Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR-es alkatrész (tranzisztor) teszter
Lapozás: OK   38 / 84
(#) Szammer válasza morgo hozzászólására (») Máj 2, 2014 /

Nem, kivágtam. PIC-nél ezt már korábban megpróbáltam és érdekes módon úgy tűnt, hogy utána jó, de mégsem ment rendesen.
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2014
(#) Szammer hozzászólása Máj 2, 2014 /

Morgo!
Írtam neked privátban (bocs az off-ért).
(#) Laslie válasza soskajoska hozzászólására (») Máj 2, 2014 /

Igen, mivel nekem nincs szükségem rá.
(#) Laslie válasza soskajoska hozzászólására (») Máj 2, 2014 /

Azért van az elején a 7805-ös, mert az MCP73832 6V-nál többet nem kaphat, és ami dugasztápom itthon van az 9V-os.
Köszönöm a rajzot.
(#) soskajoska válasza Laslie hozzászólására (») Máj 3, 2014 /

OK! Így teljesen érthető.
(#) Milhaus hozzászólása Máj 14, 2014 /

Nová verze plošného spoje právě k dispozici, pár obrázků zde:
Az új verzió a PCB csak egy pár kép itt:
The new version of the PCB just a couple of pictures here:
(#) Milhaus hozzászólása Máj 14, 2014 /

Ještě jsem zapomněl osazovací plán, plošné spoje i pro Vás pokud budete mít někdo zájem
Elfelejtettem a telepítési terv, PCB Ön számára, ha valaki érdekel
I forgot planting plan, PCB's for you if you have someone interested
(#) uniman válasza Milhaus hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

A ještě jsi zapomněl na schému ! Atd. Ale ještě chybí firmware...
Még lemaradt a kapcsolási rajza is ! Stb. De még hiányzik a firmware...
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
(#) Massawa válasza uniman hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Minden ott van a korábbi linkjén, csak egy kicsit lejjebb kell menni az oldalon!

(#) uniman válasza Massawa hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Köszönöm, megvan!
Milhaus ebben a hozzászólásában azt kérte, hogy valaki, ha kipróbálja a magyar változatot, számoljon majd be, az esetleges hibákról.
(#) soskajoska válasza Milhaus hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Nagyon jól néz ki. Esetleg lehet tőled PCB-t rendelni?
Vypadá to dobře. Možná můžete PCB objednat?
It looks good. Possibly may order PCBs to you?
(#) Massawa válasza soskajoska hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Ide irj egy mailt és kb. 8 euroért ( az átutalási költséggel együtt) kapsz egy PCB-t.
(#) nagzso válasza soskajoska hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Szia!
A kondik mind sima kondik ugye, egyik se elko? A BU4228G CT lábát csak simán GND-re húzom? Mi szerepe lenne egy kondinak(annyit értek belőle, hogy valami késleltetés)?
Továbbá a TS1935-öt honnan tudom beszerezni vagy mivel lehet helyettesíteni?
(#) soskajoska válasza nagzso hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Így van. Mind sima kerámia kondi. C1 pergésmentesít. C2÷C6 sima szűrőkondi. C7 pedig a nagyfrekis zavarok ellen véd. Köszi, hogy szóltál! A rajz ott hibás! A BU4228G 5-ös lábát(CT) egy 100pF-os kondin keresztül kell földre rakni. A rajz szerint pont nem működne!
(#) nagzso válasza soskajoska hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Köszi szépen. A TS1935-el kapcsolatban tudsz segíteni?
(#) nagzso válasza nagzso hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Szerintem egy MCP1640-nel fogom megoldani.
(#) soskajoska válasza nagzso hozzászólására (») Máj 16, 2014 /

Farnell. De nincs lényeges különbség a két IC között. Az MCP1640 könnyebben beszerezhető most.
(#) Hp41C válasza nagzso hozzászólására (») Máj 16, 2014 / 1

LT1935 kapható az FDH - nál.
(#) soskajoska válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

OK! Csak kb. 8x áron a TS1935-höz képest. Az alkatrészek összeválogatásának az egyik szempontja az olcsóságuk volt. A MIKROCHIP IC megfelel ennek és könnyű applikálni néhány alkatrész megváltoztatásával. (ld. gyári ajánlás)
(#) nagzso válasza soskajoska hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Néztem a Farnell-t, de már csak nagy mennyiségben lehet rendelni. Már meg van az MCP1640-sel az áramkör.
(#) Laslie válasza eyess hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Szia!
Azt a jobb oldali hosszúkás aljzatot hol vetted?
Üdv
(#) eyess válasza Laslie hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Sehol az nem létezik aljzatként .Azt én csináltam , tehát lehet mondani , hogy egyedi.

Miből készítetted?
(#) eyess válasza Laslie hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Van egy úgynevezett plastik kártya befogadó egység .Ilyet sok helyen , és sokféle készülékben alkalmaznak.Ennek a dolognak az elejéből lett csinálva ez a nevezzük aljzatnak .Azért kellett ez , mert a kondenzátorok sokfajtája miatt muszáj volt egy ilyet kitalálnom , hogy ne egy azon mérőhely vagy aljzat legyen mindig szét nyomkodva emiatt.Csinálok egy kis sémát hogyan is lett csinálva.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2014
(#) eyess válasza eyess hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Igy lett készítve.

Köszönöm.
(#) morgo válasza Laslie hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Szia! Régi alaplapból kitermelt ISA, PCI, vagy memóriafoglalat is jó lehet, ha hasonlót akarsz varázsolni.
(#) eyess válasza morgo hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

De ha már a téma kicsit fel lett dobva, akkor tennék fel egy kis szösszenetet.Igaz időm mostanában kevés , de azért néha foglalkozok a témával .
A rajz a feszültség mérést és az áram mérést valósítja meg, amivel az alkatrész tesztert lehet kiegészíteni. Persze ha valaki szeretné.

Ezen beállításban 0-50v ig , és 0-5 A ig. lehet vele mérni .Nyilván a teszterhez való illesztésről gondoskodni kell és pedig az atmega PC1 pontjának leválasztásáról a feszültség és áram mérés idejére szoftveresen, és hardveresen is. És íme a rajz.
(#) morgo válasza eyess hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Ez miért nem jó a PC3 kivezetésen, ha már úgyis ott van a feszmérés? Na meg az a 10µF elkó is érdekes, mikor az eredeti kapcsolásban 1 nF-ot javasolnak.
Nekem egyébként nem kéne bele ampermérés, mivel ez alkatrészteszter. A feszmérés O.K. mert zener és stab IC-k tesztelésére jó. A frekimérés meg kvarcok ellenőrzéséhez-méréséhez használható.
Én is foglalkozgatok a témával, most tervezgetek egy nyákot, amin rajta lesz a kvarcoszcillátor és egy tízes osztó is. Csak ez utóbbival kissé gondban vagyok, mert a 7490 sokat zabál, viszont nem találok CMOS megfelelőt, ami egy tokban tudna tízes osztást legalább 35 MHz-ig.
(#) eyess válasza morgo hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Természetesen a PC0- PC3 ig pontok bármelyik kettő felhasználható e célra.Persze hozzá kell állítani a szoftvert , stb.
A 10µF elkó azért kell mert ez real time , vagyis valós időben mérést tesz lehetővé.Tehát nincs külön nyomógomb nyomkodni a mérés elkezdése előtt.És ezért kell a megfelelő működéshez , hogy a mérés utáni kilépést , és az egyből mérés elvét biztosítsa. És persze aki hozzá építi , vagy nem azt mindenki eldöntheti .
Következő: »»   38 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem