Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a tanácsod, értem amit mondasz bár kicsit magasabb szintűnek tűnik a tudásomnál ,de nem lesz gond. Ma már nincs időm foglalkozni vele, meg be kell szereznem egy multimétert, a régi túl régi, elfáradt... az eredeti baloldali ellenállás az én tudatlanságom miatt szintén kiégett, de ideiglenesen az egyszerűség kedvéért a másik oldalról beforrasztottam egy azonos értékű ellenállást. az történt a baloldali ellenállással h multiméter hiányában próbálkoztam a hibás alkatrész keresésével úgy, hogy az ellenállással közvetlen kapcsolatban álló alkatrészt kiforrasztottam, ép ellenállás be, bekapcs és vártam, hogy mi lesz. és akkor égett le a bal oldali ellenállás, amikor a jobb oldali Q519R nevezetű tranzisztort kiforrasztottam. Na és akkor abba is hagytam ezt a "hibakereső" módot nehogy több kárt csináljak mint hasznot, kicseréltem a baloldali ellenállást meg a jobbot is vissza mindent ahogy kell, bekapcs és a jobb újra kiégett a bal megmaradt.
Még ma kölcsön tudok kérni egy multit, és amint megvan, írom az eredményeket. Szép estét és kellemes húsvéti ünnepet
A vizsgálatról Skori írt egy jót.
Bármilyen tesztelést végzel, a hálózati vezeték egyik ága legyen egy 40-60W-os 230V-os izzószálas lámpával megszakítva, hogy hiba esetén az izzó eméssze fel azt az energiát ami az erősítőt szeretné újra megfüstöltetni.
Hello
segitségeteket szeretném kérni irtam anno,a forumba hogy van egy technics erősitőm az egyik stk0029 végfok ment ki azota várom az alkatrész ,most meg is jött Beforrasztottam a helyére de a bal csatorna még mindig nem szol esetleg ötlet?
Üdvözletem tisztelt elektronika doktorok!
Kicseréltem a párban lévő:TDA 2030AV-jelölésű végfok ic-t. De továbbra sem akar meg nyikkanni sem,egy villany szerelő ismerősöm mondta, hogy lehet a kábel csatlakozónál lévő panelban szált el valami,ezt ti mennyire tartjátok reálisnak?Vagy mi után kutassak? Válaszotok előre is köszönöm.
A típusszámot azért leirhattad volna, hogy ne keljen keresgélni ennyi hozzászólás között. Technics XXXX ? Vagy egy hivatkozást a korábbi hozzászólásodra.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2014
A TDA 1-es lábát kézzel megtapintva, zúgnia kellene a hangszóródnak.
Megpiszkálás nélkül is zúg.De hang az semmi,sajnos.
A hiba behatárolássához egy két fotó jól jönne mert így tényleg nehéz konkrét okot mondani. Lehetne írni táp hibát, a TDA hibályát, kicsatoló kondi hibát de ez mind csak találgatás lenne. Ami nem vezene célra Téged se és minket se. Javasloom tölts fel néhány fotót hogy lássuk mi is a rendszert, így a válaszolóknak is könnyeb dolguk lessz és ezáltal neked is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2014
Sziasztok. Egy problémával kapcsolatban írok. Meg tudná valaki mondani, hogy mi a különbség az IR4427 és a TC4427A FET-meghajtó IC között? Mert én nem láttam az adatlapjaikban semmit, mégis az IR-el megy, a másikkal is, de a tápfeszültség folyamatosan növekszik, ha ez van benne. 150V felmegy 200 fölé - tovább nem menettem. Az erősítő egyébként Stetsom 7K - 2ugyanolyan panelből áll, az egyik fele elment, mindent kicseréltem amit kellett, már csak ez az egy a probléma. Valaki tudna segíteni?
Szia! A lábkiosztásuk ugyan egyezik, de más a belső felépítésük. Nem volt velük dolgom, csak belenéztem én is az adatlapjaikba. Az IR-t látom a Lomex webshopjában, nem nagy pénz.
Üdv mindenkinek, szeretnék egy kis segítséget kérni. hoztak hozzám egy Yamaha erősítőt potméter problémával, amit persze ki is sikerült cserélnem tipus azonosra, tehát ez nem okozott problémát. a próbánál felmerült még egy hiba, miszerint az (A) oldal nevezzük így szépen szól, basszus, magas , ..stb rendben van, de a (B) oldalon nem hallani a mély hangot, csak a magasat. mégy akkor sem ha a basszus potméter ki van tekerve teljesen . mi lehet a probléma??? várom válaszukat köszönöm előre is...
Szia! Ha a basszus poti teljesen hatástalan akkor lehet, hogy hibás. Hangszínhez tartozik kapcsoló? Azt is nézd meg! Általános esetben kiszárad elkót kell keresni a jel útjában.
Köszönöm a választ. Az igazsághoz hozzá tartozik , hogy multhéten teljesen rendben volt az erősítő, és volt egy buli ahol meg gyepálták . ja és hangerő poti csere volt, a többi teljesen rendben van. a buli után lett így . én előerősítőre gondoltam. ami ha jól hiszem 2sa1209. lehet hogy ezt a 2 tranyót kéne kicserélnem??
A tranzisztor nem képes olyan hibára ami a hangfrekvenciás sáv alsó részében hatna. Az előerősítőben van pár kondi, azokat kezd el cserélgetni ha ott véled a probléma gyökerét.
Sziasztok!
Kaptam kölcsönbe egy SonySTR-GX215 erősítőt és van egy kis problémám vele.. Ha pár napig nincs bekapcsolva,akkor 1-1,5 óráig szépen és tisztán szól,utána meg iszonyatos trafó alapzaja van. Az alapzaj üres bemenet esetén is megvan,hangerőpoti tekerésévél nem változik. Táp-kondi cserével esetleg orvosolható? Vagy más ötlet?
Helló mindenkinek!
Az erősítőn nem megy ki a hangfalakba a szufla mi lehet a baja? yamaha CA-VI sztereó erősítőről van szó egyik pillanatról a másikra nem szólt. Burkolatot megbontva a nyáklapon ciripel a zene de a hangfalak nem szolnak. Valami ötlet? Lehet végfok?
Segítséget szeretnék kérni az alábbi témában: Van két ilyen erősítőm:
Noname kicikinai az alábbi hangfalakkal: http://www.hangfalbolt.hu/107-passziv/1655-proel-hangfal-12-300w/4-...l-12p4 (3x2 db/oldal) A bajom az, hogy ~ 5.2 kHz környékén erősen (+5 dB) rezonálnak. Alatta/felette nem. Van valakinek ötlete? A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2014
Sziasztok! Azért kérném a segitségeteket mert a napokban vettem egy sharp sm-1122 erősitőt ! At egyik oldala nem szól sajnos! STK043 sztereo végfok van benne, megmértem azzal nincs semmi probléma! A panelt , a hangerő potméter végig nézetem azok is működnek, a kimenetet végig követtem a panelig, az is rendben van!!! A rákötött hangszóró nyagyon enyhén búg, de csak alig hallhatóan, akkor is ha tekergetem a hangerőt! A végfok IC nem melegszik extrém módon, mindenki segitségét előre is köszönöm, linkelem a szerviz dokumentációt!Bővebben: Link
Szia! Rajz birtokában nem nagy kunszt kideríteni hol vész el a jel a bemenet és a hangszóró között.
Valami ilyesmit vezess a bemenetre, és kövesd az útját szkóppal, vagy AC voltmérővel esetleg egy másik erősítő bemenetével. Kísérd párhuzamosan a jó és a rossz csatornát. A hangerő potinál vágj bele!
Jó napot mindenkinek. Lenne egy kérdésem. Egyik haveromnak van egy kis hifi-je. panasonic_sa-ak25 F61-es hibával letilt kb 5 percen belül. Egy buli alkalma óta műveli állítólag. Lehet hogy meg ölték benne a végfok ic-t? Még nem ültem neki kiméregetni. És még az lenne a kérdésem hogy 8Ohm-os hangfalakhoz hogy tudnám átalakítani? Gyáriak tönkre mentek. Köszönöm előre is a segítséget.
Sziasztok, a segítséget nagyon köszönöm!! A probléma oka mégis csak a végfok STK IC hibája miatt volt, mert a kimeneten 0.46 volt-ot mértem DC ben, és azt olvastam hogy már ennyi is az IC halàlára utal!! :/ Tudom hogy ez nem az a fórum de valaki nem tud nekem ifot vagy segítséget az STK javításával kapcsolatban??
Szia! A halálra az utal igazán, ha a bemenetén van jel a kimenetén pedig nincs. Az STK-t egyszerűen cserélni kell ha beszerezhető.
Sziasztok!
Van egy, NAD 7030 Rádióm. A problémám vele hogy, hangerő nullán, és halkan búg minden oldal.
Szia! A tápegység pufferkondenzátorai már kapacitásszegények lehetnek.
Elméletileg ez az?
kondenzátor 6800uf 35wv 85c blank
A kapacitás arra utal, hogy ez simítja a végfok tápját. Ha a multimétered alkalmas rá, megmérhetnéd AC feszültségállásban a tápegyen hullámosságát a kondi(k) lábain.
Tapasztalható melegedés az erősítő rész tájékán?
Szia!!
Nem melegszik, és a bugás is nagyon halk, de én halkan hallgatom, és zavar az a kicsi bugás is.
Rajz hiányában csak általános tanácsot tudok adni. A 6800µF lábain 0,5Vac már ajánlottá teszi a cseréjét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |