Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
Köszönöm a gyors válaszokat. Írok, hogy mire jutottam.
Sziasztok!
Jó lett a tv. Színdekóderen volt a hiba. További szép estét és még egyszer köszönöm a válaszokat.
Igazából nem tudom.
Felmentem a padlásra egy romból kivettem a színdekódert, átcseréltem és jó lett.
Sziasztok. Délután 3 óra felé jön hozzám egy ismeretlen márkájú és típusú CRT TV, melyen kép van, de a hang elmegy a tulajdonos szerint.
Kérdezném én a tőlem okosabbakat, hogyha belenézek és belemerülök a lelkébe, miket ajánlattok nekem, miket nézzek meg először? Persze a kontakt és forrasztási hibák átnézése után. Kérlek válaszoljatok, mihamarabb tudtok! Köszönöm mindenkinek aki segít!
Sziasztok!
ITT 2121 TV2K Mostanában vettem észre hogy az említett tv elég furán viselkedik. Ha vége van egy filmnek és írja a stáb listát akkor nem fekete az ernyő, hanem balról jobbra , feketéből szürkébe megy át, és a fehér feliratok szellemképesek, illetve fehér elcsúszás van rajta. Megpróbáltam lerajzolni talán így is kiderül mi lehet a baja. (Nem jó a kamerám) Olyan is előfordul mintha kezdene elhangolódni. Üdv belfi! A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2014
Bocs elfelejtettem odaírni hogy CRT Tv-ről van szó
A G2 Screen segédrácsfeszültség szűrését (kerámiakondenzátor) ellenőrizd és nem árt a 200V-os katódtápot is megnézni.
Üdvözlök mindenkit!
Olyan TV hibával találkoztam, hogy amikor megy egy olyan 5-10 percet a TV akkor egy pár másodpercre elmegy a kép majd visszajön, és ez egyre sűrűbben ismétlődik, de teljesen sose megy el mármint hosszabb időre, mindig csak egy pár másodpercre! Mi lehet a hiba, már kifújtattam kompresszorral is, de nem segített! A válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
Bővebben: Link.
Hello!
Egy Daewoo DMQ-2072 TXT (CP-330) tápos volt kijavitva müködik rendesen,de távirányitóval nem lehet készenlétbe tenni mindig visszakapcsol. Ötlet?
Tv-n lévő gombsor. Nézd át nem-e zárlatos valamelyik nyomeszbogyesz. Ott keresd a hibát.
Zoli
Lehet CCFl trafó is. Nekem egyszer volt ilyen. Átkoztam rendesen. Szkópot fölé raktam, és amelyik a legjobban különbözött azt a kettőt cseréltem( csak kettő darfon volt itthon) . 2 éve működik. Igaz az minden kis ütődésre sötétedett. Monitorként elég szenvedés.
8 hidegcső van benne. A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2014
Hajlitgasd meg a PCB-t. Ha megvan a hiba, javítsd ki. Furatgalván macerásabb. Melegedésre figyelj!
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2014
Hali!
kiforrasztottam a gombsort nem lehet készenlétbe rakni távval mindig bekapcsol a relé mindig kattog ilyenkor.Ötlet? A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2014
Ötlet: összeragadt a relé érintkezője.
Akkor nem igen kattogna szerintem.
leirom :készenlét ok,távval indit relé "behúz" kép oké,távirányitóval készenlétbe piros gomb kikapcsolna de a relé ismét "behúz" lehet nem megy készenlétbe.
Dehogynem kattogna, mert a nyelv mozog ugyan, de az érintkezők össze vannak sülve. Volt már ilyen eset.
Sziasztok
Ezzel kapcsolatban! Azt hittem meg van a hiba , de úgy látszik tévedtem. A c360 kondi (22u/160V)fel volt púposodva illetve ki volt belőle folyva a elektrolit.A rajzon 47u a kondi értéke.Beletettem egy olyat, erre rosszabb lett mint volt,és a feszültség felszaladt 125 V-ra amit nem is igazán tudok szabályozni.Kicseréltem egy 22u-ra akkor szépen vissza jött 105V-ig. Beállítottam 110V-ra ami kb 5' után felment 115v-ra és nem is lehet lentebb venni. A kép egy picit javult , de nem sokat változott. Mit kell még megnéznem , mert őszintén szólva a hiba keresés már nem okoz örömet , pénzem meg nincs másik tv-re.
Szia!
Őszintén szólva ,reméltem hogy a kondi cserével megoldódik a hiba , így nem mértem a katódra.Most azt nézem a táp mitől "száll el".Ki van bontva az asztalra és egyesével nézem az alkatrészeket. (Rohadt melegem van ) Most meg a PC-m tápja is szarakodik de ez egy másik téma.
Hali kadarist!
Hál istennek nem táphiba hanem az , amit írtál!A katódtáp (mégis csak táp) szűrése (10u 160V) szállt el.Kicselétem egy 350V-osra és minden rendben. Köszi még egyszer! A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2014
Szia!
Köszi de ha nem mondod én a katód kondit kihagyom .Lenne egy pár kérdésem. A TV2K sasszi rajzát több féle B+ értékkel adják meg . Az egy a B+108V ill B+ 110V ill 106-114 ig. Mos 110V Te melyiket ajánlod? A G2 beállítása, mivel egy kicsit elcsavartam , és a 38,9MHz beállítása műszer nélkül.
Az aktuális sortápfeszültség a képcsőmérettől függ. Állítsd be (ha lehet) a függőleges végfok (eltérítés) tápfeszültségéhez és akkor nem fogsz sokat tévedni.
Szia!
Nem régen kaptam egy ilyen ITT TV-t. Megszüntettem azt a kb. 30 kontakt hibát és jó lett. Megmértem a sortápot ami 118V volt. A sortrafója eredeti, nem volt még cserélve. Az oszcilloszkópom mér Tru RMS feszültséget, vagy is beállítottam a képcső fűtőfeszültségét 6,3V-ra .Az ennek megfelelő sortáp 110,8V lett. jani
Szia!
Az a gyanúm hogy ha a sortápon állítok akkor vele párhuzamosan állítódik a függőleges eltérítés feszültsége is.De ha nem jól látom kérlek mutass már rá a mérőpontokra. 21" a képcső, és a leírásban azt írja állítsuk 108 voltra , de a rajzon 110V a feszültség. Sajnos ez egy fura darab mert sztereó a lelkem ,és ilyen TV2K sasszi rajzot nem taláni.
Szia !
Köszi szépen az infót, Az is TV2k sasszival van szerelve? Egyébként én is úgy kaptam mert a gazdája szerint nem "nyílt ki a képcső". Kivette a hangszórókat és nekem adta.Most jól szuperál, csak idegesít az a fesz. Kerestem volna képet a neten de nincs róla de magyar menüs. Ja ée természetesen a tulaj elcsavargatta azt a két állítási lehetőséget amit talált. A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |