Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   608 / 1173
(#) zosza18 válasza granpa hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Ezt találtam, elvileg a kérdőjeles GU-ról lenne szó: GU737 találat (fel kell nagyítani a pdf-et, mert alapból kicsibe adja be.) A KA1872 meg nem tudom milyen szerkezet, de semmit nem találtam róla.
(#) granpa válasza zosza18 hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Érdekes ez a 2SB=GU. Köszönöm! A KA1872 a'szem kukába ment; egy idő után (vagy első mérgemben) az azonosíthatatlanokat kidobom.
(#) Pixi hozzászólása Szept 23, 2014 /

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek aki a múltkoriban segített a stabiltáp javításban, mert sikerült megjavítanom, és meg van a stabil 6V.
(#) kaszas19 válasza proli007 hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Rendben,gondoltam hogy nem ilyen egyszerű de reménykedtem benne.
(#) kereszke hozzászólása Szept 23, 2014 /

Sziasztok.Autóhangredszerem nem működik.Kibànyàsztam az erősítőt.TDA8563Q az erősítője.Meg tudnà mondani valaki hogy lehet legegyszerűbben megàlapítani jó e az alkatrész?előre is köszi!
(#) nedudgi válasza granpa hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Nem egy 18 lábú IC véletlenül?

LM1872.pdf

(#) granpa válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Kiborítom a lomos kosarat holnap, és megnézem.Most épp belassult a gépem, megyek baltáért! Nem tudom mi a franc van vele, de nem bosszant tovább!
(#) zosza18 válasza granpa hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Nyugalom Kálmánbá!!! Nekem meghalt a routerom most, tegnap a szkópom, hétvégén meg a multiméterem. Nekem is úgy tele van a, hogy kénytelen voltam meginni egy kis szilvát meg sört, hogy elmúljon a bánatom.
Aműgy az SB és a GU közötti kapcsolatot én se érte, de ezt dobta a gép. Sokszor oly logikátlan eredmények születnek és mégis azok a helyesek.
(#) mihist4 hozzászólása Szept 24, 2014 /

Sziasztok!

Van egy DuraTrax ICE Lithium inteligens töltőm, sajna rossz, már így vettem.
Ha tápot kap csipog, kezelőgombokra reagál, kijelzés semmi nincs.
Kimeneten nincs fesz, de ez lehet, hogy azért, mert kijelző nélkül nem tudok out-ot állítani.

Szerintem bedugták a bemenetet 230V-ba, a 12V helyett.
Azért gondolom ezt, mert a bemeneti Elko eldurrant, kicseréltem, de van 2 alkatrész, melyek (
smd-k, db-onként 6 lábuk van ) eldurrantak.

Ezen alkatrészek beazonosításához kérnék segítséget.

Valószínű vmi fesz. szabályzók, de nem biztos.

Rajz nincs, hiába kértem.
(#) Baxi hozzászólása Szept 24, 2014 /

Hi Mesterek!
A kocsiba volt egy nem működő állófűtés. Gondoltam tél élőt bele nézek, hát nem kellett volna
A képeken látszik az elektronika állapota, az kukás lett. Takarítás, kondi cserék után sem akart életre kelni. Amúgy mi jó már hogy egy méregdrága benzines fűtésnek a vezérlő elektronikája pont a kazántér tetejére rakják, amibe elkok is vannak
Amit kérdezni szeretnék, hogy a képen látható két alkatrész az mi lenne?
Az egyik a víz szivattyú. Viszont DC ről nem megy, ugrik egyet s kész. Váltó kell neki, vagy rossz? Szétszedve látható a hogy a forgórésze nem más mint egy mágneses henger.
A másik kütyü amit nem tudom hogy micsoda az a kapcsolási rajzon X3-al jelzett. Szerintem az lenne ami a szikrát csiholja, 0,4 Ohm-os az ellenállása. A vége a tűztérben van. Az elektronikán nem látok olyat ami nagy feszt csinálna, ha az egyáltalán olyas valami lenne mint a gázkonvektoroknál lévő "szikráztató".
Válaszokat segítséget előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2014
(#) granpa válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

Bocs', valahol elébb már írtam TO92-es tok. Megtaláltam; KA1872, a 2. sor: T1837.Még leltem a kidobósban ilyen feliratú diódákat: 006-A7833; 88_8B; B0615; meg egy Z6 9D Graetz-et, na ezekről is semmi.Néha bontogatok, és nincs szívem csak úgy kidobni ezt-azt, hátha valami jó dolog.
(#) Csupasz hozzászólása Szept 25, 2014 /

Sziasztok!
Az alábbi alkatrészek milyen értéket jelentenek?
Kondi: 104-100nF
Kondi:224/400V
Tranya:13001 80.331
Köszönöm a segítséget
(#) Hp41C válasza Csupasz hozzászólására (») Szept 25, 2014 /

Kondi: 104-100nF -> Ide van írva 100nF.
Kondi:224/400V -> 22nF 400V
Tranya:13001 80.331 -? KSE13001, MJE13001
(#) pjg válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 25, 2014 /

220nF
(#) Hp41C válasza pjg hozzászólására (») Szept 25, 2014 /

Való igaz, kimaradt egy 0.
(#) BlackStar hozzászólása Szept 25, 2014 /

Sziasztok!
A képen jelölt kettő smd sot23 (npn,pnp) tranzisztor mivel tudnám helyettesíteni? Esetleg adatlapot hol találok hozzá?
Válaszokat előre is köszönöm.

alkatresz.jpg

(#) kameleon2 válasza BlackStar hozzászólására (») Szept 25, 2014 /

Szia! Lehet, hogy sehogy, mert korántsem biztos, hogy tranzisztor. Ilyen tokban van már sok minden Szupresszortól a diódán át a fet-ig. Inkább meg kellene fejteni a funkcióját és megnézni a vezérlőfeszültségeit (ha vannak) - az alapján aránylag jól helyettesíthető a fiókból is.
(#) Ricsi89 válasza Baxi hozzászólására (») Szept 25, 2014 /

Sajnos az összes állófűtésnél a kályhára van szerelve a vezérlő. A szivattyú valószínű, hogy hibás azért nem megy. Ez egy 3 fázisú motor lesz, amibe bele van építve a meghajtó elektronika is a házba. Az X3-as pedig egy izzítógyertya lesz. Ezeknél a fűtéseknél így gyújtják be az üzemanyagot, ráadásul üzem közben az elektronika a láng által felmelegített gyertya ellenállásából tudja, hogy ég az üzemanyag bent.
Sajnos ez az elektronika eléggé elázott, valószínű, hogy valami vezetősávot is megmarhatott ezért sem indul. Ha eddig még nem tetted meg, akkor egy alapos alkoholos mosást csinálj, hátha.
(#) morgo válasza BlackStar hozzászólására (») Szept 25, 2014 /

Szia!
A DAG valószínűleg ez lesz:
2SC5343S-G Si-npn GP, 60V, 150mA, 200mW, >80MHz, B=200..400
Az FR akármi is lehet, elég sokféle alkatrészt találtam ezzel a jelöléssel, a képről meg a tok pontos méretét (típusát) sem tudom megállapítani.
(#) balint730 hozzászólása Szept 26, 2014 /

Sziasztok.
Elfüstölt egy ellenállás ebbe a változtatható kimenetű tápba milyen értékű lehetett? gondolom 2Wos
AC-DC adapter somogyis MW79CE PRIMER: 230V 23W-os SZEK:1.5 3 4.5 6 7.5 9 12V
12V 1000mA (12VA max)
(#) balint730 hozzászólása Szept 26, 2014 /

Lenne még egy kis 2.1-es technika erősítő csak sajnos 2 ellenállás hiányzik és egy zéner dióda lába eltört de sajnos lekopott a típusszám (képeken jelölve) tápfesz re nem akartam rákötni nehogy valami kár legyen benne.
A kisebb forrasztási hibákat majd kijavítom.
(#) kameleon2 válasza balint730 hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Mekkora a terheletlen DC feszültséged az átkapcsoló nélkül? Mert úgy láttam ez egy sima áramkorlátozó ellenállás - mivel egyből a graetz után van. Ha rövidzár volt a tápon - amiatt füstölhetett el. Ha megvan a feszültséged és tudod, hogy 12V/1A a terhelhetőséged - akkor simán kiszámítható az ellenállás. Ha pl 18V akkor 18-12V=6V 1A mellett = 6/1 = 6 Ohm. Mivel 2W-os volt - biztosan úgy tervezték, hogy elfüstöljön, mert 6Vx1A= 6W lenne. Ez egyfajta védelem. Persze vannak korszerűbbek is - polyfuse, multifuse.....
(#) balint730 válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Köszönöm a segítséget. Terheletlenül 20.8V azaz egy 9Ω os ellenállás kell.
(#) jdani hozzászólása Szept 26, 2014 /

Sziasztok. Pontos infó hiányában annyit tudok, hogy ,,túláram,, miatt meghalt egy beltéri. Biztosíték kiégve, és a MOV1es alkatrész ketté nyílt. Kérdésem, hogy milyen alaktrész ez, és mire szolgál. A másik kérdés, a fotózott alkatrészek jók-e helyette? A két sárga ugyanaz ami egymás alatt-felett van, csak mindkét oldalról fotózva. A harmadik kép, meg egy közeli kép. Én szívem szerint az utolsó alkatrészt tenném bele.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2014
(#) kameleon2 válasza jdani hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Szia! Inkább túlfeszültség miatt gondolom. Mivel ezek az eszközök feszültségre vannak skálázva. Mekkora az üzemi feszültséged? Az sokat segít a helyettesítő kiválasztásában. A méret a teljesítményre utal, megadja hány MJ energiát képes felvenni a védelem idejére - amikor rövidzárba megy az eszköz.
(#) jdani válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Üzemi fesz.? 230V nem?

Nem tudom, mivel elég kevés infót adtál. Nekem van olyan áramköröm, amiben 60V-os védelem van. Jó lenne látni az áramköri részt, amiben volt. Aztán pár katalógus áttúrása és meg is lesz
(#) jdani válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

A táp.

IMG_0784.JPG

Hát az biza egy trafó után van. Miután kiemelted - mértél ott feszültséget? Mert amíg bent volt - nyilván rövidzár volt rajta - de most ha jól sejtem - működnie kell, hiszen ez csak egy plusz védelem, ami alaphelyzetben úgyis szakadás.
(#) elektroncso válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Már hogy volna a trafó után. A fekete zsugorcsővel bevont valami az a zavarszűrő soros tekercse. A trafó az a citromsárga feliratos. Az a védőalkatrész a nagyfeszültségű oldalon van.
Következő: »»   608 / 1173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem