeltől. Ez praktikusan a trafó áthelyezése balra a kapcsoló mellé. A 12V stabilizátor is kövesse a trafót. A szűrt egyenfeszültséget különösebb kockázat nélkül lehet nagyobb távolságra elvezetni.
Az LM1036 panelt közvetlen az RCA aljzatok mellé tenném, hogy a legérzékenyebb jelkábel minél rövidebb lehessen. Itt a szabályzó potenciométerek vezetékeit megnyújthatod, nincs zavarérzékenységük, mert a tőlük jövő egyenfeszültséget hatékony szűrő fogadja.
Látom a hűtésnél az alsó lemez kivágása jelentett tájolási pontot. Ez jó is a passzív hűtés szempontjából, viszont (különösen majd a hídkapcsolásnál) hatékony hűtést a házon kívülről beszívott levegővel lehet elérni. A megoldást a hátlapra szerelt ventilátor és a közvetlen elé állított borda jelentené.
Az a hosszú sorkapocs amilyen jó volt a kísérletezés időszakában, olyan felesleges a készre szerelt erősítőben. A forrasztott kötések megbízhatóbbak a csavarszorítósnál.
(#) zotya1983 válasza boris92 hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Nem kell ide semmiféle zsugorcsövezés,Reloop az egyetlen aki elsőre el tudta magyarázni egy kép csatolásával hogyan lesz ez jó, csak elhelyezés kérdése volt.Az hogy hány A áram folyik teljesen más történet, és semmiköze a jelkábelre trafó által rászórt indukált feszültséghez.
Az hogy neked ugyanezt megmutattam próbálva ezzel segíteni tudod a saját hibájából tanul az ember... Ezért nehogy már én legyek ismét itt a feketebárány..
(#) zotya1983 válasza lukacsp hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Semmiféle szigetelőszalagról nem esett szó, azt csak fejemhez vágta...
(#) boris92 válasza reloop hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Gondoltam ezekre,meg sok mindenre. Tesztek következnek,majd kiderül hogy a legjobb,de mindenféleképp kipróbálom az ajánlásod. A hűtés az gyári helyen van , gyári a borda,és a helyére tettem, a teteje a doboznak is kivan vágva. Csak jól forgatná a levegőt. Majd ha rákerül a tető, valami vezetékes hőmérőt beteszek, persze nem a ventilátor mellé , hanem oda ahol nem éri szelecske.
(#) ATOMIC hozzászólása Jún 4, 2014 /

Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy meg felel e ez a NYÁK rajz a TDA7294-es IC hez?
(#) reloop válasza ATOMIC hozzászólására (») Jún 4, 2014 / 1

(#) ATOMIC válasza reloop hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

(#) ATOMIC válasza ATOMIC hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

És elég neki 2x24 volt? 2x10000mF pufferek?
(#) reloop válasza ATOMIC hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

A 24V már pufferelt egyenfeszültséget jelent? Kipróbáltam ±10V-tól már stabilan működik.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014
(#) razor1995 hozzászólása Jún 4, 2014 /

Sziasztok!
Azt mennyire jutalmazná a TDA7294, hogyha a tápfesze +-40V lenne? (2x28VAC egyenirányítva, pufferelve pont ennyinek mérődik terhelés nélkül) Esetleg úgy érdemes csökkenteni a feszt, hogy diódát teszek a tápra (valami nagy áramút)?
Következő: »»   490 / 609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem