Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Vadi új Hotpoint Aristonnal küzdök 2 napja. A program elindulása után folyamatos búgás... Egy idő után engedi nyitni az ajtót és csak áll a víz az aljában. Dugulást nem látok, ötletem sincs merre induljak mielőtt szerelőt hívok. Ha bárkinek van valami ötlete, ossza meg velem légyszi. Köszi
sürgősen rohanj el oda ahol vetted hogy beleférj a 72 órás időbe és közöld hogy nem jó és hogy cseréljék ki. Ha mégse akkor marad a garanciális szerviz.
Megoldódott.... A kedves szerelő olyan csonkra dugta rá a kivezető csövet ami gyárilag le volt zárva, így nem tudta a szerencsétlen kinyomni a vizet. Cseppet sem vagyok ideges
Ne mondjatok semmit...
De akkor miért kezdi el időnként kiszivattyúzni? És mi a megoldás? A vízcsapled csak eleinte nem világít, aztán igen.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2014
Sziasztok!
Sajnos rosszul indult a pályafutásom ebben a fórumban, mert az első hozzászólásom nem nyerte a tetszését szigorú szemű moderátoroknak, akik kíméletlenül törölték. Mégis úgy gondolom, hogy köszönetet kell mondanom nektek! Ugyanis mielőtt szűkszavúan leírtam, hogy milyen alkatrészt keresek, végigolvastam a releváns hozzászólásokat, és a hibát a ti segítségéteknek hála megtaláltam. Úgy gondolom, tartozom nektek annyival, hogy leírom a jelenséget, hátha mással is előfordul, és egy 160 forintos alkatrész cseréjével elkerülheti a több tízezres kiadást. BOSCH SGI53E25EU/08 Mosogatógépem meghibásodott. A mosogatási idő hat órára nyúlt, és az edények enyhén piszkosak maradtak. Mivel a gép meleg vízre van kötve (35-40 C), nem volt feltűnő. Ráadásul, nem minden mosogatás volt ennyire hosszú. Néha teljesen normálisan működött. Szétszedtem a gépet, és a fórumban olvasottak alapján egymás után, kizártam a lehetséges hibákat. Sehol nem találtam égést, szakadást, stb. Arra jutottam, hogy a baj a vezérlésnél lesz. A gépet összeraktam, és tesztelni kezdtem. Felírtam minden olyan eseményt, amit hang alapján be tudtam azonosítani. Töltés, ürítés, keringetés, stb. A lesújtó eredmények láttán, úgy gondoltam, szükségem lesz a gépben uralkodó hőmérséklet adataira is. Minden működési fázisban kinyitottam az ajtót, és infra hőmérővel megmértem a hőmérsékletet. Ennél a tesztnél csodák csodája minden tökéletesen működött. Ekkor arra gondoltam, hogy az ajtó kinyitása olyan hatással lehet a vezérlésre, hogy az elakadt program valahogy tovább lökődik. A hogy ültem a gép előtt és töprengtem, egyszer csak hallani kezdtem egy kaparászásra emlékeztető hangot a kezelő panel irányából. Bingó! A fűtés relé! Az ajtó mozgatása kellett neki, hogy záródni tudjon. Ezután szétkaptam a gépet, és beazonosítottam az alkatrészt. Persze égen földön nem lehet kapni. De még komplett panelt sem. Végül találtam egy 160 forintos relét, amivel helyettesíthető, úgyhogy siker! Üdv mindenkinek, Tamás
Üdv olyan problémám lenne egy bosch SD13h1B mosogatógéppel hogy az aqua stop nem enged át vizet csak hangosan zúg. Mi lehet a probléma?
Azèrt mert túltölt. Van egy átfolyásmérő a bemeneti vízcsövön arra ha rámérsz szakadásvizsgàlóval és folyik be víz akkor folyamatosan szaggatni kell. Van benne egy reed relé lehet jogy az a rossz.
Nem biztos hogy az a baj.Leher hogy el van dugulva.
Nem törölték a hozzászólásodat, hanem áttették a "Vásárlás, hol kapható" fórumba, de erről kapnod kellett egy értesítést. Itt meg is válaszoltam neked egy linkkel, de azt is ugyanúgy áttették. Tehát ott megtalálhatod még most is!
Értesítést nem kaptam. A menüben megmaradt egy link, ami a hozzászólás hűlt helyére mutatott.
Mindenkitől elnézést kérek, hogy nem voltam elég körültekintő! Neked pedig külön köszönöm, a gyors választ a megoldással, és persze azt is,hogy felhívtad a figyelmem erre a félreértésre.
Sziasztok!
Először is köszönöm botesz válaszát. 1 hónapja írtam ide(90.o vége) BOSCH(SMS53MO2EU) mosogató géppel kapcsolatban E15 hibakód. Szervíz 1 véleménye: a gép hibátlan, sehol nem engedi ki a vizet, visszahozták( 7000 Ft), 3 nap után hibakód előjött. Szervíz 2 : a próba alatt a gép aljába víz került, lyukas a kamra a gép eldobandó. Szervíz 3: náluk 19 napig volt a gép több alkalommal ellenőrizték, megállapították hogy semmi baja. 2. és 3. szakik nem kértek munkadíjat. Mióta a 3. szervizből elhoztam 3 prog. lement hiba nélkül- kopkopkop jelenleg is dolgozik 4.prog. Kíváncsi vagyok a folytatásra. Véleményetek szerint mi a probléma ha egyáltalán van köszönettel sanyesz
Lehet hogy a 2. szervíznek volt igaza és a 3. szervíz pedig kicserélte a víztartályt.De én ha bármit viszek szevízbe(ez főleg a híradástechnikai dolgokra igaz a többit ugyis megjavítom) mindig megkérdezem hogy mi volt a hiba mit cseréltek....stb
Sziasztok! Candy csf 456m mosogatógépünk, ma program közben megállt és azóta bekapcsolni sem tudom! A szűrőt néztem áramot is kap. Mikor megállt volt víz az aljában amit ki tudtam önteni! Szerintetek mit érdemes megnéznem még? Segítséget előre is köszönöm.
Semmi nem világít rajta?Elsősorban végigkövetném hogy a panelig eljut e a fesz.
Köszi, akkor azt megpróbálom megnézni, de azt elfelejtettem leírni az "ki-be"kapcsolóját gyufával ékeltük ki!
Lehet hogy ott lesz a gond.Sőt mi több nagyon valószínű.
Sziasztok!
Sajnos korai volt az örömöm. Az a fránya meleg víz, amire rá van kötve a mosogatógép, jól megtévesztett. A relé csere sikeres volt. A panel felől érkező kaparászó hang megszűnt, azonban az alap probléma nem javult meg. Ha minden víztöltési periódust követően kinyitom az ajtót egy pillanatra, akkor hibátlanul fűt, és kb. 2 óra 10 perc alatt végez. Ha az elindítás után nem nyúlok hozzá, akkor kb. 6 órát dolgozik. Minden műveletet elvégez, csak arányosan tovább tartanak a fázisok. Kivéve a végén a szárítást aminek a hossza rendben van. Mosogatás közben is hideg a gép, és a végén is hideg minden. Kérem adjatok valami ötletet, hogy mi köze lehet az ajtó nyitásnak a fűtés bekapcsolásához? Esetleg a hibásan működő relé tönkretett valamit az elektronikában? Lehet hogy a hibát nem is a panelen kell keresnem? A gép: BOSCH SGI53E25EU/08 Előre is köszönöm! Kovács Tamás
Először is ne a panelen keresd a hibát(nekem az mindig a legutolsó)Van a fűtőbetéten egy nyomáskapcsoló lehet hogy be van ragadva vagy nem ad át rendesen.Azt nézd meg.Illetve van a fűtőbetét tetején egy NTC vel egybeépített hőkioldó.
Köszönöm, a villám gyors választ!
Megpróbálok ebbe az irányba elindulni.
Sziasztok. Keresek *
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2014
Szevasztok!
Bosch SGS-4009 mosogatógépünk egyszerre elhasználja az összes öblítőt. Mi lehet a hiba?
Vagy nem zár vissza a tartályban lévő szelep vagy az lyukas.
Egy robbantott ábrát tudnál küldeni róla?
Azt sajnos nem de nem is kell.Fogod lekapod az elejét és már ott is van előtted.2 fém perem szorítja be a helyére az egész adagoló részt.Azokat kiakasztod majd szétszeded és van benne egy hosszú (általában vörös színű) gumicsőhöz hasonló gumiharang.Az zárja és nyitja az öblítőtartályt.
Nem tudom de nem is biztos hogy kell lehet hogy csak tisztítást igényel.Szedd szét és kiderül.
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Whirlpool ADP4410 típusú gépezet azt csinálja, ha bekapcsolom csak szivattyúzik a végtelenségig. Bármilyen programra teszem, nyomom a startot hosszan akkor is csak szivattyuzik. Perifériákat végignéztem, azokkal nincs gond. A vezérlőn is megnéztem a szivattyú működtetést, relé kapcsolja, a relét pedig egy tranzisztor, viszont velük sincs gond. A processzorról nem találok adatlapot. Nem találkozott valaki hasonló hibával? A válaszokat előre is köszönöm. Üdv, Palkó.
Üdv mindenki !
Jól sejtem, hogy a mosogatógépben csak az ajtóban levő alkatrészeket (mosó-öblítőadagoló, vez.elektronika) lehet "megtámadni" a gép szekrényből kibontása nélkül ? Öreg (~10 éves ) gépünkre már ráférne egy nagyon-nagy takarítás ... |
Bejelentkezés
Hirdetés |