Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „ha megnyomom a bekapcsoló ny.gombot” Az melyik gomb? Nem a "reset" gombra gondoltál? Mérd meg, hogy az LCD VCC lábán megvan-e a 3,3V, és ellenőrizd le a bekötését. A PIC 5-14 lába közé én tennék egy SMD1206-os 100nF kondit.
Szia! ja az a baloldali "reset" gomb. Megmértem amit írtál 2.98V van rajta.
Első körben húzd le a kis panelt a fő panlről, és mindent mérj végig rajta. Szomszédos lábak nincsenek-e zárlatban, sorrend legyen jó stb. Ugyanezt a fő panellel is. A PIC lábaitól mérj, ahol a tokból kijönnek, hogy kizárhasd a foglalatot.
A fesz osztós táp csökkentés helyett egy LM317L -el megvalósított normális tápot javasolnék, de még két sorbakötött mezei 1N4148 dióda is inkább megteszi. Ugyanaz a helyzet a vezérlő lábakkal is. Esetleg megpróbálhatod lecsökkenteni a 10K-kat 1K-kra. (még jobb lenne egy 470Ohm - 1K párosból kialakított fesz osztó. Ez ugye négyszer)
Köszönöm a választ! Ma már nem,de holnap este kipróbálom amit írtál.(legalábbis amiket sikerül).
Hellosztok!
Lehet egy olyan nagy kérésem, hogy valaki tudna-e linkelni egy kapcsolási rajzt, az LCD és egy atmega32 (16pu) összekötéséről?
Megépítettem ezt a Bővebben: Link hőmérőt de észre vettem hogy nekem Nokia 3330 való lcdm van itthon. Picet fel programoztam de a kijelzőn csak egy pillanatra jelenik meg egy csík . A kérdés hogy mi a különbség a kettő kijelzője közt és át lehet e valahogy alakítani hogy jó legyen ?
Mennie kell, mert mindkét lcd-nek ugyanaz a philips vezérlője van és még láb kompatibilis is egyik a másikkal. Valami más hiba van ott!
De sajnos még se . Mert a le írt jelenség zajlik le fel ugrik egy pici csík majd el tűnik . Valamit rosszul csinálhattam ezek szerint .
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2014
Igen úgy tűnik .Nézd át még egyszer , mert a kijelző bekötései meg egyeznek .
Sziasztok. Úgy gondoltam megcsinálom ezt a hőmérőt de a 3310-es LCD-je a világért sem akar semmit mutatni. A huzalozás, alkatrészek már százszor ellenőrizve. A 3410-es kijelzővel működik, de ott a több pixel miatt soreltolódás van. Már 3 darab LCD-t próbáltam és semmi. Nagyon halványan látszik a kiírás, de az sem mindég.
Kifogytam az ötletekből. Van valakinek hasonló tapasztalata? Előre is köszi.
Igen egyszer de semmi változás. Lehet hogy megpróbálom megint. Köszi
Az utasítás szerinti legerősebb kontrasztot állítottam be (FFh), de semmi változás. Az érdekes az hogy a kollégám kijelzőjével működik. Nekem van 3 darab, de egyikkel sem
A kijelzőket folyamatosan ellenőrzöm a telefonnal. Ott jók. A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |