Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Egyszer végre én is készítettem valami felvállalhatót.
Fél éve foglalkozok komolyan az elektronikával, ez lenne az elő komoly projektem. Szóval ez lenne egy TDA2822M-es erősítő. Gyakorlatilag a lehető legfapadosabb, leggagyibb verzió, amit ebből az IC-ből ki lehet hozni. Monó, egy a legnagyobb kimenőteljesítménye 1 watt, de hangosabbnak tűnik. Legalábbis nekem. Eredetileg belső táposat akartam, de mivel a 3 számjegű összegért vett trafó még ezt az erősítőt sem képes meghajtani, ezért lett a dugasztápos táplálású. Belülre csak egy stabilizátor került a kellékeivel. Rendes maratott nyák sincs benne, csak az a karcolt egyoldalas rémálom, amit zárlat nélül lehetetlen elkészíteni. (Bővebben: Link) Mivel ez az első projektem, kérlek úgy nézzetek rá, hogy egy kezdő csinálta. A készítés során gyakorlatilag mindennel meggyűlt a bajom, kivéve a kábelezést. Ha másra nem, tapasztalat szerzésre jó volt. Nagyon sokan segítettetek ezen a honlapon a megépítésében, válaszolva a buta kérdéseimre, amit még egyszer köszönöm mindenkinek. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2014
Nem tudom, kiválasztottam, feltöltötte, de nem jelent meg.
mert több volt mint 2 MB, miután feltetted a fájlmegosztó lekicsinyítette és köbzoli felrakta.Ha több mint 2 MB egyszerűen konvertáld le
1.09M volt, azt hiszem. direkt megnéztem, próbáltam más böngésző alól is.
Szerencsére ma már azért vannak egyszerűen kezelhető, ingyenes programok 3D-s modellek tervezésére, így zéró tudásról indulva 3 nap próbálgatás után rajzoltam ezt a dobozt .
Jó ez a doboz, olyan képzeletdús elképzelés (Nem tudom, hogy jó pdfet raktál e fel, de nálam csak egy üres lap van )
Átlátszó doboz?
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2014
Szia! Ez milyen progival készült? Gabó, Mrobi: én látom, Ti mivel nézitek?
Nálam is teljesen fehér a PDF tartalma.
Én ezt látom. Tudom forgatni, színeket váltani, elemeket ki - be kapcsolni.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2014
Nálam a chrome beépített pdf nézőkéjénél fehér, acrobat readerbe jó. Sose botlottam még ilyenbe a chromenál...
Az RS által adott programmal. Ha jól emlékszem csak regisztrálni kellett. Azt nem tudom melyik pdf olvasók támogatják a 3D-s megjelenítést, de most kiderül (én Acrobat Reader-t használok).
Ilyen dobozt rajzolok tanulás nélkül is. Fehér lap. Firefox. Acrobat readerrel jó.
Milyen programmal rajzoltad? A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2014
Sajnos nekem sem mindig megy a feltöltés. Azt vettem észre, hogy külföldről még a 300kb-s képet sem tudom feltölteni, 20/10-es digis neten.
Én csak ezt a hűtőpadot barkácsoltam tegnap egy laptop alá még nincs 100%-ig befejezve de már alakul Bár szépérzékem az nincs az efféle dolgokhoz
Szerintm hatékonyabb hűtés lenne, ha nem lenne az egész felület alatt plexilap. Ez csak fékezi a levegőáramlást. Csak egy támasztó lenne, ami a laptopot feltámassza, és attól még a venti fújhatna oda ahova kell, plexi nélkül is. Így az egész feneke alatt szabadon menne a levegő.
Igen ez jogos de sajna a laptop súlya és anyag hiány miatt ezt a megoldást választottam . Gondolkodtam rajta hogy nem csak kifurkálom hanem kivágom a venti helyeknél , de sajna az sem jött össze mert nincs megfelelő eszközöm kéznél . A csúszásgátló korongok amiket ráragasztottam nem engedik hogy teljesen leérjen a laptop a plexire . Hatékonyság szempontjából nem lett a legjobb de legalább annyit elértem hogy nem kapcsolgat be a laptop ventillátorja 2 percenként meg így a tartóval az ágyra is biztonsággal letehetem és nem takarja el a huzat a fontos szellőző nyílásokat.
A hétvégén összedobtam egy f0/1000-es előosztót, frekvenciamérő méréshatárának kibővítésére.
A bemenő frekvencia 1GHz-ig garantált, de elmehet 1,5GHz-ig is. Az osztó első áramköre 40-el osztja a bejövő frekvenciát és ezzel leküldi max. 25MHz-re. A második fokozat további 25-el oszt, így a kimenő frekvencia max. 1MHz, amit már bármilyen frekvenciamérő fogadni tud. Az IC-ék MC12080 és HC390 meg egy 5V-os stab, így 9V és 20V között bármilyen egyenről működik. Az áramfelvétel kb. 10mA. A bemenő jelszint kb. 50mV-tól indul. A kimenet TTL.
Megint csak alakult kicsit a saját fejlesztésű hőprofilos levegős forrasztó.
Készítettem egy videót is a működéséről melyen már látható, hogy elég jól tartja a hőt. Bővebben: Link Funkciók: 15 eltárolható hőprofil, Utolsó elmentett állás megjegyzése, Automatikus fűtőtest figyelés, Automatikus hűtés, Hőprofilos forrasztó mód, SMD forrasztó mód, USB-n keresztüli gyors frissítés. ...stb, fejlesztések folyamatosak..
Gratulálok, nagyon ügyes...
A videon kb. 1 perc után nem nagyon látható a kijelző, sajnos. Illetve nagyon mozog a kamera. Javaslom, hogy egy állványra rakd ilyenkor a kamerát, sokkal jobban be tudod mutatni a munkádat. Csak így tovább... üdv. Péter
Azt néztem a képen, hogy az alkatrészek, ellenállások pozicionálása talán nanométer pontosságú. Nem állnak ferdén, se nem idébb-odébb oldalra, vagy előbbre, hátra, hanem pontosan a helyükön. Ezért a pont. Na meg a komplett előosztó is jó.
Pedig nem igaz, vannak ferde alkatrészek. Szépen lett összerakva, szó se róla, de azért közel sem nanométer pontosságú.
Köszönöm. Ennél a verziónál már azért elég pontos értékekre tud beállni a fűtőtest és azóta persze még tovább finomítottam rajta és optimalizáltam a programon mert kifutottam a memóriából.
Most azon agyalok még, hogy a mintavételezési és a fűtési illetve a tehetetlenségi tényezőkön gyorsítok, így még pontosabb értékeket fogok kapni. Most kb 2-3 fokos eltérések vannak, de ezt le akarom vinni max. 1-2 fokra. Az már megfelelne az elvárásaimnak. Közben én is megnéztem a videót és tényleg kicsit furán vette fel az LCD kijelzőt. Felvétel közben végig szépen és elessen látszódott a kijelző is.. Fura..
Ja, kellett volna innom még egy üveg sört, hogy ne remegjen a kezem forrasztás közben
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2014
Akkor már legyen cement.
Ime a felujitott Weller forraszto állomás ( szippantani is tud ). Köszenet Johnny0004-nek az elektronika megépitésért.
Nagyon szép lett!
Néha nekem is jó volna ilyen kiforrasztó állomás, nem kéne a Somogyi féle kiforrasztóhuzallal szenvedni. Én is építgettem pár hete, egy kafa kis házimozi erősítőt. Ez a kis okos jószág a sztereó jelből 4db Végfok segítségével megcsinálja az 5 pont 1-es matekdolgozatos hangzást. Az erősítő 4db TDA2030A-t tartalmaz, 1db kibővítve BD911/BD912 párossal, ez a SUBWOOFER. A másik 3db pedig a Center és a Sztereó/Surround. Az erősítő egy részét a Hobbielektronikán is fellelhető "álkvadro" kapcsolás adta. Egyszer Surround kapcsolás Az erősítőn külön állítható a SUB mélykiemelése és Surround, Center, Subwoofer Hangerő is. Kapott egy MASTER hangerőt is, így egyszerre is erősíthető/halkítható az összes csatorna, a hangerőarányok megtartása mellett. Tápfeszültsége nem kritikus, 20-30V-ról szépen jár. Ami a teljesítményét illeti, a SUB 35W, Front 8+8W, Center 5W, Surround 5+5W. A hangminősége hihetetlen jó! A nyák saját tervezés, 2 heti munka van benne. Hamarosan dobozt is kap a kütyü aztán véglegesedik a TV mellé a nappaliba. Az utólagos módosításokat jól mutatják alul az SMD-k amiket utólag tettem fel, a csatornák hangszintjének beállítására. Az erősítő egyébként nagyon egyszerű, majd csinálok egy cikket róla az építésre vállalkozó kedvűeknek.
Kösz, a kényszer szülte, amikor 40 év után tönkre ment a páka meg a vezérlö is. A Wellernél már nem ismerték ezt a tipust, nem méghogy alkatrészt tudtak volna hozzá küldeni.
Én egy Puskás és egy Weller pákával vagyok el már több mint 8 éve, ezek bőven elegendőek itthonra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |