Fórum témák
» Több friss téma |
Norberto. Remélem nem haragszol meg...
ORVOS LÁTOTT MÁR??? Azért UV-ledekkel álmodni elég.. köhh hogy is mondjam, "nem átlagos"
Mi az átlagos? Mit és miről szabad álmodni?
(Egyébként konkrétan én se csak egy lebegő UV-LED-ről álmodtam, hanem egy szituációról, amiben EMBEREK voltak a főszereplők, és a téma ÉPP az UV-LED volt...)
Szerintem Norberto már megszállot műszerésznek mondhatja magát (a szó jobb értelmében) Ő már az elektronikai dolgokkal álmodik. Figyeljétek meg, még a végén fizikus lesz belőle...... Majd megálmod valami jó kis fizikai elméletet és Nobel-díjat kap......
Idézet: „Mi az átlagos?” Az hogy álmodsz egy gyönyörü nőről,odalépsz hozzá karjaidba veszed,átöleled s miköközben csókra éhező ajkaitok ősszeérnek észreveszed kis retiküljében a CONRÁDN-nál aznap vásárolt UV ledeket.Kitéped kezéből,fejvesztve elrohansz, s künybe lábadt szemekkel örömmel nyugtázod: NEKEM IS VAN UV LEDEM.
Kösz, ez jó volt...nagyot fetrengtem rajta
Nem lenne rossz az a díjacska (egyúttal a jövőm is meg lenne alapozva, sőt, még az ükunokámé is...és valamelyik nagyváros még nagylelkűen díszpolgárrá is avatna ), de az szerintem pár élettel még odébb van
Huuh... ez azért kemény volt
Idézet: „észreveszed kis retiküljében a CONRÁD-nál aznap vásárolt UV ledeket.” Azért ha ezt így tényleg elképzelem, akkor lehet hogy eszembejutna ott a helyszínen, hogy álmodom... Csak nem tudom hogy az álomból reggelre a szép nő, vagy az UV-led marad meg
Meglátszik, hogy hétvégén jobban kivagyunk pihenve (a szó jóértelmében).
Lenne egy kérésem, ha van rá módod, légyszi próbáld ki, alkalmas-e eprom törlésére is?
Ha fotózásra jó, akkor elvben müxenie kell! Thx
Sajna nincs ablakos PIC-em se EPROM-om. De nagy a valószínűsége, hogy működik. Csak a törlési idő kérdéses... Én úgy tudom hogy még UV lámpával is sokáig tart letörölni. De ez nem biztos, hogy így van.
Akkor UV LED-el jóval tovább tartana. A germicid nem egy kispályás versenyző az UV terén.
Lehet, eddig 160W-os higanygőzt használtam ilyen célra 10p alatt garantáltan törölt (hideg csővel indítva)
Nyákot is ezzel készítem kb 30 cm ről, 2-2,5perc (felfűtési idő nélkül). Klasszul müxik, csak a felfűtési időt szeretném kiiktatni, erre lenne jó a led Háát... még marad....:yes:
HI!
Én 125W-os higanygőzt használok fotózásra. Szerintem nem csak a felfűtési időn lehetne spórolni.... eSDi mikor látunk e témáról korrekt, komplett leírást a cikkek közt? :worship:
Akarjátok, hogy legyen cikk? Még soha életemben nem írtam cikket semmiről. Még tervbe van véve, hogy csinálok hozzá időzítő áramkört és valami design-es dobozt. És talán akkor lesz majd belőle valami.
Persze, úgy a természetes, ha TELJES munkát adsz ki a kezedből, ami szépen utánépíthető! Várjuk a doboztervet, az időzítőt, illetve majd a kész remekművet!
Idézet: „Akarjátok, hogy legyen cikk?” Nem is értem hogy lehet ilyet kérdezni. Naná!!!! Szerintem sokan ráugrunk erre.
Ok! akkor lesz. Csak azt nem tudom mikor....
Te figyusz, én is ÁLMODTAM.
Az a tükör megoldás? MI lenne ha a "plafonra" tennéd a tükröt,és a nyák mellöl világítanád meg?Oda vissza ugyan akkora a távolság mint eredetileg föntröl. Fele olyan magas lehetne a "doboz".:awink:
Szerintem, ha lentről világítunk föl az nem jó, mivel a tükrön is fog valamennyi UV fény elnyelődni.
Az lenne a nyerő, ha fentre a Ledet és tükröt is raknánk. Az oldalát meg lehetne fehérre festeni. De én azon gondolkodom, hogy veszek 6 db Ledet és 3 alulról 3 pedig felülről világítaná meg a panelt. Így tudnék kétoldalas nyákot egyszerre egy időben csinálni. Ti a fotózásos technológiával, hogy készítitek a kétoldalas nyákot? A fóliát először összeragasztjátok, és utána teszitek közé a nyákot?
Bevallom még nem csináltam kétoldalas nyákot fotózással, mivel még nem volt rá szükségem. Én is úgy gondoltam ki, hogy összeragasztani a foliákat és utána közécsúsztatnia a nyákot. Szerintem máshogy nem lehet pontosabban. Pl.: a 4 sarkába jukat fúrni és ahoz pozicionálni, ez haveromnak eléggé nem jött össze, 0,5 mm elcsúszás volt a Willem EPROM égető nyákján.
Sziasztok
Én is vettem magamnak jó Cree fajta UV LED-eket 2 db-ot. Aztán gondolkodtam, h hogy lehetne neki csinálni tuti áramgenerátort. Asszem max 350 mA mehet át rajtuk. Ezt úgy oldottam meg, h vettem LM317-t ás áramgenerátorként kötöttem be egy ellenállással sorban a ledhez. 4,7 Ohm 2W-os ellenállást használtam. így kb 255 mA áram folyta át a LED-en. Persze mindezt mégegyszer a másik LED-nek. Az első próbafényképezésem sikerült. Ajánlhatom mindenkinek. Csak vigyázzatok a szemetekre, mert nekem is fájt a játszadozás után egy kicsit. Üdv, Szetty
380mA-t is még elviseli! csak Hűteni kell a LED-et mindenképpen. Én Tranyós áramgenerátort csináltam hozzá. De a gyári le írásban is LM317-et használtak úgyhogy lehet az lesz belőle.
Nekem 5-7 perc elég volt a fotózáshoz, és csak 2db LM317 + 2db 4,7Ohm + 2db UV LED kellett hozzá. Ha feljebb tornászod az áramot, akkor már hűtheted, rövidebb lesz az élettartama, és csak azt éred el vele, h nem 5 perc csak 2 perc lesz a megvilágítási idő. Ennyit nem hiszem, h érne. Pláne, h a lakk megszáradása is sok időbe telik.
egy kis OFF kérdés: Hogy tudjátok úgy lefújni a nyákot, h ne legyen buborékos? Nekem mindig borzalmas kinézete lesz a lakknak.
Szerintem az a 10-20e óra élettartam még így is bőven belefér. A másik hogy én csak 1db ledet vettem. A hűtés nem egy nagy bonyolult, csak rézfelületet kell hagyni a nyákon és kész. Úgy, hogy jó egy-fél nappal előbb előveszem a lakkot a hűtőből, használat előtt pedig jól fel kell rázni. és amikor fújod akkor teljes gázzal kell fújni 20-25 cm-ről szépen S-alakban haladsz a nyákon.
köisz. így csinálom, de akkor is buborékos lesz :no:
nekem is lesznek rajta buborékok, de csak pár darab. Az meg nem olyan vészes. Talán a fúvókával lehet valami gubanc.
Hi!
Nekem akkor lett buborékos, amikor nagy meleg érte. Ha lassan szárítod szobahőmérsékleten, akkor nem lesz buborékos.
ez igaz. De a helye ott marad a buboréknak még ha az ki is pukkad.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |