Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Így van, a foglalat 11-es. A legtöbbet EM4-ként gyártották, az "körmös" foglalatú, de ugyanez.
Persze lehet még UM11 is, ami a soros fűtésű rádiókba passzolt. Ha 6,3V-tal szépen izzik, akkor EM 11. A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
Csak másodszorra vettem észre a +b-t...
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
Köszi az adatlapot, ha lesz egy kis időm, akkor kipróbálom.
Van egy ilyen csövem. Hátha valakinek ismerős
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
Üdv.
Az lenne a kérdésem,hogy találtam ECC85-ös csöveket de kb. 5-10 évesek működhetnek még vagy már nem érdemes velük foglalkozni? A fűtésük rendben van szépen izzik egy erősítőt szeretnék készíteni belőlük.
Csak ennyi idősek? Az amúgy semmi. Az ECC 85 nem alkalmas hangfrekis erősítőnek, ezt már kitárgyalták a Csöves erősítő készítése topikban. Az a baj vele, hogy alacsony frekvencián nagyobb a zaja, mint egy ECC 83-nak. Ha Tungsram cső, akkor lehet az életkorát is tudod, adok egy linket, az oldal aljánál van, balról. Inkább add el, vagy cserélj hangfrekis csőre: ECC 81, ECC 82 és ECC 83 nagyon ajánlott.
Tungsram csövek életkora
Köszönöm a választ és igen Tungsram csövek de már láttam róla videót, hogy erősítőt csináltak belőle pontosabban egy gitár erősítőt és szépen szolt a kapcsolást innen néztem nem tudom ,hogy el tudnám e adni mert a környéken nem nagyon ismerek senkit aki foglalkozna ilyenekkel.
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2014
Az biztos nem 10 éves, hanem jóval több. Kísérleteztem több ECC 85-el, valami nem volt rendben. Ahogy cseréltem 83-ra, rajz szerint, mindgyárt rendben volt a hangja.Nekem van egy BRG orsós magnóm, ott is az egyik cső 85. Bizony, zajos kissé, de nem alakítom át 83-ra. A Terta 811 és 922 zajtalanabb, mert ott ECC 83 van. Egyébként meg ott hirdeted meg, ahol akarod. Akár itt is, az Apróhirdetés menüpont alatt.
Lehet próbálok majd be szerezni 83-asokat, de 85-ből van vagy 12db és hát könnyebb lenne ezekből nem kéne keresgetni. Viszont ha sikerül szerezni 83-asokat akkor azokat be lehetne tenni a 85 helyére vagyis ugyanazzal a kapcsolással meg lehetne építeni ?
Nem egészen. Más munkapontok kellenek az ECC 83-nak. Jóval több rajz van hozzá.
Hát akkor meg építem ezt is-azt is egyenlőre 85-el aztán ha tudok venni 83-asokat akkor abból is, de ahol néztem a hozzászólásban az volt ,hogy szépen szól vagy csak bot fülűek és nem veszik észre ?
Használj Válasz gombot! Lehet, hogy akkora hangerőnél nem vették észre...
Hát nem tudom most mát, hogy mi legyen idáig is bizonytalan voltam, de most már végképp az lettem. Tudom ,hogy ez már nem ebbe a témába tartozik de meg említem ,hogy csak az előfokig lenne csöves és az egy FET-es végfokot hajtana úgyhogy talán nem lenne annyira vészes az ,hogy zajosabb.
Üdv mindenkinek! olyan kérdésem lenne, hogy szert tettem egy csöves erősítőre és van csatornánként 2-2db EL-95 típusú cső. lehet-e valamivel helyettesíteni?
6AQ5 -el. Nálunk gyakrabban fordult elő, mert a Tungsram is gyártotta.
A 6AQ5 helyett akár 6P1P -t is tehetne, foglalat cserével, és átkötéssel. Gyakoribb is. A kis csőből nekem is csak 1db van, és ritka is, mint a fehér holló.
6DL5-el?
Ha van ilyen csöved, akkor bátran.
Hát nincs. valami olyan létezik ennek helyettesítésére ami kapható nálunk is?
Végső soron beleapplikálhatod az EL84 -et is.
Elektroncsövek helyettesítése és azonosítása (angolul).
Electron Tubes, Cross Index and Type Identification
Mire is jó az elektroncső: Electronics At Work
Archív film, angolul. De szemléletes.
Üdv. Az volna a kérdésem egy ilyen csövet mire lehet felhasználni? Van itthon belőle egy pár darab és nem tudok velük mit kezdeni. Remélem valaki tud rá valami felhasználást. A válaszokat előre is köszönöm.
Szervusz!
Valamiféle tirisztor, triak gyújtókörbe használható, nem fogod használni szerintem, régi technika...
Ez egy tiratron cső, olyan helyre jó, ahol impulzussal akarsz be és kikapcsolni egy áramkört. Régi liftvezérlésben is használtak ilyet. (felfogható akár egy R-S flip-flopnak is)
Valamilyen alap kapcsolása van amivel ki tudom próbálni őket?
Ha netán nem akarsz vele sokat tökölni, én megvenném őket
|
Bejelentkezés
Hirdetés |