Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ponthegesztő készítése házilag

Témaindító: attila26, idő: Szept 13, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   22 / 46
(#) Szammer válasza GmS hozzászólására (») Szept 25, 2014 /

Ok. ha a bekötésben segíthetek, szólj.
(#) GmS válasza Szammer hozzászólására (») Szept 25, 2014 /

Rendben !
Köszi
(#) GmS hozzászólása Szept 26, 2014 /

Üdv!

Mai házi feladat volt a ház elkészítése
Ilyet se csináltam még soha , ilyen lett !

Következő feladat a kapcsolók , kábelkivezetések kifúrása / kivágása !

_MG_5723.jpg

(#) Szammer válasza GmS hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

(#) Kismazsika hozzászólása Szept 26, 2014 /

Nagyon jó lett
(#) GmS hozzászólása Szept 26, 2014 /

3 újabb kérdés merült fel bennem !

- a mikró gyári vezetékét használhatom e ehhez , vagy cseréljem vastagabbra ?

- Alumínium sarukat használhatok-e az elektródák befogatásához ?

- láttam olyan készüléket ahol a mikróban lévő kondit is vissza építették , megéri visszatenni ?
(#) Szammer válasza GmS hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Az első pontnál ha arra gondolsz, hogy a betáp kábel elég-e, igen, de a másik kettőre nem a válasz.
(#) GmS válasza Szammer hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Köszi
(#) GmS válasza GmS hozzászólására (») Szept 28, 2014 / 2

Mai nap !

_MG_5725.jpg

(#) Kismazsika válasza GmS hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Szép munka Gratulálok
(#) GmS válasza Kismazsika hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Köszi
igyekszem
(#) GmS hozzászólása Szept 30, 2014 / 1

Üdv!

Ma is haladtam kicsit
és csináltam egy házi ,,prést,, a sarukhoz .... elég jól rászorítja szerintem ...
(#) GmS válasza GmS hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

Üdv!

Ma megvolt az első teszt !
Nem vagyok megelégedve , valami nem jó

1010A hegesztés közben , fel is izzott rendesen , de könnyen szét is pattintottam kézzel ...
Valami ötlet ?

IMG_5743.jpg

(#) _BiG_ válasza GmS hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

Lecsiszoltad a felületeket?
(#) GmS válasza _BiG_ hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

a két alátétet amit próbáltam ?
nem ..

Akkor jó
A ponthegesztés az, aminél a nagyobb átmeneti ellenállás a jó.
Csak legyen zsírtalan.
És ha vastag az anyag, akkor nehezebben heged össze. Lehet, hogy kevés azokhoz az alátétekhez az áram.
(#) GmS válasza _BiG_ hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

Értem !

van itthon lánghegesztéshez használt pálcám 2mm átmérőjű , kipróbáltam azzal is , azt szépen össze fogta!
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014

A pálcának eleve kicsi az érintkező felülete.
De magadnak kell kikísérletezni a jó technológiát - mekkora felületű tüskék, mekkora nyomóerő és mennyi ideig kell folyatni a delejt.
Azt se feledjük, hogy nagyobb munkadarab, nagyobb elvezetett és lesugárzott hő.
(#) Szammer válasza GmS hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

A két alátét véletlenül nem horganyzott volt? Horganyzott lemezeket, alátéteket ne is próbálj, mert nem fog menni.
(#) GmS válasza Szammer hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

De az volt , utána rájöttem mikor megpróbáltam egy darab hilti szalagot is , az se ment

viszont csináltam gyors egy próba fejet 6os tömör vezetékből az akkucellára fület hegeszteni , és azt nagyon jól fogja , inkább a lemez szakad el ....

Nos a horgany a hegesztés nagy ellensége. Amit én próbáltam: vas-vas, saválló-saválló, ezek kombinációi. Ami érdekes, hogy alu is működött, de csak úgy, hogy egy-egy vaslemez közé fogtam be (rétegrend: elektróda, vaslemez, alu lemez, alu lemez, vas lemez, elektroda.). A két ideiglenes vaslemez nem heged hozzá. (Nem saját kútfő, a NET-en olvastam, hogy így lehet.)
(#) GmS válasza Szammer hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

Köszönöm az infókat !

És Köszönöm a sok segítséget neked és mindenkinek aki hozzászólt a kérdéseimhez és segített hogy elkészüljön a gép

Jó érzéssel tölt el hogy sikerült megcsinálnom és működik ,pedig elég amatőr vagyok az elektromos dolgokban . Továbbiakban is fogom most már fejlesztgetni , csinosítani , próbálgatni ... stb .

Nincs mit, örülök a sikerednek, további sikeres fejlesztést.
(#) GmS válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

Meg van rendelve úton van !
(#) giskard hozzászólása Nov 13, 2014 /

Szükségem lenne 1 mm-es vaslemezek hegesztésére. Trafóm nincs, ezért kondenzátorosban gondolkodom. Egy szabályozható áramkorlátos táp töltené a kondikat. A feszültséggel be tudnám állítani a tárolt energiát és ha elalszik az áram led mehet a hegesztés. Mivel a lemezeknek már hegesztés előtt össze kell hogy nyomva legyenek, kell valami kapcsoló eszköz is. Van egy T171 320 A tirisztorom.
Életképes lehet ez így ? Ha igen, mennyi minimális kapacitás kell ? Kevesebb vagy több darab kondi a jobb? Kisebb vagy nagyobb feszültség ? A tirisztor megfelel e ?
(#) Fidel hozzászólása Dec 2, 2014 /

Sziasztok!

Van itt több féle megoldás a nagy áram kivételére, ami a kritikus pont a feladatban.
Nekem az jutott eszembe, hogy hobbi célra nem jobb egy autó akkumulátor!?
Se trafó, se kondi nem kell, és bírja is a nagy áramú rövid terheléseket.
(#) Fidel válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 3, 2014 /

Az aku teszter sem teszi tönkre az aksit, nem konkrét rövidzárra gondoltam!
(#) eyess válasza Fidel hozzászólására (») Dec 3, 2014 / 1

Az akku teszternek vagy egy sönt ellenállása , ami nem teljes mértékű tehát 0 értékű rövid záródást jelent.

Ha az akku +, és - saruját szeretnéd ilyen célra használni az az akku felrobbanását eredményezi.Hegesztéskor szinte teljes rövidzár keletkezik, ami a vasnál , illetve lemez összehegesztésénél annyira minimális terhelő ellenállás jelent még a réz kábel , és a csúcsokat is beleértve , hogy az az aksi felrobbanását eredményezi .

És felhívnám a figyelmedet arra , hogy ne tedd ugyanis robbanáskor a szétáramló kénsav szétmar mindent , és ha az szembe , és egyéb helyekre kerül , akkor nagyon súlyos égési sérüléseket lehet kapni tőle.Én már láttam ilyet , úgyhogy hidd el nem véletlenül írta Köbzoli sem !!!!!!
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2014
(#) nash hozzászólása Dec 3, 2014 /

Csatlakozom az előttem szólókhoz, nyomatékosan felhívom a figyelmét mindenkinek :

SENKI NE PRÓBÁLKOZZON SEMMILYEN AKKUMULÁTOR RÖVIDREZÁRÁSÁVAL !

Életveszélyes !
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2014
(#) Massawa válasza giskard hozzászólására (») Dec 4, 2014 /

Az 1 mm-s vaslemezhez már komoly energia kell ( az autok kasznija alig 0,6 mm mégis milyen hatalmas hegesztögepek kellenek a ponthegesztéshez).
Nekem van egy ékszerész ponthegesztöm max 0,5 mm-s anyagra és abban is vagy 500W-s trafo van kb 4-5 menettel a kimeneti oldalon.
Gondold el hogy a kondik elektrodáin ugyanannyi áramnak kell folynia, mint a mm-s vaslemezeken, amik attol megolvadnak! Szoval ha nagyon kisérletezni akarsz, akkor rengeteg kondi jobb kenne, mert összességben nagyobb elektroda felületet kapnál, de abban nem vagyok biztos, hogy elég lesz ilyen vastag vaslemez hegesztéséhez.
Következő: »»   22 / 46
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem