Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fluoreszcens kijelzők (VFD) használata

Témaindító: eSDi, idő: Márc 23, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   30 / 51
(#) gernerakos hozzászólása Máj 4, 2014 /

Még egy kérdés: ugyebár az enyém is multiplexelve van, méghozzá úgy hogy a számok szegmenseinek közös kivezetései vannak. Tehát pl.: ha egy x kivezetésre+ az egyik digit előtti dróthálóra kapcsolok feszültséget, akkor a legfelső szegmens világit. Ha egy másik digit előttire, akkor ugyanaz a szegmens, csak másik digit.
Az a próbléma, hogy ha pl egyik digiten egy c betűt akarok, a másikon pedig P betűt, akkor vannak szegmensek, amik egybe esnek, vannak amik nem. Sosem jön össze, hogy 1 c és egy p világítson, mindig csak vagy 2 db c vagy 2 db p. Hogy lehetne ezt megoldani? Köszi a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
(#) sooty válasza gernerakos hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Pont eza multiplexelt kijelző lényege. pl. 8 digites kijelzőnél nem (8x7) hanem csak (8+7) vezérlő lába van a kinezőnek. Tanulmányozd a multiplexelt órákat a kapcsolások között pl. iv-18 vagy a Mybuster féle iv-6-os...
(#) vicsys válasza gernerakos hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Kihasználjuk a szem tehetetlenségét... Gyorsan ki-be kapcsolgatjuk az eltérő digiteket.
(#) szebee válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 7, 2014 /

Igen, így van köszönöm időközben rájöttem. A 470 túl sok neki.
(#) jonyibandi hozzászólása Máj 19, 2014 /

Sziasztok!
Korábban kérdezgettem VFD-kről, azóta megcsináltam a 8 digites, 16 szegmenses kijelzőmet, AVR-rel hajtom.
Azonban lenne egy talán kicsit szőrszálhasogató kérdésem.
Először egyenárammal fűtöttem, számítottam rá, hogy nem lesz egyenletes a fényerősség, viszont nem azt kaptam amit vártam, ugyanis mindkét szélén halvány volt a kijelzés a közepe felé egyre erősebb fényű. Ezután fogtam egy 2x9V-os trafót, beállítottam ellenállásokkal a fűtőfeszt. Most majdnem teljesen egyezik a fényerő, de a két szélső még mindig halványabb picit. Mi lehet az oka ennek? Illetve egyenfűtésnél miért nem csak az egyik oldal halványabb?
Köszönöm a segítségeteket!
(#) gernerakos válasza jonyibandi hozzászólására (») Máj 20, 2014 /

Hány amperes a trafó? Lehet egy nagyobb áramú jobb lenne. Én egy 1000mA-s 3 voltos egyenáramú dugasztápról fűtök, és tökéletes.
(#) toto6 hozzászólása Máj 22, 2014 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következőhöz:
Van több VFD csövem, a tipusa:5-MT253-NA
Adatlapja:Bővebben: Link
Kétféle áramkörbe van beépítve, az egyikben HT49RV3 hajtja meg, adatlapja:Bővebben: Link.
A másikban van két db HCF4094 és egy TINY45. A HCF adatlapja:Bővebben: Link
a kérdésem az lenne, lehetne ezeket Áram és Feszültség mérésre használni, valamiféle kapcsolásban, pl. egy tápegységben kijelzőnek? a mostani állapotukban programozható óraként működnek. Ha valakit érdekel mint óra írjon nekem.

Link javítva.
Használd a link gombot!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2014
(#) toto6 válasza gernerakos hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

Szia! Esetleg egy kész óra ami ilyen csöves nem lenne jó neked?
Adok szívesen ha érdekel Nem kell neki semmi csak 230 Volt és szépen működik.
(#) gernerakos válasza toto6 hozzászólására (») Máj 23, 2014 /

Engem érdekelne, képet esetleg tudsz küldeni? Írj privátban!
(#) Edimax hozzászólása Máj 31, 2014 /

Üdv: Kérdésem a következő vóna hogy a PT6311 meghajtó ic, utána lévő számok fontossak-e.
Mert a DVD-k ben másmilyen van, jelent az valamit.
köszi.
(#) sooty válasza Edimax hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Én eddig a PT6311,PT6311-LQ, PT6311B-LQ verziókkal találkoztam, a második 2 annyiban tér el, hogy vékonyabb LQFP tokozású (az eredeti QFP kb. 3mm-hez képest kb 1,5 mm vastag). A többi szám a felhasználás szempontjából szerintem lényegtelen. Adatlap
(#) Beringer 600 hozzászólása Jún 1, 2014 /

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni,hogy kaptam egy decket,amelyben csúcsérték meg tartós fluoreszcens kivezérlés jelző van,és a decke megy rendesen,de ha ki építem a trafóval együtt,és rákötöm a pc,re,akkor csak végig ki gyulladnak a digitek benne.Van benne meg hajtó fokozat is,és nem értem miért nem működik,csak ha vissza építem a helyére.Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) sny válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Talán ha több infót megadnál. pl. vezérlő ic típusa....
(#) Beringer 600 válasza sny hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

a csőnek a vezérlőjét kérded,vagy a bementi fokozatét?A kijelző vezérlőt nem tudom meg nézni,mert rávan ragasztva a cső.de as bemeneti fokozaté,TA-7381P
(#) Edimax válasza sooty hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Üdv: Én erre gondoltam,lehet rosszul irtam, tehát erre PT6311 alatta pedig pl ez 0351Z vagy ilyesmi számok. A többi rendben van ,amiket irtál azt tudni.
Kösz.
(#) Beringer 600 válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Végre meg van a megoldás,be kellett iktatnom a bemenethez 1-1 db 470nf-os kondit,és most már megy normálisan a pc.vel.
(#) Beringer 600 válasza sny hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Hát sajnos így sem tökéletes,mikor leveszem a bemenő jelet,égve marad egy pár digit.
(#) burgdavid hozzászólása Jún 1, 2014 /

Sziasztok!

Elnézést ha már szerepelt ez a dolog a témában, de van egy Futaba kivezérlésjelző VFD csövem, Videoton erősítőből. Hozzávaló meghajtó IC-t (HA12019) égen-földön nem találok. Mivel lehetne ezt kiváltani? Van rá valami jó alternatíva?
(#) Csupasz válasza burgdavid hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Szia!
Megy pü!
(#) dave500 hozzászólása Jún 1, 2014 /

Sziasztok! Kaptam egy VFD panelt, amin egy 2x20 szegmenses kijelző van, vezérlővel együtt! 12 V-ról üzemel, és arra gondoltam, hogy hogy PC-be jól nézne ki, mert pont akkora, amekkora a floppy helye, és remekül mutatna oda.
De valahogy vezérelni kéne gépről, és hajszál fogalmam sincs, hogy hogyan. Vagyis van, mert valahogy a kijelző meghajtóra kéne küldeni jeleket, csak azt nem tudom, hogy hogyan. Tudnátok ebben segíteni? Előre is köszönöm!
(#) sooty válasza Edimax hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Nem értem minek neked azok a gyártási kódok, attól tartasz, hogy hamis ic-t sóz rád a kínai?
(#) Edimax válasza sooty hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Nem nem azért kérdeztem, tudni akartam hogy mit jelentenek azok a számok is.
De igy már ok. Tehát az csak a gyártási kód.
köszi.
(#) dave500 válasza dave500 hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Annyit még tudok, hogy MC908AP64 típusú vezérlő IC van benne!

Elnézést a 2 hozzászólásért egymás után, már nem tudtam szerkeszteni az előzőt!
Szóval itt van hozzá az adatlap.
Lehetséges valahogy a PC belső soros portjáról (10+1 pin) vezérelni a kijelzőt? A panel hátulján van is csatlakozó, ahonnan a kijelezni kívánt dolgokat várja.
(#) sooty válasza dave500 hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Több olyan program van pc-re, amely adatokat tud megjeleníteni lcd vagy lcd kompatibilis vfd kijelzőn (lcdhype, lcdsmartie stb)vagy soros meghajtású kijelzőkön. A te kijelződet egy általános célú mikrovezérlő hajtja, amiben fut egy kommunikációs program (a kiírt feliratból ítélve nem egy egyszerű kijelző meghajtó programról van szó, hanem parancsokat vár) A legrosszabb esetben különböző fix üzeneteket, adatokat tud megjeleníteni, ha a megfelelő formátumban megkapja. (Ez most csak feltételezés.) Ennek a belső programnak a működéséről tudunk valamit? Mit vár RS232 kommunikációt ?
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2014
(#) dave500 válasza sooty hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Sajnos ilyeneket nem tudok, ha megkapja a 12V-ot, akkor kiírja, hogy "Waiting for connection..." és a panel hátulján van egy 10 pines csatlakozó.
Sajnos ennyi az össz információm.:/
A menüben, (mert ennek olyanja is van) a display setup-nél ezek vannak:
CS_TEST
CS_ON/OFF
PASSWORD
CLEAR ALL
MB Baud
MB Adress
CLONE
CS_EDIT (itt lehet kiiratni vele manuálisan valamit)
Ezek vannak benne.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2014

Az adatlapot nézegettem, elég sok információ van rajta, de hogy ezek mit jelentenek, arról fogalmam sincs..:/
Van esély rá, hogy működjön?
(#) dave500 hozzászólása Jún 4, 2014 /

Senki sem tud segíteni?
(#) Buvarruha válasza Edimax hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

PT6311 a tipus, a 0351 azt jellenti, hogy 2003 51. hetében készült.
(#) dave500 hozzászólása Jún 4, 2014 /

Átnézegettem a datasheet-jét, ezeket láttam érdekesnek, elakadtam.
Következő: »»   30 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem