Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Lakásriasztó
Szia!
Végre eljutottam ahhoz, hogy rákössek +1 érzékelőt 1 csatornára. Egy DSC RAVO REV01-es érzékelőt. Ezt szombaton csináltam meg ami eddig jó is volt. Most viszont azt vettem észre, hogy folyamatosan villog a kezelőn az adott csatorna amire ezt az érzékelőt rákötöttem. Megnézve az érzékelőt olyan mintha érzékelne valamit, csak nem tudom mit, mivel semmi nincs a helységbe. Most már ott tart az egész, hogy folyamatosan világít a visszajelző led. Ez csak ma jött elő. Lehetséges, hogy tönkre ment?:S
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy a Micron MX-900 lcd kezelő milyen protokoll szerint kommunikál a központtal. Erről nem találtam semmit, gondolom nem közkincs. Szeretném a saját központomhoz illeszteni. Köszönöm.
Ha elmegyek az érzékelő előtt, akkor utána kialszik a LED, viszont pár perc után újra elkezd érzékelni.
Ilyen az érzékelő kinézete:
http://riasztorendszerbolt.hu/kepre_szoveg/index.php?kep=../kepek/n...l2.jpg Az érzékelendő terület pedig egy kis helyiség lenne. A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2014
Szépen sorosan kötötted, ahogy az beszéltük az általam csatolt kép szerint?
Ha folyamatosan villog a kezelőn az adott zóna, akkor ott gond van. Nem tudom, hogy ennél a modellnél miként jelenik meg a zóna állapot, de általában: - nem világít: zóna zárva - világít: zóna nyitva - villog: zóna EOL hiba (egyes gyártóknál: riasztás volt az adott zónában. Bekapcsolással törölhető ekkor a hiba) Tápfeszültsége rendben van az érzékelőnek (12V)? Nem ázott be? (akár pára is) Ha az érzékelőben a zóna sorkapocsra kapocsra érkező két vezetéket (NC és COM) összekötöd, akkor helyreáll a zónajelzés a kezelőn?
Igen úgy kötöttem be. Pár napig tökéletes is volt. Tápfeszültség az OK. Beázás nincs, se pára. Ha az NC és COM-ba jövő vezetéket kikötöm az érzékelőből és közvetlenül összesodrom, akkor nincs vakriasztás, tehát nem világít a kezelőn az adott zóna LED-je. Ezt a villogást ne úgy értsd, hogy folyamatosan. Kicsit félreérthető voltam. Tehát amikor az érzékelő érzékel akkor világít a kezelőn is az adott zóna LED-je, ami rendben is van. A gond itt az, hogy az érzékelő teljesen magától érzékel miközben a szobában nincs mozgás. Ez egy régi DSC érzékelő amit egyik ismerősömtől kaptam, neki valami bontásból maradt meg. Úgy gondolom, hogy érzékelőt kellene cserélnem. Vagyis nekem ez a rálátásom.
Amennyiben az érzékelőnél összekötött vezetékek esetén nincs villogás, akkor csak az érzékelő lehet a hibás.
Az ideiglenes összekötéssel a központba érkező teljes vezetéhurok tesztelve lett, kötés és kontakthiba így kizárva. Manapság egy normál környezeti paraméterek között működőképes érzékelő nem is drága. Huzatos, párás, "kültéries" helyen persze más típus a megfelelő.
Rendeltem is egy ugyanolyat, mint ami a többi 4. Crow SWAN QUAD, csak sajnos a postaköltség drágább mint maga az érzékelő.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket az alábbi problémám megoldására. DSC PC585 eddig több éve tökéletesen müködött, de újabban főkép nyári melegben system hibát jelez 10-20 másodpercenként 2x csipog a kezelő. Akkut már cseréltem, de a hiba mardt. Néha hónapokig hibátlanul működik aztán újra kezdi! Üdv István Budaörsről Köszönöm a segítséget!
Szia.
A hibát jeleznie kell a riasztónak. Amikor a system világít, nyomd meg a kezelőn: * 2 Ekkor a számok mutatják a hibákat. Neten megtalálható, de ha leírod ide, segítek pontosítani.
Szia.
*2-re kigyulad a 1. és 2.-es zóna led! Néha napokig hibamentes! gépkönyv szerint: 1.-akku hiba! (néha csipog!) 2.-hálózati táp hiba! (system jelez, de nem csipog!)
Amennyiben akkut cseréltél, akkor az már nem lehet gond.
A töltése rendben van? 13,8V az általános. Bizonyos időközönként teszteli a rendszer az akkut, ekkor kicsit leesik a feszültség. Pontosan nem tudom, hogy ennél a modellnél miként csinálja. A transzformátorról jövő tápfeszültség rendben (16-18V AC) Amennyiben ezt elveszed a paneltől, miként viselkedik az akkufesz és az AUX kimeneten lévő 12V DC? Lehetséges hogy kontakthiba van valahol a trafó tápellátásában. Vagy magán a panel tápegység körében van bibi. Külső hang-fény sziréna van? Akku abban milyen állapotban van? Érdemes cserélni azt is.
Kedves Johnycorp!
Köszönöm az infókat! Úgy érzem hasznosak.
üdv. Segítségre szorulok.
Paradox 5500 - NV5 érzékelő. Bekötéssel bajlódok. Bekötöm az érzékelőket, beállítom a zónát és forditva működik a rendszer. Ha elmegyek az érzékelő előtt akkor a kezelőn kialszik a gomb, ha nincs mozgás akkor egyfolytában világít. eol bekapcsolva + bekötve. Konkrétan az 1 zóna szépen dolgozik 1 érzékelővel. 2 zóna 2 érzékelővel ez az eredmény, de ha csak 1 érzékelőt kötök be akkor rendesen működik. Ha már bővíteném akkor jön elő a hiba. Beállítás baj vagy bekötés?
Szia.
Bekötés baj lesz leginkább. Mlyen ellenállásolási módszert használsz? 1db eol? 1db eol + 1db zóna ellenállás? Használsz esetleg atz-t? Már linkeltem a fórumon eol bekötésről képet. Érdemes azt is visszakeresned. A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2014
Végigkerestem a fórumot, láttam bekötési rajzokat is de nemtudom.... Tanácstalan vagyok.
A bekötésem olyan hogy + és - és egy zöld + sárga jön ki a központból, majd érzékelőre mennek rá 1 eol al. A következő érzékelő már fehér és narancs kábelról kapná ugyanazt a jelet ugyanúgy az eollal de onnantól már nem működik ha bekötöm. Próbáltam 2,2 eol-t ahogy vannak rajzok úgyse jó. Próbáltam a két érzekelőt sorba kötni úgyse jó. Amint továbblépnék +1 érzékelőre felborul a rendszer.
próbáltam igy is úgy is, sehogy se jó, amint mennék tovább az érzékelővel felakad. küldöm a két variációt. aztán már gondolhatod utána már mindent megpróbáltam és semmi
![]()
megoldottam a problémát. minden zónára 1 érzékelő jutott, így nem lát hibát. nemtudom kül egy zónára hány érzékelő mehet de úgy látom itt csak zóna/érzékelő
![]() na mind1 a lényeg hogy úgyis 5 érzékelőm volt 5 zónára. Még 1 kérdés, a külső sziréna egyik vezetéke a Z5-re megy, de az nem zavar be pl az 5.érzékelőnek ugyanarra a zónára kötve?
A két ábra közül a bal oldali alapból nem az igazi. Csak spéci beállításokkal jó. A jobb oldali működik. Ez az alapértelmezett úgynevezett soros ATZ. Bár az igazi védelmet meg egy EOL ellenállás jelentené.
A külső sziréna egyik vezetéke mehet a zóna5-re. Egy másik pedig olyan pontjára egy érzékelőnek, aminek a párja a COM-ra megy. Gyakorlatilag mintha a jobb oldali ábrádon a zöld vezetéket elvágnád és oda kötnéd a sziréna két vezetékét. Ez egyébként a sziréna biztonsági doboznyitás kapcsolója. Persze csak akkor dolgozik jól, ha a programban is jól van beállítva az egész. Ebben nem bízok.
Sziasztok!
Mai nap azt figyeltem meg a PowerWave 4 csatornás riasztó kezelőjén, hogy folyamatosan villog a SYSTEM lámpa, memóriát kiolvasva az 1-es LED+SYSTEM LED folyamatosan ég, a dokumentáció szerint ,,Akku merülését,, jelenti. Ilyenkor ez a központi akksijára vonatkozik? Jelentheti azt hogy kuka az akksi? A csatolt doksi 10. oldalán olvasható.
Heló!
A központban lévő akkumulátort jelzi.Cserélni kellene az akkut. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2014
Köszönöm! Valóban a központ akksija hibás, cserélni fogom. Más kérdés:
A központomhoz tartozik egy rádiós vezérlő is, a távirányítón lévő gomb megnyomásával élesedik is az A partíció, majd újbóli megnyomásával hatástalanítódik. Viszont azt nem sikerült beállítanom, hogy a szirénára küldjön egy rövid impulzus jelet, ami kb. 1 mp-re megszólítja a szirénát jelezve azt, hogy távirányítóval élesítettem, vagy hatástalanítottam a rendszert. A leírás alapján program módba engedélyeztem ezt a módot: P111E 5E és 6E. Ez után élesítve a rendszert nem küld jelzést a szirénára. Az impulzus hossza is be van állítva. Mit csinálhattam rosszul? Ez a beállítás szintén megtalálható az előbb csatolt doksi 26-27. oldalán.
Sziasztok! nagyszüleim vettek használtan egy dsc pc560 riasztót két mozgásérzékelővel,egy a képen látható led kezelővel,szirénával.Resetáltam,majd összekötöttem a rendszert a installációs füzet leírása alapján.
Olyan gondom lenne,hogy a két infrát a z1,z2 csat.pontokra kötöttem,ezek jók is,viszont a z3,z4-et nem tudom kikapcsolni,ez állandóan világít a led kijelzőn.Ha lekérdezem *2-vel z1 világított,de ezt akkumulátor csere után megoldódott.A felprogramozásban kérném valaki hozzáértő segítségét,mert nekem magas egy kicsit az installációs füzet alapján. Annyit kellene csinálnia a riasztónak hogy ha elmennek otthonról,a két helyiséget figyelje a rendszer.Illetve este ha otthon vannak a z1 et tudják külön aktívvá beüzemelni,mert ez a külső konyhályukhoz lett felszerelve.Előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv.:Roymen
Hello,
Szerintem az Angol alapján programozd mert a DSC-nek szörnyen rossz a fordítása legalábbis amivel eddig találkoztam én sem tudtam a magyar alapján felprogramozni. De ha nem akarsz vesződni akkor 1K ellenállással húzd a testre és máris nem világít és nem is fog bejelezni.
Szia! 4.7k val húztam testre és eltünt a visszajelzés. Köszi a tippet.
Üdv.:Roymen
Sziasztok!
Valaki tudna ajánlani egy jól működő riasztó kapcsolást&nyáktervet. Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv! Használt, jól működő lakás riasztórendszert ajánlottak nekem, de nem tudják a mester kódját. Azt olvastam valahol, hogy anélkül nem boldogulok vele. Ez így van, vagy pótolható a kód, vagy inkább vegyek olyat, amihez van mester kód?
Kérdés, hogy milyen riasztóközpont?
Be van kapcsolva a telepítő kód zár? |
Bejelentkezés
Hirdetés |