Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő probléma

Témaindító: proksa1, idő: Márc 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   47 / 85
(#) Molly024 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

Köszönöm a tanácsod, értem amit mondasz bár kicsit magasabb szintűnek tűnik a tudásomnál ,de nem lesz gond. Ma már nincs időm foglalkozni vele, meg be kell szereznem egy multimétert, a régi túl régi, elfáradt... az eredeti baloldali ellenállás az én tudatlanságom miatt szintén kiégett, de ideiglenesen az egyszerűség kedvéért a másik oldalról beforrasztottam egy azonos értékű ellenállást. az történt a baloldali ellenállással h multiméter hiányában próbálkoztam a hibás alkatrész keresésével úgy, hogy az ellenállással közvetlen kapcsolatban álló alkatrészt kiforrasztottam, ép ellenállás be, bekapcs és vártam, hogy mi lesz. és akkor égett le a bal oldali ellenállás, amikor a jobb oldali Q519R nevezetű tranzisztort kiforrasztottam. Na és akkor abba is hagytam ezt a "hibakereső" módot nehogy több kárt csináljak mint hasznot, kicseréltem a baloldali ellenállást meg a jobbot is vissza mindent ahogy kell, bekapcs és a jobb újra kiégett a bal megmaradt.
Még ma kölcsön tudok kérni egy multit, és amint megvan, írom az eredményeket.

Szép estét és kellemes húsvéti ünnepet
(#) reloop válasza Molly024 hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

A vizsgálatról Skori írt egy jót.
Bármilyen tesztelést végzel, a hálózati vezeték egyik ága legyen egy 40-60W-os 230V-os izzószálas lámpával megszakítva, hogy hiba esetén az izzó eméssze fel azt az energiát ami az erősítőt szeretné újra megfüstöltetni.
(#) pilka hozzászólása Ápr 22, 2014 /

Hello
segitségeteket szeretném kérni
irtam anno,a forumba hogy van egy technics erősitőm
az egyik stk0029 végfok ment ki
azota várom az alkatrész ,most meg is jött
Beforrasztottam a helyére de a bal csatorna még mindig nem szol
esetleg ötlet?
(#) tescodr válasza tescodr hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

Üdvözletem tisztelt elektronika doktorok!
Kicseréltem a párban lévő:TDA 2030AV-jelölésű végfok ic-t.
De továbbra sem akar meg nyikkanni sem,egy villany szerelő ismerősöm mondta, hogy lehet a kábel csatlakozónál lévő panelban szált el valami,ezt ti mennyire tartjátok reálisnak?Vagy mi után kutassak?
Válaszotok előre is köszönöm.
(#) mindenes válasza pilka hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

A típusszámot azért leirhattad volna, hogy ne keljen keresgélni ennyi hozzászólás között. Technics XXXX ? Vagy egy hivatkozást a korábbi hozzászólásodra.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2014
(#) levaitamas válasza tescodr hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

A TDA 1-es lábát kézzel megtapintva, zúgnia kellene a hangszóródnak.
(#) tescodr válasza levaitamas hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

Megpiszkálás nélkül is zúg.De hang az semmi,sajnos.
(#) mindenes válasza tescodr hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

A hiba behatárolássához egy két fotó jól jönne mert így tényleg nehéz konkrét okot mondani. Lehetne írni táp hibát, a TDA hibályát, kicsatoló kondi hibát de ez mind csak találgatás lenne. Ami nem vezene célra Téged se és minket se. Javasloom tölts fel néhány fotót hogy lássuk mi is a rendszert, így a válaszolóknak is könnyeb dolguk lessz és ezáltal neked is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2014
(#) fredee4444 hozzászólása Máj 15, 2014 /

Sziasztok. Egy problémával kapcsolatban írok. Meg tudná valaki mondani, hogy mi a különbség az IR4427 és a TC4427A FET-meghajtó IC között? Mert én nem láttam az adatlapjaikban semmit, mégis az IR-el megy, a másikkal is, de a tápfeszültség folyamatosan növekszik, ha ez van benne. 150V felmegy 200 fölé - tovább nem menettem. Az erősítő egyébként Stetsom 7K - 2ugyanolyan panelből áll, az egyik fele elment, mindent kicseréltem amit kellett, már csak ez az egy a probléma. Valaki tudna segíteni?
(#) reloop válasza fredee4444 hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Szia! A lábkiosztásuk ugyan egyezik, de más a belső felépítésük. Nem volt velük dolgom, csak belenéztem én is az adatlapjaikba. Az IR-t látom a Lomex webshopjában, nem nagy pénz.
(#) Gimo27 hozzászólása Jún 20, 2014 /

Üdv mindenkinek, szeretnék egy kis segítséget kérni. hoztak hozzám egy Yamaha erősítőt potméter problémával, amit persze ki is sikerült cserélnem tipus azonosra, tehát ez nem okozott problémát. a próbánál felmerült még egy hiba, miszerint az (A) oldal nevezzük így szépen szól, basszus, magas , ..stb rendben van, de a (B) oldalon nem hallani a mély hangot, csak a magasat. mégy akkor sem ha a basszus potméter ki van tekerve teljesen . mi lehet a probléma??? várom válaszukat köszönöm előre is...
(#) reloop válasza Gimo27 hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

Szia! Ha a basszus poti teljesen hatástalan akkor lehet, hogy hibás. Hangszínhez tartozik kapcsoló? Azt is nézd meg! Általános esetben kiszárad elkót kell keresni a jel útjában.
(#) Gimo27 hozzászólása Jún 20, 2014 /

Köszönöm a választ. Az igazsághoz hozzá tartozik , hogy multhéten teljesen rendben volt az erősítő, és volt egy buli ahol meg gyepálták . ja és hangerő poti csere volt, a többi teljesen rendben van. a buli után lett így . én előerősítőre gondoltam. ami ha jól hiszem 2sa1209. lehet hogy ezt a 2 tranyót kéne kicserélnem??
(#) reloop válasza Gimo27 hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

A tranzisztor nem képes olyan hibára ami a hangfrekvenciás sáv alsó részében hatna. Az előerősítőben van pár kondi, azokat kezd el cserélgetni ha ott véled a probléma gyökerét.
(#) Taki84 hozzászólása Jún 26, 2014 /

Sziasztok!

Kaptam kölcsönbe egy SonySTR-GX215 erősítőt és van egy kis problémám vele..
Ha pár napig nincs bekapcsolva,akkor 1-1,5 óráig szépen és tisztán szól,utána meg iszonyatos trafó alapzaja van. Az alapzaj üres bemenet esetén is megvan,hangerőpoti tekerésévél nem változik.

Táp-kondi cserével esetleg orvosolható? Vagy más ötlet?
(#) Lumpy hozzászólása Júl 3, 2014 /

Helló mindenkinek!
Az erősítőn nem megy ki a hangfalakba a szufla mi lehet a baja?
yamaha CA-VI sztereó erősítőről van szó egyik pillanatról a másikra nem szólt. Burkolatot megbontva a nyáklapon ciripel a zene de a hangfalak nem szolnak.
Valami ötlet? Lehet végfok?
(#) GSZRSZT12000VT hozzászólása Júl 12, 2014 /

Segítséget szeretnék kérni az alábbi témában: Van két ilyen erősítőm:

Noname kicikinai

az alábbi hangfalakkal:

http://www.hangfalbolt.hu/107-passziv/1655-proel-hangfal-12-300w/4-...l-12p4

(3x2 db/oldal)

A bajom az, hogy ~ 5.2 kHz környékén erősen (+5 dB) rezonálnak. Alatta/felette nem. Van valakinek ötlete?
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2014
(#) szentivanyilpeter hozzászólása Júl 21, 2014 /

Sziasztok! Azért kérném a segitségeteket mert a napokban vettem egy sharp sm-1122 erősitőt ! At egyik oldala nem szól sajnos! STK043 sztereo végfok van benne, megmértem azzal nincs semmi probléma! A panelt , a hangerő potméter végig nézetem azok is működnek, a kimenetet végig követtem a panelig, az is rendben van!!! A rákötött hangszóró nyagyon enyhén búg, de csak alig hallhatóan, akkor is ha tekergetem a hangerőt! A végfok IC nem melegszik extrém módon, mindenki segitségét előre is köszönöm, linkelem a szerviz dokumentációt!Bővebben: Link
(#) reloop válasza szentivanyilpeter hozzászólására (») Júl 21, 2014 /

Szia! Rajz birtokában nem nagy kunszt kideríteni hol vész el a jel a bemenet és a hangszóró között.
Valami ilyesmit vezess a bemenetre, és kövesd az útját szkóppal, vagy AC voltmérővel esetleg egy másik erősítő bemenetével. Kísérd párhuzamosan a jó és a rossz csatornát. A hangerő potinál vágj bele!
(#) sepu666 hozzászólása Júl 26, 2014 /

Jó napot mindenkinek. Lenne egy kérdésem. Egyik haveromnak van egy kis hifi-je. panasonic_sa-ak25 F61-es hibával letilt kb 5 percen belül. Egy buli alkalma óta műveli állítólag. Lehet hogy meg ölték benne a végfok ic-t? Még nem ültem neki kiméregetni. És még az lenne a kérdésem hogy 8Ohm-os hangfalakhoz hogy tudnám átalakítani? Gyáriak tönkre mentek. Köszönöm előre is a segítséget.
(#) szentivanyilpeter válasza reloop hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Sziasztok, a segítséget nagyon köszönöm!! A probléma oka mégis csak a végfok STK IC hibája miatt volt, mert a kimeneten 0.46 volt-ot mértem DC ben, és azt olvastam hogy már ennyi is az IC halàlára utal!! :/ Tudom hogy ez nem az a fórum de valaki nem tud nekem ifot vagy segítséget az STK javításával kapcsolatban??
(#) reloop válasza szentivanyilpeter hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Szia! A halálra az utal igazán, ha a bemenetén van jel a kimenetén pedig nincs. Az STK-t egyszerűen cserélni kell ha beszerezhető.
(#) Gabibá hozzászólása Aug 29, 2014 /

Sziasztok!
Van egy, NAD 7030 Rádióm. A problémám vele hogy, hangerő nullán, és halkan búg minden oldal.
(#) reloop válasza Gabibá hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Szia! A tápegység pufferkondenzátorai már kapacitásszegények lehetnek.
(#) Gabibá válasza reloop hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Köszi!
(#) Gabibá válasza reloop hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Elméletileg ez az?
kondenzátor 6800uf 35wv 85c blank
(#) reloop válasza Gabibá hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

A kapacitás arra utal, hogy ez simítja a végfok tápját. Ha a multimétered alkalmas rá, megmérhetnéd AC feszültségállásban a tápegyen hullámosságát a kondi(k) lábain.
Tapasztalható melegedés az erősítő rész tájékán?

Szia!!
Nem melegszik, és a bugás is nagyon halk, de én halkan hallgatom, és zavar az a kicsi bugás is.
(#) reloop válasza Gabibá hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Rajz hiányában csak általános tanácsot tudok adni. A 6800µF lábain 0,5Vac már ajánlottá teszi a cseréjét.

Köszönöm!
Következő: »»   47 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem