Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Rendelek hozzá spec fóliát nyomtatóm már van készül a levilágító is és persze spec durabrite tintát használok. De a laminálás viszont olcsóbb jóval!
Vitatkoznék veled. Egyszer használható, mivel a rajta lévő bevonatfilm beleolvad a tonerbe és onnan utána már hiányzik. Ott már úgy viselkedik, mint az etikett hátulja.
Ne fillérezzetek már. Egy A/4-es lap 30-70 Ft. Egy gömb fagyi meg 150.
Attól függ, milyen tervezőt használsz. Én eagle-lel dolgozom. Ott egyszerűen ráhúzom a panelre a poligont, beállítom hogy raszter és nem tele. Megadom a vonal vastagságát és távolságát (mondjuk 24mil és 32mil), a progi meg megcsinálja a többit.
Éz így van! Én is azt használom! De raszteres teliföldet még nem hssználtam.
Raszteres földel szép lesz a nyák nem lesz szitás?
Ha úgy vesszük szitás, hiszen a vonalak közötti hézagokban nincs festék (mintha keresztbe sraffoznál egy területet), viszont a vonalak egyenletesen fedettek. Itt most csak ennyit tudok írni, de otthonról be tudok másolni egy így tervezett panelt. A lényeg az, hogy ha mondjuk GND-nek használod, előtte ne kösd össze a GND nevű szabadkézi vonalakat. Azt majd megteszi a poligon. Akkor nem látszanak az összekötések nem 45°-ban futó vonalai.
Remélem érthetően írtam le.
Érthető volt persze! Már régebben csináltam ilyent. Most terveztem egy smd áramkőrt telifőldel de este kipróbálom átteszem rácsos földre. A fotózáshoz még kell pár dolog az drágább kicsivel de minöségben jobb az igaz.
Ilyenből vettem 100 darabot, de még nem volt időm kipróbálni, meg a köcsög postás begyűrte a postaládába, most egyenesedik.
Nálam is már volt ilyen eset és bementem a póstára a csomaggal együtt hogy ez még is milyen eljárás aztán a végén kifizették az árát a csomagnak!
Igazad lehet, de mint írtam is, én sem használom többször. Nem is próbáltam. Viszont nem vettem észre, hogy bármi is beleolvadna a tonerba. Lehet, hogy a viszonylag alacsony lamináló hőfok miatt. Vagy csak nem figyeltem rá eléggé...
Nem a lamináláskor! A nyomtatáskor olvad a toner ebbe a rétegbe. Azt hiszem pont te írtad, hogy a lelógó részek kicsit filmszerűen működnek (bár nem ezekkel a szavakkal). Ez annak a speciális bevonatnak a következménye, ami már a nyomtatáskor bediffundál a toner rétegbe. Valószínűleg ennek köszönhető a könnyű laminálhatóság és a jó tapadás. (Legalábbis a vasalható polo fóliánál így van)
Sziasztok!
Nyák fúrásához eddig a legolcsóbb fúrókat használtam. A 0,8mm darabja 80Ft forint körül van, de ezek elég hamar elkopnak max. 20-30 furatot tudtam velük elfogadható minőségben elkészíteni. Szeretnék egy kicsit strapabíróbb fúrókba beruházni. Erről mi a véleményetek?
Ezek sokat bírnak!
Hátrány, amiért én nem használok ilyet, mert csak állványossal lehet fúrni. Ha kézben fúrod, s kicsit megfeszíted, akkor eltörik.
HA csak 0,8-as kell, akkor jó választás és még a duplájába sem kerül az általad vettnek. Viszont sokkal ridegebb és feszítésre könnyen törik!
Egyébként hasonló áron találsz készletet is 0,3÷1,2mm méretekkel, amivel a legtöbb fúrási feladatot meg tudod oldani.
Én itt vettem, mindenkinek ajánlom. Kedvedre lehet válogatni. Gondolom, van még neki.
E-bay olcsóbb, és amennyi itt a postaköltség, annyiért kínából itt van a fúró...
Szándékosan választottam ezt, általában 0.8-assal szoktam fúrni a nyákokat, nagyobb furatokhoz -amit amúgy sem csinálok sokat- megfelel a HSS fúró is.
Szia!
A COOPTIM weboldalán van olyan ,hogy szigonyfúró annál jobb nem kell!Én azokat használom már egy jó ideje és még nem ment ki az éle.Igaz nem is túl olcsó viszont minőség!
Én meg kifúrok mindent 1mm-esre, mert 0.8mm-be sok minden nem megy bele... Igaz sok minden meg igen. Attól függ, hogy ki mit épít.
Ebbe vajon belemegy a 3,175mm szár átmérőjű NYÁK fúró?
Szerintem bele, de mi a terved ezzel ?
Én elhiszem, hogy gyors a kezed, annyira azért nem
És hogy ezzel nem töri el, azt nem hiszem el, ezt merőlegesen tartani...háát...és hogy ne legyen oldalirányú mozgása...
Egy kis panelfúró gép manapság nem drága és szépen lehet vele dolgozni is. És még annál is megesik,hogy elpattan a fúró sajna.
Na ezt a nyák fúrásához nem lehet használni. Ez fafúrónak használatos. De ha megy kézből a 10 ezres fordulat
Már EZ is használható, de azért kézből könnyen törik a keményfém fúró. A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2014
Ha jól másoltam ki a linket itt megtalálod. Vamn tőbb méret. Nekem bevált. Nem is annyira pattan mint a spirál fúró.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2014
2100Ft nagyon sok. nem bír 10* többet mint az a 200Ft-os amit hirdetett itt valaki, pedig azok használt fúrók. A nyákgyárakban x fúrás után cserélik őket, van amin az méret sem látszik, mert már lekopott a sok befogástól, de otthonra bőven elég.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |