Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ez nagyon tetszik, gratula! Viszont szinte semmilyen szellőzőt/nyílást nem látok a belső tér szellőztetéséhez. Azt megoldottad?
Ez szép lett, gratulálok! Kicsit zavarnak az imbusz csavarok. Egy díszelőlappal, süllyesztett fejű csavarokkal is meg lehetne oldani.
Viszont az külön jó dolog és szerintem közelebb áll a profi kinézethez, ha a kijelző fekete saját kerete nem látszik. Mint ahogy nálad sem látszik, csak maga az LCD tartalom. A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
Köszönöm!
Az LCD-n nagyon sokat gondolkodtam hogy hogy oldjam meg. Én is úgy szerettem volna, hogy csak a kijelző látszódjon, és a csavarokat is el szerettem volna rejteni, de sajnos közben tervezési hibák miatt is olyan akadályokba ütköztem, ami miatt végül is így oldottam meg. Legközelebb jobb lesz...
Köszönöm a gratulációt!
A belső nem kellene hogy lényegesen melegedjen, a ház pedig tartalmaz valamennyi szellőzést. Egyedül a tápegység miatt aggódom én is, de annak lehet hogy vágni fogok a ventilátora fölé még egy szellőzőt, hogy ott távozhasson a levegő.
Csak a Te kedvedért!!!
Ezek remélem jobban bírják mint a tacht nyomógomb!
Készül egy "csiperke" óra smd kivitelben. A képen a soic18 tokozású 16f628a programozása látható. Köszönöm H2opok barátomnak a profi programozó adaptereket.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2014
Látom egy egész zenekarravalót összehozol lassan!
Az nem tűnt fel, hogy a gombok elhelyezkedése a tangóharmonika balkéz gombkiosztása szerint szólnak? Legalábbis a domináns, moll és szeptim akkordok azon a demón aszerint helyezkedtek el. Még jobb lett volna ha valami harmonika basszus formációba rendezted volna a gombokat. Jó muzsikálást vele !
Szerintem ilyen adapternek mindenki örülne... Tényleg nem tervezi esetleg H2opok kolléga az adapterek árusítását? Én biztos vevő lennék egyre...
Ügyes nagyon! A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2014
Sziasztok! Elég érdekesen szól a cucc, de nekem tetszik. Egy apró megjegyzés: Ennyi zenészt! Én is zenéltem gitároskét kb. 10 évig. Lassan alakíthatnánk egy HE-zenekart.
Bocs az off-ért. Üdv: Zsolt
Szép kis cucc lesz, Gabi!
Köszi!
Már csak a tagokat kell összetoborozni! A kiosztás így marad, aki tud az ezen is tud majd, aki meg nem, /én/ annak meg így is tökéletes lesz!
Köszönöm, csavarokkal kapcsolatban igazad van.
Műszerek dobozánál nem szoktam nagyon ezzel foglalkozni, itt az egyszerűség és a stabilitás az elsődleges számomra. Erősítők dobozolásánál már fontosabb szempont a csavarok rejtése is.
Nekem tetszett a videó, és a Lajos által készített változat méginkább. De - mint már írtam - szerintem ennek semmi hangja nincs, javítsatok már ki, ha tévednék!
Saját hangja persze hogy nincs, ez egy midi vezérlő.
De Lajosnak van már midi hangmodulja (még együtt készítettük ), és nyilván azzal működteti.
Köszi, akkor jól gondoltam. Arról a modulról nem készült véletlenül videó?
Készül a másik nyomógombhoz az elektronika!!
Elsőre sikerült a kétoldalas!!!
HELLO !
Nyomogomboknak tobbek kozott azert van negy kivezetesuk hogy matrixba egyoldalas nyakba atkotesek nelkul is beultethetok legyenek.
Tudom én is, de a nyákot nem én terveztem az adott volt!
Üdv!. Csak sima mikro kapcsoló (szó szerint, egy mikrohullámú sütő ajtó kapcsolója) plusz egy triggerelő áramkör (555-ösből), meg a számláló kapcsolás 74192 és 7447-esekből. A harmadik digit, mivel 150-ig kell felhúzni, csak 0 vagy 1, ezért ott megspóroltam a 7447-est és egy 4017-es meg diódák vannak.
Szia Gabi !
Az óráról többet is mondanál? mit tud,kijelző.stb
Mivel a kisebbik fiam "csak" 6-éves és még száz felet belekeveredik a számolásba, sokféle megoldást kitaláltam. Először egy léptetőmotoros felhúzóra gondoltam, 4040-esekkel 150-ig forgat és leáll, de úgy döntöttünk inkább csak had tekerjen, csak had tanulja a számokat. Ezért vetettem el, azt is hogy csak egy led világítson 150-nél (szintén 4040-esből), vagy hogy 16 led legyen 74192-74154-es kapcsolásban...
Szia.
Igazából egy alap óra funkció van benne, semmi extra, csak annyi, hogy a másodperc kijelzés visszafelé ketyeg..merthogy a dizájn ezt kívánja..pic16f628a megy benne, egy BCD-7 szegmenses dekóderrel megtámogatva.
Üdv, egy kis fölösleges lomból (tesla cuccok) összefabrikáltam egy hangdobozpárt, főképp kíváncsiság vezérelt mondván mi lesz a végeredmény. Azt kell mondjam nem rossz de van azért nála jobb is. Itt olvashatsz róla kicsit bővebben.
Sziasztok!
Megépítettem amit a tombolán nyertem, tökéletes!
Ez micsoda? Nem találtam meg a KIT-ek között.
Szia! A 0,25 az század, nem tized.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |