Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Találtam egy fotóellenállást , fény nélkül az ellenállása 250 k ohm .......... Azt szeretném hogy ha fény van akkor egy LED kialudjon , ha sötétség akkor égjen . Nahmármost ha párhuzamosan kötöm a ledet és a fotoellenállást akkor ha kisebb az ellenállása a fotonak mert fény van , akkor azon megy több áram , így a led halványabban fog égni . Kipróbáltam de nagyon erős fény kell hogy a Led halványan égjen ....... meglehet oldani másképp hogy rendesen működjön ?
Hello, van ilyen ic, az ICL7109. Ennek 12 bites bináris kimenete van.
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy mobiltelefon, laptoptápegységen, stb-n miért van a kisfesz. csatlakozó előtt egy vashenger felerősítve? Árnyékolás?
Az szerintem nem vas hanem ferrit, és szerintem szürésnaek vagy v.mi árnyékolásnak van rajta.
Helló!
Van egy szkópom amiben van pár olyan elko amikre az van írva pl.: 32+32µF 450/550V ez mit jelent? előre is köszönöm
Köszönöm a válaszod medve!
Itt van még egy kérdés! Mellékeltem egy képet. Arra lennék kíváncsi hogy a pirossal bekarikázott rész hogyan működik. Elméletileg az a feladata, hogy a három multivibrátor által keltett jeleket 60 Hz-enként váltogassa. Ez egy három állapotú elektronikus kommutátor lehet? A lényeg az hogy egy időben tudjunk háromféle utasítást sugározni, azért kell válogatni őket 60Hz-enként, hogy a vevőven lévő relé ne birjon elengedni, ha folyamatosan adunk utasítást. De hogyan működik?
Hány kivezetése van a kondenzátorodnak ?
A jelzett rész futófényszerűen kapcsolja az adóra a multivibrátorokat. A tranzisztorok egymás után nyitnak ki, a kondenzátorok által meghatározott idő elteltével. A tr.-ok alatt pedig ott a viszacsatolás, amivel a sor kezdődik előlről.
Ja, valóban az, ferrit+árnyékolásra már több értelmes dolgot adott ki a gugli. kösz
2 (pozitív illetve negatív) ezért furcsálom, mert eddig azt hittem hogy dupla kivezetése van, de miután megnéztem a lábait és láttam h csak 2 van....
Medve
Nem tudnád ezt részletesen kifejteni? Mármint a bekarikázott rész működését?
1 µF-os fóliakondi helyett mit tegyek be (fólikaondenzátort nem találtam a konthánál)? Kerámia/elkó/egyéb?
63V, és ebbe a mikrofon előerősítő kapcsolásba.
Azt kérdezném hogy ezeket a motorokat mire tudnám felhasználni? Nincs semmi ötletem
szerintem ez egy ökör kérdés. 1000 meg 1000 dolog van, amire fel lehet ezeket a motrokat használni.
Ha sok van belőle gyártsál lézershov -t itt megtalálod a leirását!
Szia!
Kisventillátort, amivel elfújod gőzöket maratás közben; lézershow, az is ötletes; ha van ilyen nagyobb, akkor panelfúrót is csinálhatsz; vagy akár mini porszívó (én már csináltam) stb.
Mit qrtam el a mellékelt ábrán ?
Feladat olyan "kapcsolás" létrehozása ami egy generátor leállása után még ~,5-1 percig működik. felhasznált alkatrészek : 2N2219 (találtam a fiókban) kétáramkörös relé 6V-~40mA (a, rajzon a piros négyzet-kondi, dióda gyárilag rajtvan) R1=R2 ~400 ohm kondik 16V 4500 mikroF,15*6.3V1500 mikroF a, ábra szerint kapcsoló bontásakor kb 20-25 sec múlva esett le a relé.nagyobb kapacitással meg volt 70-80 sec is- JÓ !(5-6 próbálkozás) Jött a próbálkozhatnék b, ábra szerint LED. Kapcsoló be- LED világít Jó, kapcsoló ki Led világít, majd elhalványodik, úgy marad (szemből látszik a chip benne) kapcsoló be- semmi változás ? Kérdésem jó-e így a kapcsolás(a relével)? Milyen tranzisztort kellene használnom ? Köszi a segítséget ! M.
Táplábra tehetek 100nF-os kondi helyett 10nF-ot? Abból van itthon egy csomó.
Hát sztem meg is válaszoltad a kérdést
Tegyél nyugodtan
Sziasztok!
Azt akarom megkérdezni, hogyha összekötök 10-20 kondenzátort, feltöltöm egy 9v-os, elemel, akkor abból lehet csinálni sokolot . Üdv: Laci
Szereztél nekem egy 20 mp aktuális vidámságot ebbe az influenzámba. Na a kérdésre a válasz: nem, mert a 9V az túl kevés feszültség ilyen célra.
Hát 9 voltból nem, de többől már talán
Hali!
kell hozza egy kb 10mikro s kondi minimum 400 voltra,1 diodaval egyenianyitod,es 230al feltoltod. [b] vigyázz eletveszelyes!!
Hali!
Volna egy kis gondom, pic-el kapcsolatban! A Vörös féle Pic csomagot használom! A Pic prog v1.0-át használok! A beállitásokat a Pic kezdőknek című kiadvány alapján állitottam be. Rákattinva az írásra, a művelet elkezdödik majd egy kis idő múlva félbeszakad. Az írás folyamán az Állapot mező: törlés... kód+id törölve Kontroll:0000 Itt félbe is szakad, majd egy hiba üzenet jelenik meg! Ez a következő: Íráshiba 0000 Írt: 0000 Adat: 3FFF Mit tegyek ilyenkor? Már probálkoztam egy-két dologgal, de nem sikerült megoldanom a problémát!
Sziasztok! Azt hogy lehet megoldani hogy ne "pattanjon" a hang ha hozzáéreg a gitár húrjához?
Szia, Hhát a probláma örök, de nem lehetetlen megszüntetni, mindenkinél máshogy oldódik meg. Én pl a gnd-re kötöttem azokat is. De megszűnni nem fog.
Folyamatosan legyél hozzáérve, akár egy vezetékdarabbal is magadhoz kötheted.
Köszi! Hálozati fölt ez bejött ! Eddig akkorákat pattant h nem igaz , már csak a zúgást kéne megszüntetni , de ez már nem olyan zavarod (mégis ott van!!)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |