Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Egyrészt nagyon kicsi a kijelző, másrészt a kapcsolóüzemű dolgokban bőven van annyi zavar, aminek a digitszkópok nem szoktak örülni. Nekem van egy nagy owon-om, de kapcsitáp vagy pwm végfok mérésére csövest használok, nem véletlenül.
Volt hogy az owonnal nem is tudtam mérni, úgy lengett a jel hogy a trigger nem tudta megfogni, meg olyan is volt hogy a tápokon keresztül létrejövő kapacitív csatolásokból eredő zavarokat is belemérte a hasznos jelbe, azaz teljesen valótlan értékeket mutatott. A csövessel nincsenek ilyen gondok. De nem akarlak lebeszélni róla, ha tetszik vedd meg.
Én egyáltalán nem értek hozzá, azért is kértem tanácsot, szóval ha nem javaslod, akkor nem veszem meg. Köszi a segítséget!
Szia Hp41C! A segítségedet, tanácsodat szeretném kérni. Az a lényeg, hogy utoljára 20-évvel ezelőtt vettem szkópot, de sajnos megadta magát mind a kettő. A kis öreg N-313 asomat használtam, de egy forró napon bekapcsolva felejtettem, s mire hazaértem megfőtt a trafója. Előtte is próbáltam keresgélni, mert éreztem, hogy lassan kinövöm. Ezt találtam, ami szerintem elég lenne. LCD-k hez, inverterekhez, u-contrellerekhez, és amit most pillanatnyilag még elbírna pénztárcám. a feedback-ekben csak jókat olvastam, de szeretném kikérni a véleményedet, vagy véleményeteket, aki találkozott már ilyennel. Minden tanácsot előre is köszönök! Üdv: Mike
Szia, Nagy bambaságomban, csak most vettem észre, hogy Te is ugyanarról a készülékről érdeklődsz, amit én is kinéztem magamnak. sajnos, most drágábbra nem futja, Pedig jó lenne egy 100Mhz-es Tek.... Itt láthatsz képeket, a "nagyokéhoz" hasonlítva. Szerintem nem véletlen van: "4 inputs & 4 tracks (2 analog 2 digital)" bemenete. A mellékelt leírásban ez szerepel:
This pocket oscilloscope is primarily used for applications in the following situations: 1. Repair common electronic equipment outside (Air conditioning or Industrial frequency inverter power supply, AC / DC switching power supply or inverter, elevator and building fire safety equipment, industrial control circuit) Stb. De a " Puding próbája az evés" így csak akkor tudjuk meg, hogy mit tud, ha saját-kezűleg teszteljük le. Üdv:Mike
Na én vettem egyet, egyszer élünk.
Azért szeretném, ha beszámolnál a tapasztalataidról. Vettem én is egyet "TEKTRONIX TBS1042 Digital Storage Oscilloscope 40MHz 2 Channels 500MS/s
EUR € 4,12 × 1 piece" Persze, hogy nem akarták ideadni, mikor rájöttek, hogy elírták az árát. Pedig jó vételnek tűnt! Most várom, hogy visszautalják a pénzem. Utána én is ezt fogom, most ez tűnik az elérhetőnek, megfizethetőnek a számomra. Van egy 30 éves 90Mhz-es Siemensem is, de az SM-je elkallódott, s nem tudtam másikat keríteni, így nem tudtam lábra állítani. Használd egészséggel! Üdv: Mike
Köszi
Amúgy Ge Lee tanácsára már lemondtam róla, de így, hogy belinkelted az AliExpress-es oldalt, ahol 5000 Ft-tal olcsóbb volt, mint a legalacsonyabb ebay-es ajánlat, végül hirtelen felindulásból csak megvettem legrosszabb esetben kicsit drága tanulópénz lesz...
Azt nagy nehezen megtaláltam, hogy 3"-os a kijelzője. Annyit írtak még, hogy 4-6 órát bír az akksija. A garanciás dolgokra is rákérdeztem, de arra még nem jött válasz. Ami feeback-eket olvastam róla csak + volt. Nyilván egy nagyobb képernyőt jobban látni, de az 5 cm-es N-313 is megtette eddig. Nem kell egyszerre 6 jelalakot nézni elég 2 vízszintesen. Előnye viszont, hogy bárhol elő tudod húzni azsebedból, mint egy okos telót, s rámérni egy kocsi elektronikára, vagy egy 40-50"-os LCD re, vagy akármire, mert a mosogatógépet is u-controller vezérli. Valaki fentebb ajánlotta a "Hantek DSO5072P" -t.Megnéztem , tényleg jó amiket tud, de sajna most nem telik rá, ráadásul a PIC programozóm sem áll szóba sz-gépemmel, az is kipurcant, ajánlották a pic-kit 2,vagy 3-at, persze biztosan jobb, mint a K-150, de nem telik rá. /sajnos, ez az igazság. Majd megcsinálom.... Üdv: Mike
Szia, Sok sok elmélkedés után, mégiscsak a e-mellett döntöttem. Akit érdekel egí pártatlan vélemény, itt megtalálja. Úgy gondoltam, hogy nem olyan sokkal drágább, mint a DSO203 viszont sokkal több mindenre tudom használni. Így érdemes inkább erre befektetni. 20 évvel ezelőtt vetem az utolsót, most 20 évig megint nem akarok. Ja persze azt még meg is kellene érnem... Annak, hogy 70, vagy 200 Mhz-es, már nem nagy jelentősége van szerintem. Egyébként már arra is találtam az interneten utalást, hogyan lehet 2 smd kapacitás eltávolításával 200Mhz-esé varázsolni a Hantek DSO5102P -t
Köszönöm 'kpbendi '-nek, hogy felhívta a figyelmünket erre a készülékre! Ha megérkezik, be fogok számolni a tapasztalataimról. Üdv: Mike
Hello!
Szeretnék egy szkópot kapcsitápokhoz. 1. Mit ajánlanátok. (azon kívül, hogy analóg legyen, ne digitális) 2. Szerintetek az urbán elektronikától érdemes venni, vagy inkább vakerán nézelődjek, esetleg hanyagoljam a használtakat jobb az uj? a BK2160A-hoz mit szóltok? És akkor már másra is tudom használni ezt a sávszélességet. A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2014
A 40-50MHz már bőven elég szokott lenni, de általában még a 20 is. Az új nyilván jobb csak drága, kérdés hogy mennyit szánsz rá. Vakerával vigyázni kell, én már kaptam onnét hibásat, hibátlanként hirdetve. Elég sok urbános van ott is a hirdetések között.
Nekem nagyon jó vétel volt a Vakerán egy EMG1568-2, annyi táphibája volt, hogy egy BD241 tranzisztort, meg egy 723 IC-t kellet csak a tápban cserélni, még 40MHz (sinus) is látható rajta.
Nézelődtem kicsit.
Az alábbiak közül melyik lenne jobb? PHILIPS PM3234 EMG 1568 GOULD OS300 GOS 522
Mérlegelni kell hogy mire is van szükség. Ha röviden kellen fogalmazni: a japán és német szkópok verhetetlenek, kivétel Tektronix és 1-2 amerikai márka. (HP és a jó öreg amcsi márkák.) A Philips tárolós ha jól látom, na ez sem egy utolsó szempont.
Két időalapos nagy előny. Meg minél nagyobb határfrekvenciás, annál több dologra használható.
Üdvözletem!
Szükségem lenne egy 500 Mhz es oszciloszkópra, ami számítógéphez köthető, és azon látom az értékeket. Tud ilyet valaki?
A látás mellett kapaszkodni is kell, nehogy megszédülj ha az árcédulára nézel....
Ráadásul ilyen alacsony mintavételezési ráta mellett értelmetlen az 500MHz analóg sávszélesség.
Elvileg ki tudja számolni az 500MHz (-3dB) jelre, 4 mintavételből szinuszos interpolációval egy periódust. De természetesen egészségesebb lenne nagyobb mintavételi sebesség.
Jól mutat a végén a 60 fillér. Ki sem lehet fizetni. Egyébként tényleg olcsó a fajtájából.
A LeCroy jó néhány szkópját a Siglent készíti, így lehet Siglent-es felirattal olcsóbban megvehető.
Ennél olcsóbb a Rigol DS4054-es műszere és ahogy olvastam az sem rossz. Ráadásul akiben van egy kis vállalkozó kedv, az vehet egy 100MHz-es változatot, amit szoftveresen fel tud húzni 500MHz-ig (a legtöbb mai szkópban ugyanazon sorozat különböző sávszélességű tagjai csak szoftveresen vannak korlátozva).
Azert egy kinai Rigol megy egy LeCroy sosem lesz egy kategoria. A leirt parameterek, meg a valosag az kicsit mas. Tudom, mert LeCroy szkopom van, es volt dolgom Rigollal is.
Nem ertelmetlen, mert negyszogjelek vizsgalatanal jol jon, hogy az analog fokozat nem kerekiti le a jel tetejet. Az en oreg LeCroy szkopomnak is 500MHz a savszelessege, es megis csak 250 MSa/s mintavevok vannak benne. Persze 2 csatornas modban 500, 1 csatornas modban 1 GSa/s. Valamint RIS modban tud 10GSa/s-t, ahol mar megintcsak van ertelme az 500 MHz savszelessegnek. Periodikus jelek vizsgalatanal az teljesen jo.
A Siglent is egy kínai cég.
Sok LeCroy szkóp meg nem más, mint egy átmatricázott Siglent/Atten szkóp, esetleg saját firmware-rel (amit sokszor megesznek az eredeti Siglent szkópok is). Sőt nem csak szkópokat, hanem pl. jelgenerátorokokat is egyszerűen csak átmatricázza a LeCroy. Tehát nem a LeCroy fejlesztteti, hanem egy Oem (kínai!) gyártótól megveszik a vasat (esteleg a szoftvert is), és a saját logójukat teszik rá (jobb esetben saját, vagy módosított szoftverrel). Tehát az, hogy LeCroy, az nagyon jó név, jól hangzik, csak érdemes megnézni, hogy mi van mögötte, mert sok esetben a mögött is egy "kínai kategória" van. Nem tudom mikor használtál Rigol szkópot, de a jelenlegi sorozataik nagyon jók. Nyilván lehet bennük hibát keresni, de összeségében nem nézném le, mert 1-2 kínai gyártó igencsak kinőtte magát és ezeknél lassan el lehet felejteni prejoratív jelzőként használni azt, hogy "kínai". A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2014
Lehet, hogy ma mar a LeCroy tenyleg nem olyan jo, mint regen. Marcsak abbol kiindulva, hogy vindoz van a nagyobb szkopjaikban. Az enyemben meg Motorola proceszor van, es Made in Switzerland. Igaz, 1998-ban tobbe kerult, mint a fent emlitett LeCroy peldany. Mindenesetre ezentul meggondolom, hogy LeCroy-t vegyek. A kinai kerdesbe nem megyek bele, ertelmetlen.
Mellesleg a mostani Hameg szkopokrol van valami velemyetek, tapasztalatotok? Gondolok itt a HMO3000 sorozatra. Egesz konkretan a HMO3034 tipusra.
Kettőt kérek. Erzsébet utalvánnyal lehet fizetni?
Nekem is rossz tapasztalataim voltak az elsö digitális tektronix szkopokkal. Vissza is vittem és maradtam a behemot, 40 éves, de jol müködö 464-snél.
Az uj tek viszont már jo. A Hameget meg megvette a R&S. Az elsö gondjuk bizonyára az árkorrekcio volt. Attol persze még jok lehetnek, de sohasem szerettem a rossz ergonomiájuk miatt ( akárcsak a HP-t). |
Bejelentkezés
Hirdetés |