Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?
 
Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   61 / 1160
(#) KTobi válasza Vacok hozzászólására (») Jan 17, 2008 /
 
Sziasztok!

Valószínüleg huzalellenállás, sajnos a képek nem élesek, de van valamennyi hasonlósága azzokkal az ellenállásokkal, amit egy régi TVből bontottam. A lényege hogy ezek nagy teljesítményű, relatív kis értékű ellenállások. Egy ellenálláshuzal van belehúzva a keramika külsőbe, és valamivel kiönte (gipsz?).

Nézd meg jobban, azon a 8-10darabon amit edig láttam mindre rá volt írva az ellenállás, és a teljesítmény értéke is.

Üdv. Tóbi
(#) Vacok válasza KTobi hozzászólására (») Jan 17, 2008 /
 
Az biztos, hogy ez ellenállás, de ami nekem benne van a tápban, arra is csak 5 számjegy 2 betű, aztán meg még 4 számjegy van, ezen kívül semmi, szerintem ebben van valamilyen módon leírva az ellenállás értéke
(#) ladislave válasza Vacok hozzászólására (») Jan 17, 2008 /
 
Az alkatrész különben egy tévéből lett kiszéve,ez okozta a meghibásodást,mivel a három láb közül a középső leolvadt.Nekem ugy tünik mintha kettő szén korong lenne benne és az egyik rögtön az egyenirányitásra megy.Már csak az értékét kellene valahogy meghatározni!
A válaszokat köszönöm!

Kép070.jpg
    
(#) Vacok válasza ladislave hozzászólására (») Jan 17, 2008 /
 
Amit én kiszedtem rgy tv-ből, annál a középső láb, és az egyik szélső láb között 3 kohm, a másiknál, és a középső láb között pedig 80 ohm körüli értéket mértem, de nem tudom, hogy ez minden tv típusnál megegyezik-e, próbálj meg te is rámérni, hátha még mérhető benne valami. Milyen típusú tv-ből szedted ki?
(#) huba válasza ladislave hozzászólására (») Jan 17, 2008 /
 
Javitsatok ki de én ugy tudom hogy ez a vacak a lemágnesezést vezérli. Egyik barátom sorbakötött vele egy 220-as égőt, pár dizedmásodpercre kigyult majd elaludt.
(#) Vacok válasza huba hozzászólására (») Jan 17, 2008 /
 
Ez a kütyü a tápegységben van, onnan is vezérelheti a lemágnesezést?
(#) ladislave válasza Vacok hozzászólására (») Jan 17, 2008 /
 
Ez az alkatrész egy philips tipusu tévéből való!Megpróbáltam lemérni és az egyik korongnak 57ohm az ellenállása a másiknak,ami kettőbe van törve 271ohm.
lehetséges hogy a ph 9047 az ellenállás értékét akarja mutatni?
Mi a véleményetek?
(#) Repvez hozzászólása Jan 17, 2008 /
 
Tudja valaki hogy mi ennek a kütyunek a pontos megnevezése?
joy potméter
Mert ezt az egy darabot nem akarom rendelni,többe kerülne a posta mint az alkatrész,de a helyi boltba csak akkor tud hozatni a srác ha megmondom mi ez mert olyanrol hogy joy potméter nem hallott.
Másik boltot is mondhattok ahol megtalálhato ilyen alkatrész vagy hasonlo
(#) Vacok válasza ladislave hozzászólására (») Jan 17, 2008 /
 
Sikerült kideríteni, hogy ez nem ellenállás,de köze van hozzá, és nem hiszem, hogy a számok ellenállás értéket jelölnek. Ez egy posistor amiben a két kororng egy egy ptc, ami egy olyan ellenállás, ha áram folyik rajta keresztül, akkor felmelegszik, és megnő az ellenállása, akár több százszorosára, és így "kikapcsolhatja" azt az áramkört, ami előtt van.
(#) h.adam hozzászólása Jan 18, 2008 /
 
Üdv

Erről a szerkezetről érdeklődnék mivel semmi infót nem találtam róla a neten.
A válaszokat előre is köszönöm.
Ádám
(#) h.adam hozzászólása Jan 18, 2008 /
 
Még itt van két kép hatha segít.
(#) huba válasza h.adam hozzászólására (») Jan 18, 2008 /
 
Tűsnyomtató(matrixosnyomtató) feje. Elektromágnesek vannak benne, ameiket megvezérli az elektrónika egy bütyök kijön és a festkszallagot hozzaüti a papírhoz, ezzel maradandó nyomot okozva . Ha tápról kb. 12V-al meghajtod biztos valami megmozdul benne.
(#) hadnagyakos hozzászólása Jan 18, 2008 /
 
Van egy tda9845 típusú ic-m. Csak azt szeretném tuni, hogy ebből mit építhetnék?
(#) fofo007 hozzászólása Jan 19, 2008 /
 
Sziasztok!!!

Van egy autófényszóró magasság állitó elektronikám minden ok csak az ic-t nem sikerült beazonositanom 8 lábú /2X4/ 2 sor irás van rajta

XM158D

LMB1021NF erre voltak találataim !

Ebben segitsetek légyszi véleményem szerint valami kinai gyártmány minden érdekkel róla főleg mivel helyetisithető ill kapható-e ???

Üdv FOFo
(#) Andraskurucz hozzászólása Jan 19, 2008 /
 
Üdv, lehet, hogy nem idevágó, de egy osztálytársamtól hallottam egy 680 Gohm-os ellenállásról (illetve annak hiányáról), ami egy erősítőben volt és állítólag az ment tönkre. Szóval azt szeretném tudni, hogy létezik e egyáltalán ilyen nagy értékű ellenállás és hol lehet szerezni ?
(#) Norberto válasza Andraskurucz hozzászólására (») Jan 19, 2008 /
 
Biztos van ilyen, DE! Erősítőben tuti nem lehetett ilyen értékű...
(#) Andraskurucz válasza Norberto hozzászólására (») Jan 19, 2008 /
 
Nekem is osztálytársam mesélte, hogy szinte új, gyári erősítő egyszercsak elhallgatott, fogta, elvitte egy hivatalos szervízbe, ott mondták neki, hogy ez az alkatrész ment ki, még a színkódot is megnézte, talán itt a hobbielektronika programján. Majd megkérdezem, hogy mik is voltak azok a színkódok. És állítólag Magyarországon nem is kapható ilyen.
(#) huba válasza Andraskurucz hozzászólására (») Jan 19, 2008 /
 
680Gohm. A legtöbb multiméter 200M-ig mér. Ugyhogy mind mérheti az ember tuti meg van szakadva a müszer szerint. Amugy meg egy erősitőbe általába max 60V ot használnak. Azonaz ellenálláson csupán néhány uA folyhat.
(#) RdsG hozzászólása Jan 19, 2008 /
 
hello

Mi ennek a magyar elnevezése? Lehet ilyet kapni Magyarországon?:

Fahnestock clip

wiki

link2

köszi
(#) Andraskurucz hozzászólása Jan 19, 2008 /
 
Én is majdnem lementem hídba ,és még most sem hiszem el, de hátha én tévedtem (mi tévedünk). Szóval a színkódok: kék fehér fekete fehér kék (én abban reménykedtem ,hogy fordítva olvasta le a kódot). És még ha 600V-ot kapcsolunk rá, akkor is csak 870 pA folyik rajta

Image1.jpg
    
(#) huba válasza Andraskurucz hozzászólására (») Jan 19, 2008 /
 
Lehet egy szabványtalan ellenállás? Az erősitő mijen márkájú? Lehet a japcsik-sárgaképüek férenyomott ellenállást tettek be. Mijen környezetben van? Marmint az erősítőbe hol helyezkedik el?
Középen tűvel szúrjátok le és mérjétek meg az ellenállás felének a értékét.
(#) szasza10 hozzászólása Jan 19, 2008 /
 
Sziasztok! A középen a képen látható (bocs hogy ezt a képet haználom borvendeg!) barnás alkatrészből nekm van tíz megmértem kb. 60 ohmos.A fő kérdés az hogy ez mér ekkora?amikor a legtöbb ellenállás olyan pici...

Ellenállás
(#) Fery válasza huba hozzászólására (») Jan 19, 2008 /
 
Srácok ez az érték ki van zárva hogy jó legyen egy erősitőben. Akkora áram esik rajta, hogyha Paksot kötöd rá akkor se jön le róla annyi mint egy zseblámpa elemről.

Nem sztereo ez az erölködő ? Mert akkor a másik oldalon is kellene lenni egy ugyanilyennek, lévén a jobb és bal oldal elvileg egyforma. Ott kéne körülnézni, mert ezt az értéket nem tudom elképzelni ilyen áramköri környezetben.

Ja és mégvalami, biztos, hogy ellenállás ? Mi az alapszine ? Ma már ugyanolyan kinézettel van kondi is és induktivitás is.
(#) Norberto válasza szasza10 hozzászólására (») Jan 19, 2008 /
 
Azért ilyen nagy, mert nagyobb a terhelhetősége, több hőt tud eldisszipálni, nagyobb áramot lehet áthajtani rajta, mint a kisebb társainál...
(#) szasza10 válasza Norberto hozzászólására (») Jan 19, 2008 /
 
Mennyivel nagyobb áramot bír el?
Annyira hajt a kiváncsiság...öö...Egy ilyen hány forint?
(#) _JANI_ válasza szasza10 hozzászólására (») Jan 19, 2008 /
 
S hogy ténylegesen menyivel bít nagyobb áramot!?

Ezt egyszerüen kiszámolhatod az P = U * I képlettel. (Ez rendszeint elég...)


Arra viszont fokozottan figyelni kell h az ellenállás terhelhetőségét ne lépd át! Mert a kiégő ellenállás sok alkatrészt ránthat magával. Érdemes egy kicsit túlméretezni (bizonyos ésszerű határok között).
Az ellenállások terhelhetöségét is szabvány foglalja magában, s jellemző értékük: 0.1w; 0.25W; 0.5W;1-2-3-5-10W-osak. Az átlagfelhasználónak ezek rengszerint megfelelnek és árban is megfelelők. "Speciális" esetekben nagyobb terhelhetőségűt is belehet szerezni... Vagy ellenálláshuzalból elkészíteni a szabványon kívüli ellenállás. Ez lehet spec értékü vagy terhelhetőségü.



Ha a terhelhetöséget mövelni kell mert épp nincs kéznél a megfelelő ellenállás, az vagy párhuzamos, soros és vegyes kapcsolásal teheted meg. S egy példa a mellékletben...
(#) boy23w válasza zaik hozzászólására (») Jan 20, 2008 /
 
100nF és 100V
(#) fofo007 hozzászólása Jan 20, 2008 /
 
Sziasztok!!!

Van egy autófényszóró magasság állitó elektronikám minden ok csak az ic-t nem sikerült beazonositanom 8 lábú /2X4/ 2 sor irás van rajta

XM158D

LMB1021NF erre voltak találataim !

Ebben segitsetek légyszi véleményem szerint valami kinai gyártmány minden érdekkel róla főleg mivel helyetisithető ill kapható-e ???

Üdv FOFo
(#) Dudus válasza fofo007 hozzászólására (») Jan 20, 2008 /
 
Pont annyit tudunk róla mint az előző hozzászólásodkor !
(#) szasza10 válasza RdsG hozzászólására (») Jan 20, 2008 /
 
Ez tulajdonképpen micsoda?
Következő: »»   61 / 1160
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem