Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR-es alkatrész (tranzisztor) teszter
Lapozás: OK   41 / 84
(#) CIROKL válasza eyess hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

Bocs egészen biztos elkalandoztam a kérdésed felett, de most válaszolok . tehát nem én épitettem ITT vásároltam a hirdetésbe lévők közt azt ami olcsó és nem kinai tehát házi gyártmány doboz nélkül .
(#) eyess válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

Értem , hát van egy pár dolog ami , amit tisztázni kellene főleg neked.Forrasztások megtisztítása néhol nem egyértelmű , hogy lehetséges e , hogy valami oda ér aminek nem kellene stb.
Bejelöltem a kritikus helyeket.

P1150430.JPG

(#) CIROKL válasza eyess hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

Igen tudom de ez a kép / képek / valóban és a tisztítás előtt keletkeztek azóta át lettek forrasztva illetve lemosva majd lakkozva .
Viszont annyit tudok mondani hogy a forrasztások előtt is így viselkedett a cucc , ezért még ha nem személyesen tapasztalnám rá is fognám a képeken látható forrasztásokra , amennyiben csak a csupasz panelt tesztelem is ezt produkálja!
Egyéb iránt ha telepről meg megy rendesen akkor nem értem még ha netán valami valahol át is vezetne akár kilo ohm -os nagyságrendben akkor miért van ez a jelenség hogy telep ok tápegység nem ?
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2014
(#) Szammer válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

Szia! Ez megint csak tippelgetés de: Próbáltad magasabb táppal? Én mikor dugasztápról hajtottam, stabilizálatlan cirka 12V körüli értéket adtam neki. (üresjárati fesz.) A Li-ion-os (3 cella, kb. 1 hónapja volt töltve és használom) most 12V-ot mutat. Avagy megpróbálnám cserélni az 5V-os satabkockát. Üdv: Zsolt
(#) CIROKL válasza Szammer hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

Köszönöm ezt még nem probáltam de megér egy kis időtöltést hátha bejön !
(#) Szammer válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

És mégegy dolog: Ha megnézed a rajzon a betáp figyelő osztótagját, nyugodtam adhatsz neki akár 18V-ot is, mert az Atmel bemenetén még mindíg nem fogja meghaladni az 5V-ot.
Persze az 5V stab disszipációja itt már elég magas.
(#) CHZ válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

Tápegység egészéről is mutathatnál képeket, ott lehet a hiba.
(#) CIROKL válasza CHZ hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

Tápegységet nem fotoztam , próbák alkalmával több is készült , 4 dióda egy puffer 7810 és két 100nf .
(#) pjg hozzászólása Aug 7, 2014 /

Ha valaki csak használni szeretné. Bővebben: Link Bővebben: Link
(#) soskajoska hozzászólása Aug 8, 2014 /

Szereztem egy klassz Li-Ion akksit, és a 3,7V-os változat megépítése mellett döntöttem. Azonban nem igazán egyszerű eligazodnom a fent lévő variációk között. Morgó szaki leírásában szerepel ugyan egy Li-Ion-os változat, azonban abban nincs automata kikapcsolás (amit én szeretnék megtartani). Valamint azt sem tudom, hogy a táp ellenőrzést csak szoftveresen változtatja meg, vagy pedig a 28-as lábra kötött osztót is alakítani kell az akkuhoz?
Segítenétek ebben?
Esetleg egy legfrissebb magyarított hex és eep van-e valakinek?
(#) pluto válasza soskajoska hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Szia!

Tényleg nem akarok kekeckedni, de mit görcsöltök a külőnbőző akksikkal. Nálam bent van egy 9V-s elem, már több mint egy éve és még mindig jó. Szinte napi használat mellett. Az áramkör automata lekapcsolással és nem a 78xx-el, hanem LDO-val van megoldva. Szerintem a befektetett energiát sokkal jobban kitudnád máshol használni.
(#) CIROKL hozzászólása Aug 10, 2014 /

Köszöntem a sok ötletet és azt kell mondanom a diódák cseréje oldotta meg a problémát , eddig greazt volt bent azt váltottam ki 4 diódával és úgy tünik jó .
(#) kissi válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 10, 2014 / 1

Akkor a graetz rossz volt, de ennek a szkópon látszania kellett !
(#) CIROKL válasza kissi hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Ahogyan vesszük mondjuk rá rossz volt egyéb iránt a szkópon semmi nem látható minden rendben volt .
(#) soskajoska válasza pluto hozzászólására (») Aug 11, 2014 /

Kezdem úgy érezni, hogy tök igazad van. A szomszéd unokája gallyra tett egy táblagépet, amit szétkaptam és annak az akkuját akartam felhasználni. De úgy látom, több a probléma mint a haszon. Hagyom is a csodába.
(#) eyess válasza soskajoska hozzászólására (») Aug 11, 2014 /

Azért nem rossz az az aksis megoldás sem .Mert tudod tölteni , és nem kell mindig szétszedni , ha lemerül , hordozható mobilis lesz , de ha mondjuk épp akkor merül le amikor szükség van rá , és nincs otthon másik 9v elem , akkor jó az aksis megoldás.De természetesen jó a dugasztápos is főleg háttér világításos kijelző esetén. Az enyém mind a háromfélét tudja igaz csak dugasztápos megoldással használom mivel nem hurcolom sehová .
(#) morgo válasza soskajoska hozzászólására (») Aug 11, 2014 /

Szia!
A döntés természetesen a Te kezedben van, de szerintem az akkus megoldással nincs olyan sok probléma, mint gondolod. Az osztón nem kell változtatni semmit, szoftveresen kell beállítani az alsó feszültség limitet. Persze több alkatrész kell az akkus változathoz. A töltés miatt is, meg a step-up konverterre is szükség van.
Nekem a 9V-os telep nemigen bírná sokáig, a beépített kiegészítők miatt.
(#) soskajoska válasza morgo hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Igazság szerint a Te verziódból is az automata kikapcsolást hiányolom. De ugyanakkor problémásnak látom, hogy 3,7V-ot, vagy akár 5V-ot tranzisztorral kapcsolgassunk. Túl nagy a tranyón eső 0,6-0,7V veszteség. Azon is gondolkodtam már, hogy esetleg a Skori féle LCM3-hoz készült kikapcsolót nem lehet-e valahogy adoptálni ide?
(#) soskajoska válasza eyess hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Nem kerestem most utána, de a te verziód automata kikapcsolós, vagy pedig a dugasztáp miatt ez nem fontos a számodra? Engem egy ilyen verzió érdekel
(#) morgo válasza soskajoska hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Ha az akkufeszültséget kapcsolod tranzisztorokkal, semmit nem jelent a rajtuk eső feszültség.
A step-up kimenetén akkor is 5V lesz.

Nem is ez a gondom, ezt tudom. Az általam választott dc-dc konverter 0,9V-tól már képes az 5V-ot szolgáltatni, de a veszteség a tranyón akkor is veszteség marad.
(#) morgo válasza soskajoska hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

A 9V-os verziónál nincs veszteség a tranzisztorokon? Nem érdemes ezzel foglalkozni, mert ha ez a 9V-os telepnek nem jelent gondot, egy 10-20 x-os kapacitású akkunak miért lenne az?

Ugyanakkor ott van a LED! És T1-LED1-T3 alapból kb. 3.3V (piros LED esetén), így gyakorlatilag nem marad feszültség a kapcsolásnak! Ha T1-t és T3-t N illetve P MOSFET-tel helyettesítem, akkor marad mintegy 1,2-1,4V kapcsolófesz. többlet, ami a két tranyón esne. Vagy a LED-et hagyom el.
(#) soskajoska válasza soskajoska hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Erre gondoltam. Szerintetek működhet?
Így a panel minimális áttervezésével meg tudom oldani, ugyanis a FET-ek DIL-04 tokozásúak.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2014
(#) Hp41C válasza soskajoska hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

T2 nem fog rendesen kinyitni. UGSth 3.5 .. 4V kellene neki. Az R1 (33k) miatt a LED fényereje kicsi lesz.
T2 gate -jét a T1 drain -jére kellene kötni és külön G-S ellenállás kellene neki. Az R2 -t pedig a Li-Ion Akku pontra kellene kötni.
(#) soskajoska válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

R1 az eredeti tranzisztoros kapcsolásban is 33k. A kapcsolásban kis áramú LED van. UGSth az adatlap szerint -2...-4V. Válogatva elvileg szerencsém lehet.
Arról mi a véleményed, ha a LED-et kihagyom (rövidzár a helyén) és Ubat-hoz rakom egy előtét ellenállással. Akkor durván 2V előnyhöz jutok és nagyobb eséllyel nyit ki T2.
Valahogy így:
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2014
(#) soskajoska válasza soskajoska hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Bár ezt a módosítást az eredeti tranzisztoros változatnál is megcsinálhatom.
(#) zolibon hozzászólása Aug 17, 2014 /

Sziasztok! Erről a változatról nincs valakinek építési leírása? Atmega328 van ebben is csak grafikus 128x64-es kijelzővel szerelve.

tester.jpg

(#) eyess válasza zolibon hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Ugyan azt tudja , mint a másik , csak a kijelző miatt szerintem felesleges megépíteni.Egyébként OLed kijelzővel is van már , de az is megegyezik alapjában az előzőekkel.
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2014
(#) Hp41C válasza soskajoska hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

A BSS92 kb. 1.2 V UGSth -val rendelkezik. Így átrendezve működik. A tranzisztoros megoldásnál a T2 B - E átmenete nem engedi az R1 -en eső feszültséget 0.7V fölé menni.
Következő: »»   41 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem