Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Rávettem magam hosszú idő után újra hogy építgessek itthon. Egy régebben épített erősítőmet újra akarom építeni hogy jobb legyen és valamivel szebb is. 3 csatornája van az erősítőnek. Egyenlőre a clip jelzőt és a hangszóró védelmet építettem újra. Tudom nem lett ez se tökéletes de szerintem szebb mint az elődje. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
A Clip jelző.
Nem rossz.
Gondolom a NYÁK-ot te tervezted hozzá. Szebb lett volna a végeredmény, ha a két nagyobb teljesítményű ellenállás is fektetve lenne, és az egyes emeletek közötti összekötő vezetékeket is összekötötted volna.
Jól néz ki ez az emeletes felépítmény. Jó ötlet.
Ezeknek a panelrögzítő csavaroknak mi a becsületes nevük?
Üdv
Bocs hogy én válaszolok, de ha jól tudom távtartónak hívják.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
Köszi a gyors választ!
Picit lehidaltam az árától, jól látom, hogy 2,5-ös menete van? üdv A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
A vezetősávokat vastagon futtasd be ónnal, mert ahogy a képet nézem nem biztos, hogy mindenhol érintkezni fog. Ha ezt nem szeretnéd akkor egy multiméterrel csipogtasd ki a vezetősávokat, hogy biztosan vezetnek-e.
Bocs az offért, de ne húzza át kétszer, mert csak roszabb lesz. Ha a kolléga kézzel akar rajzolni, ne alkoholos tollat használjon, hanem lakkfilcet. Egyébiránt kb. 30 éve, én holló tussal és csőtollal elég jó nyákokat csináltam.
(Persze akkor a legbonyolultabb alkartész a DIP tokos TTL IC volt nálunk.) A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
De a két láb közt két vezető már hőstett volt.
A nyák készítés témában válaszoltam.
A múltkor bemuatattam, hogy készítettem egy smd ledpanelt. Azóta úgy belejöttem, hogy még hármat megcsináltam belőle, és az utolsóról egy kis timelapse videót is készítettem. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
Szia! Van türelmed. Nagyon jó videó.
Hát ez nagyon jó, a video is (gőzöm nincs hogy állnék neki egy ilyenhez) meg a led panel is.
Most lehet, hogy hülye kérdés: hőlégfúvóval nem működne a forrasztás? Üdv
Hőlégfúvóval szerintem nem, csak egy ún. SMD kemencével. A hőlégfúvó lehet, hogy működne, de elfújná az alkatrészeket.
Azt úgy szokás, hogy vagy odaragasztod az alkatrészt a panelre, vagy visszaveszed az áramoltatott levegő mennyiségét. És máris lehet légfújni. Azért a jó sok flux nagyon hasznos!
A forrasztási oldalt is megszemlélnénk!
Köszönöm
(azért csak most, mert azóta nem voltam gépközelben. Nyaralás, vagy mi...
Sziasztok!
TDA erősítő 2x7W, megelőzi egy LM1036-al épült hangerő, hangszín szab. áramkör, egy bontott laptop tápról hajtva, kiegészítve bemenetválasztóval ami 555-ös ic-vel készült, gombnyomásra vált a két bemenet között. Csak azért készült, mert a tv-nek borzalmas doboz hangja élvezhetetlen. A kép telefonnal készült, az elején csak a hangerő állítható, mert nem volt több potim. Ez olyan talált alkatrészekből készült erősítő. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2014
Sziasztok!
Tegnap elkészültem az USBasp programozómmal. Első vasalásos nyákom. Az usb kábel egy bontott nokia usb adatkábel, doboza nem lesz . A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2014
Elkészült a legújabb monitor deszkamodelje. PIC vezérli a kijelző fényerejét (PWM), és relék kapcsolják még a világtás és a kijelző tápját.
Ez de menő! Grat!
Ha hiszed, ha nem ez már le van csiszolva. A mellékelt masinával vágtam, olyan volt a széle, mint egy fakír ágya.
A végső megoldás is hasonló lesz, de egy darabból lesz kivágva a hátfal, most nem volt ekkora darabka itthon, sem fűrész, de utóbbi már van. Amúgy a kijelző 47" és van még ott, ahonnan ez jött, ha valakit érdekel, megadhatok egy elérhetőséget. A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2014
Összeraktam egy újabb kézi rázogatós kütyüt, ezúttal HandText-nek neveztem el
Most már kék LED-ekkel szereltem, így erősebb és kontrasztosabb képet ad. Képeket csatoltam a videót linkelem: DPTP System - HandText Blue ui: ja és a programot is töviről hegyire újra írtam így rugalmasabb és jobban elkülönülnek a ledek is mozgatás közben.. A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2014
Nekem tetszik, különösen az a teliföld panel! Becsukva is mutatsz róla képet? Táp nem hallatszik bele?
Idézet: „doboza nem lesz” Azért valami plexit vagy valamit tegyél az aljára, nehogy egy kóbor csavar, vagy más vezető belevezessen a málnásba!
Ez tök jó, de szerintem kéne egy kis segítség, mert én ezt nem értem, láttam már monitort belülről, azt vágom, hogy van a táp, inverter, scarlet, de ehhez miért kellett pic? miért van deszkán és nem a saját dobozában?
Üdv
Üdv.
A napokban készült egy tesla tekercs ami dug-alj csatlakozókat kapott a könnyebb csatlakoztatás érdekében, és egy saját alakítású meghajtó áramkör skori tervei alapján. Lényegében egy sokkal kisebb nyáklapra került az elektronika és nincs benne az oszcillátor. |
Bejelentkezés
Hirdetés |