Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Végre, másfél év után, lezártam a MAX038-as IC-vel elkezdett függvénygenerátor építés fejlesztési munkáit és véglegesnek nyilvánítottam ennek a munkának az utolsó darabját. Nem akarom itt ismét hosszasan leírni az elért eredményeket, mert a mai nappal felkerült a cikkek közé a végeredmény teljes dokumentációja, ott akit érdekel a téma mindent megtalál róla.
Csupán az érdeklődés felfrissítése kedvéért néhány fotó:
A munkát elnézve - úgy látom a magyar műszereknek még nem áldozott le... Némelyik - a tiéd is - nagyon szép, kidolgozott példány. Látszik rajta a munkakultúra is.
Köszönöm, de szkópot nem én csináltam.
Üdv.
Ma befejeztem a cikkek között is megtalálható PIC-es szabályzót,kicsit áterveztem saját igényeimre.Most majd" megnyúzom" kicsit. Eddig 2000w- os főzőlapot kapcsoltam rá,terhelés gyanánt, szépen szabályoz.
Sziasztok!
Ma délelőtt elkészítettem ezt a kis WIFI antennát A teteje igaz nem sikeredett túl párhuzamosra
Mit tud? Forrás publikus?
Egyenlőre még próba nem volt ,majd vasárnap ha költözök ,be a kollégiumba.
SKY-al beszélgettem róla.Ő azt mondta ,hogy jóval többet tud a biquad antennáknál. Gugliba PA13r-18 néven tudsz rákeresni ,de a WIFI anetnnás topicban SKY feltett egy teljes dokumentációt: Bővebben: Link Legyártása nem bonyolult ,de egy A3-as nyákot rá kell áldozni mindenhol mást írnak a nyereségről 18-25 dbi A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2014
Sziasztok.
Elkészültem a Vicsys féle frekvenciamérővel. Egy tönkrement autórádió dobozába építettem be. Nem lett a legszebb, de nekem megfelel. Ma reggel körül belül 15. próbálkozásra sikerült hibátlanul beégetni a programot. Ez a műszer már nagyon hiányzott, most már sok olyan feladatot meg tudok oldani amit eddig nem. Köszönöm azoknak akik segítettek, és külön köszönöm Vicsys-nek hogy megosztotta ezt a műszert velünk.
Jól néz ki,gondolom a kapcsolási rajz+HEX. fent van az oldalon?
Igen, ez volt az első típus, ha jól tudom azóta voltak fejlesztések.
Frekvenciamérő cikk.
Kössz!
Hát ez nagyon profi munka. Szóhoz sem jutok. Gratulálok. Láthanánk képet a főpanelról, illetve a belsejéről úgy egészében??
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2014
Ez távolról sem elox. Ez festék. Az eloxálás így nem kopik le, ilyen darabokban.
Üdv!
A reflektor lemezt olyan 5-6mm távol kell rakni a sugárzótól, legalábbis a netes írások szerint. Bővebben: Link Sajnos a pontos értékét nem írták bele a leírásba.
Majd meglátjuk ,hogy így milyen, ha nem jó emelek rajta
Már amikor a cikket lektoráltam, akkor is tátva maradt a szám. Hihetetlenül profi a készülék is, az írás is. Ha lenne kalapom, megemelném, többször is, így csak köszönetemet fejezhetem ki az áldozatos munkáért, és hogy közzétetted a dokumentációt, no meg a megvalósult készülék képeit is. Minden elismerésem, nagyon szépen, igényesen kivitelezett eszköz! Kívánom, hogy sok örömöd legyen benne, és váljon hasznodra Neked is, és a többi utánépítőnek is!
Köszönöm Frankye! Ez igazán megtisztelő.
Ha már úgyis felhoztam a trisós lötty fűtéséhez, megmutatom ezt a roppant egyszerű, de annál hasznosabb szerkezetet. Hajszárító fűtőszálak vannak kifeszítve az alulap alatt, és helyet kapott rajta még egy bimetál is. A Relének az a dolga, hogy, ha a bimetál megszakít átváltja a trafó szekunderét. Felfűtéskor 50V-ot kapcsol a fűtőszáűlakra, de amikor eléri a megfelelő hőmérsékletet, nem lekapcsol, hanem a szekundert vált (27V), majd, ha hül, megint vissza. Ennek köszönhetően 70 és 71°C között "ingadozik" az alulap hőmérséklete ami a P20 szárításához papírforma. Ha a P20 megszáradt, átrakom rá a maratós tálat és mire maratható állapotba kerül a nyák, addigra kb. 45°C-os a marató és lehet maratni is pillanatok alatt.
Nagyon praktikus gyorsító, de látszik, hogy úgy is készült.
A szuterinba tökéletesen megfelel és a mostani hűtőbordás tök értelmetlen napokig tartó kínlódás is megerősített abban, hogy ha valami jól működik, de randa, inkább hagyjam békén.
A hétvégén bedobozoltam a már régóta jól működő (vzoole) páka szabályzót. Nagyon jó kis áramkör!
Az igen! Ez valami gyári doboz, vagy te kalapáltad össze?
Ez igen, okos elrendezés, korrekt dobozlás.
Nem gyári, egy egyszerű műszerdoboz aminek az alja bontható, kivágtam a tetejéből a pákatartó
méretének megfelelő darabot és rácsavaroztam a gyári pákatartót. A másik felébe épp elfért a trafó és az elektronika.
Innen nézve nagyon profi. Megmutatod a többi irányból is? Főleg a páka csatlakozója felőli nézet érdekelne.
A kiindulási anyagról nincs véletlen egy fotód ? (ilyen volt, ilyen lett)
Most csak ezek a képeim vannak, mivel a dobozból ki lett vágva, pótolni kellett a pákatartó feletti részt,hogy zárt legyen. Ezt a leeső hulladékból méretre szabva, ragasztva majd csiszolva percek alatt kész volt. Gyárilag ez volt a külső mérete: 185x115x65 , de ezt a saját lehetőségeidhez kell igazítani,mivel a trafód mérete a mérvadó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |