Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm. Megvan. Most próbáljak egy újraindítást? Ahhoz, hogy ne chkdsk-oljon örökké elég csak a pipát kivenni?
Szeretném egyszer lefuttatni. Az Autoruns látja, de bootoláskor még mindig hiányolja. Nem tudom, a parancssorba hogyan kell beírni, hová kell a szóköz? c:/chkdsk: c /r ? Ezt szeretném, de elfelejtettem hová kell a szóközöket tenni, és nem engedelmeskedik.
Sziasztok,a Fujitsu Siemens Esprimo Edition P2511-es szamitogepem tortent egy hiba:
Tegnap este mukodott jol,de ma reggelre nem lassa,hogy a fulhalgato be volna dugva. Az eszkozkezelobe sem jelenik meg. Szerintetek mi lehet a baj? A valaszokat elore is koszonom.
Szia!
Az eszközkezelő csak az eszközök működő képességét , és az illesztők működését hivatott figyelni.(Itt úgy tűnik minden rendben).Azt hogy neked mi lóg a hangkártyádon , azt nem látja.Azt nem írtad hogy analóg vagy digitális. Ha nem megy a füles, akkor a vezérlőpult "Hang"vagy a "Keverő"beállításaiban nézz szét.Vagy magában a hangkártya beállításaiban. A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2014
Megoldodott a problema,ezert is toroltem le a hozzaszolasomat:
Letiltotta a videokartya,mert a HDMI a TV-vel osszevolt kotve. Koszonom a hozza szolasodat! Most latom,hogy nagyon letorultem a hozzaszolasomat. Te nemtudod,hogyan kell letorulni,ha inkognito bongeszobol volt megnyitva? A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2014
Szia! A sorozatbaráton akartunk egy filmet megnézni, és feltolakodnak ilyen programok: My PC backup, Vdownloader, Sync folder, a böngészőre meg az Ask. Mit tegyek velük? Ezek nem kémprogramok? Használjam őket egészséggel? (Ha tudnám, melyik, mire jó?) Ha letörlöm, amikor visszamegyek újból feltolakodnak, akkor jobb, ha fent hagyom őket?
Szia!
Nem kell engedélyezni.Ezek az úgynevezett, kéretlen alkalmazások.Le lehet őket szedni , de vissza is mennek.Aztán úgy megfogják a gépet hogy lehet újra pakolni. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
Üdv mindenkinek!
Van egy fujitsu celsius M450 asztali pc-m, nem teljesen eredeti, egy 3GHz intel pentium proci, 1Gb 128 bit ATI vga, és másik táp van benne. Eddig teljesen jól ment, 7végére áramtalanítva lett mert nem voltam itthon, Vasárnap este indítottam, el is indult de pár perc után kialudt az egér ledje és nem reagált semmire, újra indítottam, és azután ment, ameddig le nem állítottam, majd Hétfőn este ugyan így történt minden, csak akkor már nem indult újra, és van , hogy a bekapcsoló gombra sem reagál csak ha hosszabban nyomom, az elején a két led egyfolytában világít bekapcsolás után, van benne gyárilag egy plusz venti, ami bekapcsolás után elkezd szép lassan felpörögni, próbáltam kizárni a dolgokat, kivettem a memóriát, aztán a vinyókat, de semmi, nem indítja el a monitort sem. ![]() A segítséget előre is köszönöm! ![]() Üdv.:Ati
Szia!
Nézd át a tápot, és az alaplapot , púpos kondikat keress .Esetleg próba egy tuti jó táppal .
O.k!
A kondikat megnézem, de tápom csak a másik gépben van, nem tudom jó -e hozzá, az 478-as ez meg 775-ös. ![]()
Megmértem a tápot, a 12 és az 5volt meg van
Az alaplapon minden kondi jónak látszik.
Ha teljesítményre jó akkor el lehet indítani vele.Mivel mérted a feszeket? Az hogy megvan az érték az nem jelenti azt hogy terhelés alatt is jó. Mindamellett van még ott a készenléti 5v ,a 3,3v amit nem mértél.
Nézz bele a tápba , hátha találsz valamit. Egyébként ha a csatlakozó pin számaira gondolsz , a 20 pin jó a 24 esbe . de fordítva nem. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
A tápot átnéztem, de minden O.k-nak látszik!
Ha a videó kártyát kiveszem, és úgy indítom, azzal kiderülhet valami?
Multival mértem a feszeket, de igazad van, a 3,3v-t és a készenlétit nem mértem mert, nem tudom melyik vezetéken kell mérni
Nekem ugyanezt táp csinálta! Szerintem tegyél be próbából egy biztosan működő tápot, és hajrá! Érdemes lehet még a ramokat is kivenni és visszatenni. Az is tud érdekes dolgokat művelni.
Amúgy az alkatrészek kiszanálása hozzá szokott segíteni a hibák kiszűréséhez. Én egykor még úgy tanultam, hogy mindent ki kell hajigálni a gépből (akkor még nem volt divat ez az agyonintegrált megoldás: videokártya, hangkártya, IDE vezérlő ![]()
Szerintem próba egy másik táppal, mert ha az a baja akkor fölöslegesen kínzod a lapot.
Általában úgy kezdjük a javítást hogy mindent kikapunk a gépből és csak az marad ami nagyon muszáj.RAM ból is csak minimális. Ha van alaplapi VGA akkor vedd ki a másikat . Nem kell HDD , sem optikai meghajtó. Csak a bill. és az egér, na meg a monitor.Ha bejön a BIOS akkor már túl nagy baj bem lehet, de mindenféleképp egy tuti táppal csináld.(Szomorú tapasztalatom van már a táp hibája miatt.) A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
A ramokat már kivettem és sípolt előírás szerint, de semmi, most azt csinálja, hogy amikor bekapcsolom, világít a power és a vinyó ledje állandóan és van benne két nagy 12cm es venti ami elkezd felpörögni teljes fordulatig, és ennyi.
O.k.
Sajna csak pci express vga van alaplapi nincs. Mindjárt megpróbálom másik táppal.
Másik táppal próbáltam, és ugyan az a helyzet, nem volt benne memória, hdd, rom, floppy, csak a vga proci alaplap.
Sajnos akkor haldoklik a lap vagy a proci.A lassan feléledő táp azt mutatja hogy valahol el megy az energia. Néz át nagyon figyelmesen a lapot, mert attól hogy nem "púpos" a kondi, még lehet rossz. Ha egy picit is gyanús , pl pici kifolyás vagy kifolyásra utaló nyom akkor ott kell keresni a hibát.Vedd ki a VGA.t is ha ugrik a gép csak sípol az is jó jel.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
Kivettem a vga kártyát, az igaz, hogy nem sípol, de nem pörögnek fel a ventilátorok, csak alapon forognak, és pár másodperc után kialszik a hdd ledje., és csak a power világít.
lehet, hogy megsült az 1gb-s ATI kártyám, mert elég poros volt a ventije alatt, biztos nem volt tul jó a hűtése, de nem volt hajtva max netezés.
A bekapcsoló gombra reagál?Sajnos VGA nélkül nem tudjuk eldönteni hogy valóban él e a lap vagy csak vegetál. Nincs véletlenül egy régi PCI VGA kártyád . NEM PCI e!Az ATI kártyán nincs más rendellenes? (Ismét kondi)
Persze reagál a bekapcsoló gombra, csak most nem hosszan kell nyomni kikapcsoláskor, hanem elég csak rányomni és leáll, viszont nem peregnek fel a ventik, a kondik nagyon egészségesnek látszanak, és minden más is, PCI kártyám nincs sajna, a műhely gépben AGP-s van, és a kártyán sem látható semmi.
Akkor egyenlőre többet nem tehetünk, mindaddig amíg nem lesz egy másik PCI E kártyád hogy 100%-ra kiderüljön az e a hiba.
Holnap meg próbálok szerezni egyet.
Addig is köszi! ![]()
Ezért kell a fiók mélyén rejtegetni egy S3 PCI videókártyát!
Rejtegettem én egy 128-ast de mikor az 500mb-s cserélve lett a mostanira, mindkettőt eladtam..... sajna.
![]()
Sziasztok! Még garis tápban (chieftec 500W) csapágyas ventit cserélnek? Vagy cseréljem én? Néha jön csak elő, ha mondjuk megy egy 10-15 percet, utána kb fél percre jön a zörgés, majd abbahagyja, majd kis idő után megint zörög. És ez borzasztóan zavaró.
A másik kérdésem, hogy általában amikor 1-2 órára hagyom itt a gépet, akkor csak alvó módba teszem, de egy hete kb azt vettem észre, hogy egy olyan 1-2 perc után valamiért magától elindul. Ez mitől lehet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |