Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem simán kicserélik az egész tápot, nem vacakolnak venticserével.
Sziasztok!
Ettől jobb témát nem találtam itt a fórumon, habár nem hibáról van szó, de lenne 2 kérdésem: 1)a laptopom processzorának a 'húzása' megoldható? Mitől függ, hogy lehet-e? 1,4-es AMD DualCore-ról van szó, elég gyengécske, ezért szeretnék egy picit erősíteni rajta. Nyugi, szakemberre bíznám, csupán információ érdekel. 2)Ubuntu-nak van szüksége illesztőprogramokra a különböző hardverok működéséhez? Tudom, gagyi kérdés, de azért érdekel, mert úgy vélem hogy a Windows platformra készített illesztők semmiféleképpen nem az Ubuntuhoz valóak, futtatásuk is csak Wine-al történhetne, de nem hiszem hogy lenne értelme, Ubuntus illesztőket meg még sehol sem láttam (bocsi, noob vagyok Ubuntu terén, csak 1-2 alkalommal teszteltem itthon...)
Az első kérdésedre tudok válaszolni: a BIOS-tól, illetve a hardvertől függ.
Laptopba legjobb tudomásom szerint nem tesznek BE (Black Edition) jelű processzort, aminek a szorzóját lehet emelni, tehát marad az FSB emelése, ha egyáltalán lehet (BIOS) és ha elbírja a hardver. Ne felejtsd el, hogy az FSB emelése nem csak a processzornál jelentkezik, hanem gyakorlatilag az összes hardverelemnél, és nem biztos, hogy mind tolerálja is.
Rendben, inkább le is mondok róla, közben valamennyit utána is olvastam, s arra a meggyőződésre jutottam, hogy ha sikerülne is valamit elérnem, nem tudnék lényegesen jobb eredményt elérni..
![]()
Sziasztok.
A minap váltottam UPC 120Mbit/s NET-ről 240-re. Ezidáig egy D-Link DI-524 routert használtam a megosztásra amin a 120-as NETen 94-98 Mbit/s értékeket mértem. Úgy gondoltam, hogy ez elég jó, a garantálthoz képest. Most, mivel nagyobb lett a sebesség, vásároltam egy TP-Link WR841ND típusú routert, amire 300Mbit/s sebesség van írva. Gondoltam ez megfelelő a 240-es NET megosztásához. Nos a mérések során ugyan úgy 94-98 Mbit/s értékeket mértem. Ha kiiktatom a routert és egyből a modemről küldöm a jelet a gépre akkor 255Mbit/s sebességet mérek. Próbáltam egy másik ASUS tip. routerrel is (szintén 300 Mbit/s) az is ezeket az eredményeket produkálta. Lehet, hogy bnem feltétlen jó helyen kopogtatok a kérdéssel, de egyéb témákban sok hasznos infot kaptam már itt, ezért gondoltam, hogy itt próbálkozom. Előre is köszönöm a segítséget!
Ha Utp kábellal kapcsolódtál a routerhez, akkor ne csodálkozz, a router csak a 802.3u szabványt ismeri, ami 100Mbit/s sávszélességet jelent. A 300 Mbit/s wifin mehet, feltéve, hogy van 802.11n -es vevőd.
Greatman . köszönöm a választ. Még egy kérdés ez ügyben: gigabyteos roterrel sem megoldható? 10/100/1000 ?
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2014
Esetedben gigabit-es router szükséges.
Sziasztok!
Nem rég raktam össze egy modernebb , bár nem új gépet.Egy GA-EP43-DS3L deszka 3Gb RAM (Dualban) és egy régi WDC WD400BD-60JPA0 ATA HDD, ez a rendszer lemez.Érdekes módon SATA interfész van rajta de nem SATA ként megy .A biosban az AHCI le van tiltva, így legacy IDE üzemben működik.Egy töredezettség mentesítés során néztem a véletlenszerű olvasási sebességet ami 1,65MB/s !!!!! Ez a C:\ meghajtó.Nézegettem a neten hátha találok magyarázatot rá, de mindenütt az SSDek magasztalják. (Egy még régebbi 20Gb IGE vinyón 20 MB/s az érték ami szintén nem nagy de akkor is több mint a 10 szerese) Mitől ilyen lassú?
Ha SATA-s a meghajtó, akkor kapcsold be az AHCI-t. Valószínüleg a rendszer is újra kell majd telepítened. A lassú random olvasást pedig a töredezettség mentesítő miatt van. Teszteld le a hdd tune nevű programmal, vagy a HD sentinel-el. Az utóbbi ki is írja, ha valami nincs rendben.
Szia!
Volt bekapcsolva , de még lassabb volt. Ez a HDD SATA I (150MB/s) ezért ennek ez az ajánlott csatlakoztatása.(Legalább is sokak szerint de lehet benne valami, mert AHCI módban tényleg lassabb)A HD tune progit megnézem , a HD sentinel meg fent van a gépen,de semmi hibát nem jelez. Az átviteli sebességet most 38MB/s ben adta meg, ez sem egy csúcs de már jobban hangzik csak ugye, ez nem az amiről szó van.Megnézem , lemezről indítva .Egyébként a WIN7-et lehet váltani AHCI módra telepítés nélkül is, csak a registryben állítani kell.
Az átlagos olvasási sebesség ~50MB/s a Burst rate pedig 106 MB/s.
Érdekelne, hogy mit kell a registryben átírni az AHCI módhoz?
Szia!
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra. Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot. Mentés és újra indítás! A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
Sziasztok!
Nekem van egy AMD Athlon 64 X2 5000+ Brisbane magos 65 nm-s processzorom, es fogok kapni egy gigabyte GA-MA770-UD3 alaplapot. Az lenne a kerdesem, hogy fel tudom oldani ezt a procit a Gigabyte lapban 4 magosra, vagy tul regi a proci ahhoz? Valaszokat elore is koszonom!
Rémlik valahonnan, hogy van/volt ilyen jumper a meghajtókon, amit a lassabb megható, vagy vezérlő esetén kellet berakni. Lehet az lesz a megoldás. Ha Win7 van, akkor az természetesen már nem döglik le.
Idézet: „Az átlagos olvasási sebesség ~50MB/s a Burst rate pedig 106 MB/s.” Előfordulhat, hogy ez ennyit tud. Nem egy mai gyerek. Nekem is van egy hasonló régebbi 80-as WD és az is lassúnak tűnik, pedig 7200-as fordulatú és SATAII-es. Most egy 250-es noti vinyó van bent helyette, kicsit mint ha jobb lenne így a látszólagos teljesítmény. Mellékesen halk is lett.
Jumper-ról hallottam csak a HDD leírását nem találom. Igen ez igaz hogy nem mai gyerek . egy DC 7100ban volt irodagépgént. Sajnos a napokban volt egy ilyen nem indulási játéka. Lezajlott a POST de a rendszer nem töltődött be, csak villogott a kurzor a jobb felső sarokban. Reset de akkor sem. Tápot lekapcsoltam, majd ismét indít, és azóta semmi baja. Az eseménynaplóban meg sem említi.Érdekes módon XP alatt sem volt jobb. Csak ezzel az random olvasással van a gond , amúgy jól teljesít.
Athlon 64 x2 nem feloldható, mert nincs mit feloldani - valódi kétmagos processzor.
Az Athlon II és a Phenom, Phenom II egyes szériái vannak "lebutítva", amit magfeloldással lehet esetleg orvosolni. A Google a barátod, kis keresgéléssel meg lehet tudni, melyek azok a szériák, amelyek egyrészt feloldhatóak, másrészt a feloldott mag hibátlanul dolgozik. Nem minden x2; x3 processzor készült hibátlan x4-ből, sok esetben valóban hibás magokat tiltanak le.
Találtam valamit Az 1-2 jumper engedélyezi a pontos órajelkövetést(Fogalmam nincs mi az)
Az 5-6 jumper pedig a "Jumpered pins 5 and 6 enable 150mB/s only operation" Most hogy az enyém le vana-e jumperelve azt megint csak nem tudom.A lényeg hogy van rajta valamilyen állítási lehetőség.
Sziasztok!
Van egy Gigabyte 8800 GTS 512 videokartyam, amely idleben 60-64 fok, loadon pedig 80-85 fokon jar. Ezek az ertekek normalisak, 27-28 fokos szobahomerseklet es stock hutovel? Nemrg volt ujrapasztazva, draga ezust szinu pasztaval, es ki volt takaritva. Ezek a hofokok automata coolersebessegen vannak jelen, ha a coolert 50 vagy 60 szazalekon jaratom afterburnerrel, akkor idle 55-58 fok, loadon pedig 75-80 fok. Csak unom mindig allitgatni a fordulatot, hagyhatom automatan a mar leirt fokokkal? Nem tul magasak a homersekletek?
Teljesen normális. Elméletileg 105°C -ig elmehet (gyári adat oldal alja felé)
Nekem anno a 640MB-os GTS volt, folyadékhűtéssel is simán elérte a 60-70°C -t terhelve. A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2014
Rendben, koszonom, akkor nyugodtan alszom ezutan!
Idézet: „Nemrg volt ujrapasztazva, draga ezust szinu pasztaval” Nem győzöm emlegetni a környezetemben is, hogy az ilyen-olyan ezüst, réz meg kitudja még, hogy milyen tartalmú paszták többet ártanak, mint használnak és még drágák is. - Nem lehet normálisan felkenni, túl vastag marad a paszta a felületek között - Legközelebbi takarításkor össze fogsz kenni vele minden környező alkatrészt, ami nem jó, mert elvileg elektromosan vezető anyag van benne. - Sokkal hamarabb kiszárad Szóval a legjobb, ha bemész egy elektronikai alkatrész boltba és veszel normál hővezető pasztát. Olcsó és nagyon sokáig elég. A kártya hőfoka szerintem is normális, nincs miért aggódni. A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2014
Koszonom a tanacsot, van olyan egyszeru feher szinu hovezeto paszta, par hete vettem azt, ujrapasztazni a vegfokom IC-it. Ha azt ajanlod, akkor nemsokara letakaritom a szurke pasztat amit mellekesen 1100 forintert vettem szakuzletben, ezt ajanltak, hogy ez a legjobb hatasfoku. De ha azt mondjatok, hogy meg zarlatot is okozhat, akkor letakaritom es teszek sima feher szinut. Koszi a tanacsot, es koszi a nyugtatast a hofokkal kapcsolatban!
Én szilikon pasztát használok évtizedek óta. Ingyen kapom épületgépész ismerőstől. Mivel kilóra árulják, nem is lehet túl drága..
Szia!
Elvileg minden olyan kenhető anyag jó ami egy működő, normál izzó üvegén nem olvad meg.Én pl hőálló zsírt használok közel 20 éve. ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2014
Na a tanacsodra teljesen letakaritottam a kartyat szappanos vizzel es szesszel, tukor tiszta volt minden alkatresz es ujra pasztaztam feher szilikon pasztaval. A hofokok valtoztak, egy par fokkal kevesebbek lettek mint az elobb leirtakban, most idleben csupan 62 fok es loadon is csak max 80-81 fok es a zarlat veszelye is kizarva. Nem tudom miert de jobban hul a feher pasztaval ezek szerint. Vagy csak a lap takaritasa miatt nem tudom, de huvosebb a kartya meg ha csak 2-3 fokkal is. Koszonom a segitseget!
Erről volt is egy érdekes teszt régebben: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |