Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nokia 3310 LCD vezérlés

Témaindító: H.Viktor, idő: Aug 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 8
(#) szitko válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Idézet:
„ha megnyomom a bekapcsoló ny.gombot”

Az melyik gomb? Nem a "reset" gombra gondoltál?
Mérd meg, hogy az LCD VCC lábán megvan-e a 3,3V, és ellenőrizd le a bekötését. A PIC 5-14 lába közé én tennék egy SMD1206-os 100nF kondit.
(#) vladcepes válasza szitko hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Szia! ja az a baloldali "reset" gomb. Megmértem amit írtál 2.98V van rajta.
(#) Ktulu válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Első körben húzd le a kis panelt a fő panlről, és mindent mérj végig rajta. Szomszédos lábak nincsenek-e zárlatban, sorrend legyen jó stb. Ugyanezt a fő panellel is. A PIC lábaitól mérj, ahol a tokból kijönnek, hogy kizárhasd a foglalatot.
A fesz osztós táp csökkentés helyett egy LM317L -el megvalósított normális tápot javasolnék, de még két sorbakötött mezei 1N4148 dióda is inkább megteszi. Ugyanaz a helyzet a vezérlő lábakkal is. Esetleg megpróbálhatod lecsökkenteni a 10K-kat 1K-kra. (még jobb lenne egy 470Ohm - 1K párosból kialakított fesz osztó. Ez ugye négyszer)
(#) vladcepes válasza Ktulu hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Köszönöm a választ! Ma már nem,de holnap este kipróbálom amit írtál.(legalábbis amiket sikerül).
(#) dugasz1 hozzászólása Nov 13, 2013 /

Hellosztok!

Lehet egy olyan nagy kérésem, hogy valaki tudna-e linkelni egy kapcsolási rajzt, az LCD és egy atmega32 (16pu) összekötéséről?
(#) dannu hozzászólása Aug 23, 2014 /

Megépítettem ezt a Bővebben: Link hőmérőt de észre vettem hogy nekem Nokia 3330 való lcdm van itthon. Picet fel programoztam de a kijelzőn csak egy pillanatra jelenik meg egy csík . A kérdés hogy mi a különbség a kettő kijelzője közt és át lehet e valahogy alakítani hogy jó legyen ?
(#) dannu válasza dannu hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Senki ?
(#) gerry válasza dannu hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Mennie kell, mert mindkét lcd-nek ugyanaz a philips vezérlője van és még láb kompatibilis is egyik a másikkal. Valami más hiba van ott!
(#) eyess válasza dannu hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Tudomásom szerint megegyezik a 3310 esel.
(#) dannu válasza eyess hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

De sajnos még se . Mert a le írt jelenség zajlik le fel ugrik egy pici csík majd el tűnik . Valamit rosszul csinálhattam ezek szerint .
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2014
(#) eyess válasza dannu hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Igen úgy tűnik .Nézd át még egyszer , mert a kijelző bekötései meg egyeznek .
(#) llaczo hozzászólása Jún 16, 2015 /

Sziasztok. Úgy gondoltam megcsinálom ezt a hőmérőt de a 3310-es LCD-je a világért sem akar semmit mutatni. A huzalozás, alkatrészek már százszor ellenőrizve. A 3410-es kijelzővel működik, de ott a több pixel miatt soreltolódás van. Már 3 darab LCD-t próbáltam és semmi. Nagyon halványan látszik a kiírás, de az sem mindég.
Kifogytam az ötletekből. Van valakinek hasonló tapasztalata?
Előre is köszi.
(#) cupika97 válasza llaczo hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

A fényeroséget próbáltad állítani?
(#) llaczo válasza cupika97 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Igen egyszer de semmi változás. Lehet hogy megpróbálom megint. Köszi
(#) llaczo válasza cupika97 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Az utasítás szerinti legerősebb kontrasztot állítottam be (FFh), de semmi változás. Az érdekes az hogy a kollégám kijelzőjével működik. Nekem van 3 darab, de egyikkel sem
A kijelzőket folyamatosan ellenőrzöm a telefonnal. Ott jók.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2015
Következő: »»   8 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem