Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   476 / 1157
(#) fecameca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Nálam meg használhatatlan, a Google Chrome mióta összeomlott, folyton kilépdel. De a GoogleCrashHandler állandóan fut a gépemen, pedig a Firefoxot használom, vagy mi indítja el azt? A videók meg szaggatnak, amíg minden ilyen gyanús dolgot be nem zárok az eszközkezelőből.
(#) fecameca válasza pittti hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Tévedés az, hogy az XP telepítőlemezről lehet javítani. Amióta rá fel lettek téve a Service pack 1, 2, 3, -ak, azóta soha többé nem lehet használni a telepítő lemezt.
(#) Kari55 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Kösz, néztem már sok beállítási leírást, most találtam a PDF-ekhez egy Plugin-t, de pl. a Word fájlokat még nem sikerült megnyitni, csak letöltés után.
(#) Kari55 válasza Kari55 hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

A Firefoxban például kattintok a .doc csatolmányra, akkor automatikusan megnyitja az Office Word szerkesztőjét és ugyan így jár el a tömörített fájlokkal is
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Hali!
Miért ne lehetne?Ha normális telepítőd van akkor lehet, ha gányolt akkor lehet nem . Csak az a bibi hogy előtte le kell jelszavazni a gépet mert kéri a "j" megnyomása után. De van más lehetőség is .
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2014
(#) cupika97 hozzászólása Júl 23, 2014 /

Sziasztok. Még tápcsere után is "cincog" a fülhallgatóm. Ha vennék egy külső USB-s hangkártyát eltünne-e? Mert félóra után megfájdul a fülem. Azt vettem észre hogyha a vezérlőpultban power-nél, átrakom Balanced-ről Power saver-ra akkor sokkal hallkabb. De úgy is idegesitő. Ja és mit gondoltok a gépemről? Asrock A770de+, AMD Phenom II X4 955, 3X 2GB DDR2, HD7850, 550W táp. Tudom az alaplapot cserélni kellene, de akkor már a RAM-ot is, amire pénzem most nincs.
(#) eSDi válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Üdv!

A válasz benne van a hozzászólásodban.
Idézet:
„Tudom az alaplapot cserélni kellene”

Ha nem is cserélni, de egy kondicsere lehetséges, hogy ráfér már. Valószínűleg már kezdenek a szűrőkondik elhalálozni a lapon. Talán a hang codec körül kellene körülnézni és cserélni élső sorban.
(#) cupika97 válasza eSDi hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

A kondiknak látszólag semmi bajuk. Codec már nagyon sok volt fenn, mindeggyiknél ezt produkálta. De szerintemis az alaplap lesz a gond. De mit áligat a power saver? Valaki tudja?

Nem a szoftverre gondoltam, hanem magára az IC-re. Ha a kondin nem látszik semmi, az még nem jelent semmit. Attól még lehet teljesen rossz.

Táphibás LCD monitort javítottam, a tápban lévő kondik cseréje után a kép állandóan szétesett. A megoldás az volt, hogy a digitális panelon az összes 10µF-os kondit is ki kellett cserélni, pedig látszólag semmi bajuk nem volt. Kb másfél éve tünetmentesen működik.

Szóval a Realtek IC-t cseréljem ki rajta? Meg az összes kondonzátort?

Csak a kondikat, az IC-nek semmi baja. De csak akkor cseréld, ha van hozzá jó felszerelésed. Ezeknél a többrétegű lapoknál nem olyan egyszerű kicserélni a furatszerelt dolgokat. Kondiból sem mindegy, hogy milyet raksz bele. A Low ESR-t és 105°C-ot tudnia kell.

Nemtudom hogy érdemes-e vela bajlódanom. Amúgy sem egy híres alaplap.

Hát igen. Lehet, hogy a javítás költségéhez hozzáteszel egy kicsit és kapsz egy új, jobb alaplapot DDR3-as RAM-al.
(#) Roland 91 hozzászólása Júl 23, 2014 /

Sziasztok lenne olyan problémám hogy van egy régebbi fajta alaplapom asus p5s800-vm és bele tettem egy ati radeon 9250 -es videókártyát 256 mb -os de a biosba nem lehet beállitani 256 mb - ra csak 128 ig ez miért van ? és így csak 128 mb látt
(#) eSDi válasza Roland 91 hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Üdv!

A BIOS-ban csak egy kiegészítő memória mértetet tudsz megadni, amit lefoglal a rendszermemóriából ha kell.

Sziasztok, feltelepítettem a windows 8.1 64-bites verzióját, letoltottem a catalyst-et és a telepítéskor ezt írja ki.

hiba.jpg

(#) Roland 91 válasza eSDi hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Köszi de akkor miért olyan gyenge a videókártyám mindig mert az integrált vidi kártyám 32 mb on futot és több minden játékot el inditott mint a radeon ezt se értem de másik gébe meg nagyon jól müködik ott mutassa az everest hogy 256 mb os ennél meg nem mutassa csak azt amit a biosba be állitok 128 mb ot
(#) david10 hozzászólása Júl 23, 2014 /

Letoltottem a VirtualBox legujabb verziojat es igy mukodik a wifi adapterrel a net!
Koszonom a forumtarsaknak a tippet!
(#) steelbird válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Szia!
Kell mindenképpen a Catalist?
A Win 8, 8.1 magától feltelepíti a drivereket, ha van internet kapcsolatod.
Feltelepíted a Windowst, és utána kb. 10 perc alatt leszedi magának a drivereket a netről.
Ha mégsem talál, akkor a hardver gyártójának az oldaláról szedd le a Win 8.1 -hez való 64 bites drivert.
Telepítéskor pedig admin jogokkal futtasd a driver telepítőjét.
(#) cupika97 válasza steelbird hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Egy restart után hagyta telepíteni.
(#) eSDi válasza Roland 91 hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Az integált kártyád, nagy valószínűséggel dinamikusan foglalta le magának a szükséges memóriát a rendszer memóriából, s ettől tűnhet jobbnak. Ha az Everest nem mutatja jól, akkor lehet driver probléma is. Elég régi kártya, szerintem nem mindegy melyik drivert rakja föl az ember.

AGP Aperture Size
(#) belfi2 válasza Roland 91 hozzászólására (») Júl 24, 2014 / 2

Szia!

Az alaplapi AGP gyorsabb mint a 9250-es.
Idézet:
„Immerging the Ultra-AGPII&#153Technology and the outstanding graphic core, P5S800-VM is able to achieve a VGA Throughput of 3.2GB/s with DDR400, significantly transcending the former 2.1GB/s standard speed provided by AGP 8X.”

A raedon csak DX 8.1et tud, az alaplapi lehet tudja a DX 9c-t, ez is lehet oka hogy egyes játékok nem futnak
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Úgy néz ki nem támogatja az integrált videó a DX9et.Viszont a megosztott és a "tartalék" memóriát is fel emelheted 128 Mb ra ha van elég RAM a gépben.
(#) fecameca hozzászólása Júl 25, 2014 /

Elnézést. Chkdsk minden alkalommal lefut. nem lehetne valahogy egyszerűen örökre leállítani?
(#) david10 válasza fecameca hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Nekem is volt ilyen bajom,hogy minden alkalommal lefutott,hiaba tettem ujra a windowsot.
A megoldas az volt,hogy vettem egy uj adattarolot.
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Júl 26, 2014 /

Szia!
Hidd el nem véletlenül csinálja!
Egy ellenőrző programmal nézd meg a HDD állapotát, kábel ,csatlakozó, táp!
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2014
(#) fecameca válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 26, 2014 /

Autoruns programot feltelepítettem. Eddig ezt nem ismertem. Kitöröltem vele az autochk. programot. Most azt írta ki: Autochk. not found. Skipping. Manuálisan ettől ugye még le tudom futtatni a chkdsk-t? Csak olyankor, ha a gép szabálytalanul lett kikapcsolva. Meg mondjuk negyedévente.
Belfi: Az lehet, hogy nem véletlenül csinálta, de viszont soha nem talált semmit. Akkor meg miért muszáj neki mindig lefutnia? Furcsa benne még, hogy így még sokkal tovább tart neki, mint olyankor, amikor valóban talál is 1-2 problémát.
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Elképzelhető hogy valamitől megváltozott a kötet. Ha nincs rajta sok adat , vagy ha tudod menteni ami rajta van , akkor töröld a partíciót, és hozd újra létre.
(#) fecameca válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Autoruns.exe nem Microsoft program. A gépen nem is volt ilyen fent soha. Amit az internetről letöltöttem, az Sysinternals-www.sysinternals.com-tól van. Először csak a pipát vettem ki, de véletlenül nyomtam egy jobb egér gombot, arra előjött a szokásos menü, amiben benne van a "delete" is, azzal letöröltem. Most minden bootoláskor kiírja, hogy autochk. failed, mert a registry- ből kitörölte az autoruns. Nem tudom, hogyan kell visszaírni, de azt sem hogy minden bekapcsoláskor negyed órán keresztül chkdsk-t futtasson.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2014
(#) fecameca válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Én csak rákattintottam benne a jobb egérgombbal a delete-re. Azt sem tudom, hogy mit törölt ki, nagyon úgy néz ki, hogy az autochk. programot, pedig én azt hittem, onnan csak az indítási parancsot lehet letörölni, de nem így van.
Következő: »»   476 / 1157
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem