Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Értem. Akkor nem kellett volna megrendelnem. Ez lenne az. Csak ezen szeretnék egy kicsikét megtanulni programozni.
Szia.
Szerintem nem lesz vele semmi gond, ha benne van a bootloader. Ha nincs, akkor meg belerakod. Nekem 98%-ban ugyanez van (dióda másfajta van az egyémben, meg az SMD LM358 kicsit más, de ez egyébként sem számít), viszont a kommunikációs csip, és az Atmega ugyanaz, ez a kettő a legfontosabb, ezek ugyanazok. 6$-ért ez ajándék volt, ha tönkremegy fél év múlva, veszel még egyet, esetleg okosabbat, az alkatrészeket meg felhasználod máshova. De ha vigyázol rá, nem hiszem, hogy a forrasztás tönkremenne. De az könnyen javítható, ha van pákád. A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2014
Pákám az van 3 is. 6 dolcsi-ért szerintem is ingyen volt. Gyorsan kellett nyomnom a bid-et, azért nemnéztem utána elotte.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2014
Sziasztok!
NRF24L01-es adó modullal próbáltam adatot küldeni az Arduino-val, de nem akart működni. Aztán ránéztem a jelekre a szkópommal, és egy jókora hálózati zavarjelet találtam a MISO lábon (12-es láb UNO-n. A jelalak a mellékelt képen látható). Ezen kívül viszont semelyik másik lábon nincs ilyen zaj. Normális ez?
Sziasztok!
Szerintem a Kínai Arduino utánzatokkal sincs semmi gond! Eleinte Én is ilyeneket használtam. A mikrovezérlő a lényeg, a soros kommunikációt bárhogy megoldhatjuk! Én személy szerint ha valamit építek, akkor már célirányosan saját magam tervezem meg az áramkört és készítek neki panelt, melyen egy alap Arduino-t építek fel. Általában próbapanelen tesztelgetve írom meg a programot, majd ha már minden kész, akkor készítem el az áramkörömet. Ha soros kommunikációra is szükségem van, akkor a PL2303-as soros illesztőt szoktam használni. (Ez a legolcsóbb és még eddig nem volt vele bajom) Egy alap Arduino fillérekből megépíthető, főleg ha Kínából szerzed az alkatrészeket! Lehet sokan nem értenek velem egyet, de lehet itt ragozni ki milyen alkatrészekre esküszik! Ajánlom mindenkinek, hogy nézzen meg egy alap Arduino kapcsolást és építse meg! Google a barátod! E-bay megkíméli a pénztárcád! Én már szinte minden projektemhez Arduino-t használok. Ha valakinek segítség kell, akkor nyugodtan forduljon hozzám!
A kép alapján jónak tűnik. A standard kapcsolás van megépítve.
Tanulni jó. Csak ha termék/fejlesztésre kerül a sor, akkor a jogtisztaság ill a kapcsolódó szabályokra is figyelni kell. A Mega16U2 is normálisnak néz ki a képen... (forrasztásilag). Én sokszor inkább ipari, mint hobbiszemmel nézem. Inkább legyen drágább, de stabilabb. 2-3 nap/óra bosszúság többe kerül fejlesztési időben... Idézet: Ezt nem egészen értem: Az ATMEL nem adott a mikrovezérlőjéhez ki egy USB-UART mintapéldát, amit mindenki ingyen használhat, mint ahogy a Microchip teszi az USB-képes mikrovezérlőivel? Az Interneten sincs hozzá nyíltforrású USB-serial firmware? Végül is semmi különleges dolgot nem kell tennie...„Az Arduino ATMega16U2 firmware-ja szerzői jog által védett!” Ami jogi kérdéseket vethet fel, az inkább a Vid/Pid azonosító használata. A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
Nem, ahogy a microchip sem:
- üzleti célra nem használható, csak hobbinak, - USB logo/elnevezés nem használható/alkalmazható, Microchip: max 1000 db-s gyártás, fejlesztés/tanulási célra. Termék _nem_ lehet. AML/MChip: az Ő vid/pid-jét használod a tanulási esetben. Szabad VID/PID nincsen. Vett VID/PID esetén a tanulási kódok üzleti célra is használhatóak (akár nyílt, akár egyedi firmware esetén).
A Microchip USB Stack software licensz tudomásom szerint lehetővé teszi a szoftver használatát és továbbadását. Ebből következően termékben is lehet használni.
Idézet: „Licensee may use, modify, copy, and distribute the Software identified in the subheading of this Section 1(b)(i) when such Software is embedded in a Microchip Product that is either integrated into Licensee Product or Third Party Product pursuant to Section 1(d) below.” Idézet: Ez korlátozás a Microchip által szublicenszelt Pid használatára vonatkozik. Egyébként nem 1000, hanem 10 000 a korlát, s termék is lehet, amíg a gyártás fel nem fut a 10000 példányig. Onnan kezdve saját Vid-Pid párost kell venni. Bővebben: Link „Microchip: max 1000 db-s gyártás, fejlesztés/tanulási célra. Termék _nem_ lehet.” A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
Kickstarteren látok sok projektet arduino alappal.
Akkor ez hogyan működik a gyakorlatban? Ha valaki csinál egy kis arduino nano alapú robotot, szeretne belőle terméket csinálni, akkor kell fizetnie licencdíjat? És ha például csak egy atmega328 van a termékben, amit arduinoval programoztak fel? Érdekes téma.
Nano esetén az illesztő FT232RL. Az termékben lehet - de a VID/PID-re van megkötés. Ha az eredeti felállást használod, akkor a chipet használd (nincs korlátozás).
Arduino esetén licensz nincs (SW), viszont a termék GPL hatálya alá tartozik! (a saját hozzátétek esetén is). De pontosabban az Arduino licenszfeltételei írják le... Microchip esetén (Bővebben: Link): logo nem lehet microchiphez használható csak a VID/PID, 10.000 darabszám alatt. Atmel: Bővebben: Link - nincs USB logohasználat, - "powered by Atmel(R)" A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
Erre a standard: FTDI FT232 illesztő is jó...
Sziasztok!
Nem régiben figyeltem fel egy másik topikban egy Le Strum nevű MIDI vezérlőre, gondoltam összehozok valami hasonlót Arduino-val. Rengeteg leírást találtam arról, hogy miként kezeli az Arduino a MIDI-t. A gond az, hogy a gépemen nincs MIDI bemenet. Egy próbapanelon összeállított kísérleti MIDI vezérlőhöz sem MIDI-USB átalakítót, sem pedig MIDI-s szintetizátort nem fogok venni. A Pro Micro elvileg tud USB-s MIDI-t emulálni, de sehol nem találtam róla leírást. A Teensy nevű fejlesztőeszközhöz van USB MIDI library, de azt a Pro Micro-ra nem tudom használni. Megoldható ez egyáltalán valahogy?
Nem. A tensi az az ATMega16U2 chipre készült, azaz az UNO/Mega soros illesztőICjének átírásával lehet megoldani.
A MIDI portolása a Leonardora nem igazan hasznalhato....
A Teensy 2.0-t néztem ki, azon csak egy ATMega32U4 van. De ha ez az út nem járható, megoldom UNO-val.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2014
Sziasztok! Egy SIM900-as GSM egységgel azt szertném megcsinálni, ha riasztás van felhív és bejátszik egy hangüzenetet. De azt hogyan tudnám, hogy akkor kezdje a bejátszást, amikor én a túloldalon felvettem a telefont, tehát amíg csak kicseng, addíg nem játssza be. Illetve még DTMF hangokkal szertnék is vezérelni, a gsm egységem tudja a dtmf hangokat, soros monitoron látom is, ha beütök egyet, kiírja hogy: +DTMF: 5. De ezt hogyan tudnám esetleg egy változóba tenni, hogy hasznosítani tudjam?
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2014
Nézd át a libet, vagy a példaprogramot, abban benne lesz. a DTMF es dolog meg faék, Serial.read el beolvasod a megfelelő sorost, és írsz neki valami amivel kiválogatod.
Köszi a választ! Már csomószor átnéztem, meg neten is kerestem, de olyat nem találok, ami megfelelő lenne, csak azt tudja megmondani, hogy aktív beszélgetés van, de a tárcsázástól már aktívnak számít, így azt nem tudja, hogy mikor vettem fel. A DTMF-es dolgot, esetleg leírnád nekem kicsit konkrétabban, mert elég kezdő vagyok.
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2014
Segitsen na, mar valaki
Nagyon kezdo vagyok e teren, de sikerult atalakitsam az alabbi kodot (tobb analog meg digital in, meg out). Mukodik is, csak egy a bibi, nincs meg az a tulajdonsaga hogy egy adott ido leteltevel (mondjuk 5 mp) onmagatol visszaterjen a "void resistance()" (menu = 0) mukodesbe, vagyis mindig vegig kell futtatni az egesz menuponton. Lehet-e ezen segiteni ?
Sziasztok! Sim900-as gsm egységet, ha felhívom serial.read-el soros monitorba kiírja a számot, amiről hívom (+CLIP: "szám"). Ezt a számot, hogyan lehetne egy változóba rakni, hogy a változóban csak a szám legyen, és semmi más?
Tehát akkor az átalakítottban az uzem()-re kéne visszatérnie? És akkor térjen vissza, ha mondjuk 5mp ig nem nyomsz egy gombot sem?
Koszi, vegre a keresem talalt egy erdeklodot.
Mint irtam kezdo vagyok e teren es emiatt a kerdesedre a valasz szerintem igen is meg nem is, vagyis nem tudom hogy abba az esetbe ha az "uzem()" -re terne vissza akkor meg mukodne az enter nyomogomb, csinalna tovabba a "menu ++" -feladatot. Mindezert elmeletileg a "menu == 0" uzemmodba kellene hogy visszaterjen szerintem. Mondjuk ugy 5, akar 10 mp elteltevel az "Up" meg a "Down" nyomogomb hasznalata utan es a hasznalatuk hianyaba is. Esetleg a Proteusz szimulalo fajlot is feltolthetem delutan. Koszonom. A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2014
Szia! Így gondoltad?
Huha, ez gyors volt. Most nem toom kiprobalni (nincs lehetosegem ezen a PC-n) csak majd delutan-estefele, de ha mukszi jelentkezem.
Koszi szepen addig is. A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2014
Sziasztok!
*** Erre van az apróhirdetés! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2014
Szia, sziasztok
Nem megy, meg probalgatom ide oda attenni es . Ha esetleg van valami uj otleted?
Szia!
Én valahogy így csinálnám:
Valami ilyesmire gondoltam, de nem teljesen tiszta, hogy most csak egy irányba lehet a menüben lépkedni, vagy hogy? Ezt a program részletet ne másold be egy az egyben a programodba, 90%, hogy hibás. Iránymutatásként írtam! A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2014
Mindenkeppen koszonom. Ma mar nem probalom tobbet, alszok meg egyet ra. A menu igen csak eggyiranyu, harom nyomogombal: ok, fel, le.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |