Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
És a Conrad után esetleg valami szám?
Apropó ez a készülék milyen is lenne .CD rádi , vagy csak rádió ? A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
Után semmi szám nincs, viszont felette van 1-2. Ez egy régi kazettás rádió lenne.
Nem tudom talán ő lenne az ?
Ez messze áll tőle. Róla lenne szó. Egyébként ilyen csatlakozót állítólag ezekben használnak: Damis, Electra, Satellite, Thomsonic, Ultravox
Ok meg lesz lassacskán .Amint látom az elején van amin el lehet indulni mégpedig ahová a kazettát kell betenni .Ami azon az ajtócskán van , ha leírod , lehet , hogy meg is lesz .
Szia!
Délután hazafele a melóból nem ment el a GPS jel, ha bekapcsoltam a rádiót. Hogy lehet egy ilyen hiba napszakfüggő?
Üdv!
Hőtágúlás. Szakadás melegre vagy hidegre. A rádió testre gondoltam,hogy karoszériához kötöd egy vékony vezetékkel. Most hogy mondod , csinálhatja az antenna erősítő is , ha az erősítő és a hosszabító kábel csatlakozásánál szakadt, akkor az erősítő egy kis adóként dolgozik, a navi antennája meg összeszedi. Ha nem kap az antenna tápot akkor ez meg kell hogy szünjön.
Anno az olcsó piacos magnókon volt ilyen ilyen csatlakozó, és amint már írták, ahány tipus, annyi féle bekötés.
Viszont a doboz tetején általában rajta volt a bekötés. Ha ez nincs meg, akkor a színek alapján meg lehet tudni, vagy ha felnyitja az ember, és belenéz. Támpontnak: A szürke és a zöld a két hangszóró, fekete a test, piros a +12V. Bár itt nem látok feketét, lehet itt a barna (vagy mi) az. Szerintem a csatlakozó másik felében lévő két vezeték pedig az antenna meleg pontja és a földje.
Este megteszteltem, megint ha bekapcsoltam a fejegységet azonnal elment a GPS jel, ha kikapcsoltam visszajött. Hátul leszedtem a tetőkárpitot, és bekapcsolt fejegységnél lehúztam az erősítős antenna tápját (12V), a testet az antenna kábelen keresztül is, és az antenna talp és a tető lemezén át is kapja, szóval ott jó a testelés, mert ha kihúztam az antenna kábelt, akkor is testen volt a tető lemez miatt. Na és akkor megszűnt a hiba, visszajött a GPS jel, szóval az antenna csinálja, de nem fix a hiba este is egy időre megjavult. Lehet, megnézem másik erősítős antennával, olyannal mint ami a barátnőmébe van, hátha más az elektronikája, modósítottak rajta gyárilag, és azért nem zavarja be az övébe, az enyémbe viszont igen.
Max azt csinálom, ha nem tudom megoldani a problémát, hogy teszek be egy kapcsolót, és ha nagyon ritkán rádiót akarok hallgatni, akkor felkapcsolom az erősítős antenna tápját
Ezen a fórumon évek óta nem kódolunk, és ezután sem fogunk...
Én kérek elnézést.
Sziasztok!
Adott egy LG LAC-M1600R típusú fejegység. Azt a hibát csinálja, hogy gondol egyet, és nem működik rajta semmi gomb, még a távirányítójára sem reagál. Van hogy beragad rajt egy gomb (legalábbis úgy viselkedik, valójában nincs beragadva). Ha leveszem az előlapot, majd visszateszem, a hiba továbbra is megmarad. De ha pl áll 7-8 órát (lehet, hogy kevesebb is elég, de egy sima leállít, elindít nem) akkor megjavul. Ha hiba teljesen váratlanul jön elő. Van hogy menet közben, de van, hogy mikor kikapcsolom jó, de másnap már nem. Kontakt hiba nincs, azt megnéztem, és minden rendben tűnik a belsejében is. Mi lehet a gond?
Pixi autórádiójának "javításáti próbáját" kezdtem el, méregettem is, és eléggé nem stimmelő adatokat mértem a végfok ic lábain. A csatolt képbe vannak az adatok. A teljes áramfelvétel, 0,35-0,37A közt van. A stby és a mute lábakon se bekapcsoláskor, se egy idő után nem jelenik meg semmi. Csak 0Vot mértem rajta. A 2es láb jele, eljut az IC451 32es lábára, de szkóppal nézve csak dc van rajta.
A végfokic, teljesen hideg. Kimeneteken se dc, se zárlat. Az rca kimeneteken sincs semmi. A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2014
Az IC302 processzor környékét is méregesd át .Meg kap e mindent ami a rajzon van.
az ic302 72 es lábáról kapja az stby jelet a végfok ic.Illetve egy soros ellenálláson keresztül bár kétlem , hogy az ellenállással lesz baj. Az ic 302 öt , és környékét kell nagyon átnézni.
Megmértem az ellenállásokat, azok stimmelnek. Szakadás sincs, és magán az ic lábain se jelenik meg a fesz. Létezhet, hogy az elszállt ic, elcsapta a fő icnek ezeket a lábait?
Lehet , hogy a végfok amikor tönkre ment került oda olyan DC szint amit már nem bírt elviselni a proci.
Azonban nem árt a processzor tápját , és mindenféle jelét leellenőrizni , hogy kap e vezérlést .Azt tudjuk , hogy vezérelni nem vezérel tehát haladni kell előrébb.
Sziasztok!
Annó volt egy pioneer rádió hiba, hogy a gombok nem működnek csak a hangerő tekerője. Meg lett esetleg a megoldás, mert egy pioneer rádiónál ugyan ez a hiba áll fenn. Mozgatom az előlapot benyomott bekapcsoló gombbal és egyszer csak bekapcsol, és utána csak a hangerő tekerő működik. Vajon az előlap és az alaplap közti átvitellel van a gond, mert azt sajnos nem tudom kimérni, mert ha a helyén van nem férni ugye hozzá. Sajna nem találom az előző ilyen problémás részt, így nem tudom lett-e megoldása.
Nézd végig ohm mérővel az összes gombot. Lehet csak beragadt egy.
tisztelt fórumozók,
remélem egy egyszerű problémában kérek segítséget: Sony CDX-M850MP fejegységen először sikerült a belső kijelzőt letiltani, majd mindkét resetgombot -hátha sikerül- többször is megnyomni. az eredmény: a gombfunkciók felcserélődtek, így nem használható a fej.... tudna vki egy tippet a visszaállításra? kösz
Van annak egy távirányítója azzal mi a helyzet ?
Esetleg teljesen lekötni az akkuról várni egy kicsit , aztán vissza , hátha elfelejti a malőrt.
szia,
köszi, sajnos táv már sosem volt hozzá....az akksiról lekötöttem, de kis szünet ill nagy szünet után is csinálja a cirkuszt
Ez esetben a használati utasítás is némi segítséget adhat.
A legtöbb fej előlapja (sőt vezetékes távirányítója is) ellenállás értékekkel dolgozik. Különböző értékeket rendel bizonyos gombokhoz. Valamiért (kosz, beleömlött kóla) megváltozhatott egy-két ellenállásérték, ezért eltolódott az egész, lehet, hogy ki kellene pucolni. Nem látom értelmét, hogy miként és miért lehetne/kellene 2?! resetgombbal elrontani az előlapi működést...
Régen a videoton távirányítót készítették univerzálisra, csak akkor működött jól ha elemcsere (reset) után a kikapcsoló gomb következett, egyébbként egy a TV számára ismeretlen kódot sugárzott. Ennek a használati utasítása is tartalmaz valami hasonlót.
Ok értem.Annyit tudok tanácsolni esetleg , hogy teljesen vedd ki a készüléket a kocsiból .Le kell venni , vagy a fedlapját , vagy az alját , ezt majd úgy is látni fogod , hogy melyik oldal lesz a nyerő.Szóval kell keresni a készülékben egy elemet ami pont ezen beállításokat ami a rádió csatorna beállításokat időt , és egyebet tárol arra az esetre , ha megszűnne a kocsi 12 voltja.Nos ezt az elemet ki kell egy pillanatra venni kicsit vársz visszateszed , és utána szépen beáll majd az alap gyári állapot.Visszateszed a kocsiba bekötöd , és lehet örülni .
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2014
Ilyen "elemet" már vagy 20 éve nem raknak a fejekbe. Azért van külön egy állandó pozitív, aminek segítségével a memóriatartalmat megőrzik...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |