Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ha valaki 80V-os verziót épít, az ne 4148-at tegyen be egyenirányítani, mert az csupán 100V-os. Itt pedig elég nagy feszültségtüske is lehet.
Érdemes úgy neki állni hogy fogsz egy, deszkát vagy valami hab anyagot, kifúrod előre a 4x4 lyukat és egyenként felépíted az "emeleteket". Így pontos egyenes szép kockát kapsz.
Sziasztok!
Elkészültem egy hangsugárzóval és egy sztereó erősítővel. A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2014
Sziasztok!
simpi ötlete alapján megépített, számomra második generációs vízkőmentesítő. Aki szeretné utánépíteni, a kapcsolási rajzot és a PIC-be égetendő hex fájlt is megtalálja a mellékletben.
Szép, preciz, tiszta munka. Nem vagyok telhetettlen de esetleg egy nyákterv?
Kérdés is van 12F683 vagy 12F675-el is mehet a HEX?
Nagyon szép kivitelezés, gratulálok! Linkeld be a Flow forrást és akkor mindenki olyan PIC-re fordíthatja, ami van a fiókban
Opsz, véletlenül rossz válaszra nyomtam, természetesen Bakmannak szólt A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2014
Tudtommal 12F675-ben nincs PWM, 12F683-ban pedig csak normál PWM modul van. Az első variáció csak normál PWM -et használt, azzal is működött. Mellékletben a kért fájlok. A NYÁK terv fotózásos technikához készült!
szerk.: A Flowcode forrás is a mellékletben. A C kódok 12F615-höz vannak igazítva. Ha nem használsz hélhidas hajtást, akkor a C kódok akár törölhetőek is (estleg módosítani kell más mikrovezérlő használata esetén). szerk. 2: A panelben lévő csatlakozó: NSL 25-2 G (HEStore) A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2014
Mi a tapasztalatod vele? Mit csinál a vízkővel?
Sziasztok!
Kicsit megkésve, de le tudtam fotózni a vezérlést az itt említett eszközömhöz. Az első képen a vezérlő látható, a másodikon pedig egy USB<->UART átalakító debuggolás cáljából hozzákapcsolva a főpanelhez... Amúgy a panel kínából van, úgy lett legyártatva...
Tapasztalatok itt. Pontosan nem tudom mit csinál, de ha minden igaz, a vízkőkritsályok csúcsait "letöri", így azok nem tudnak megtapadni a rendszerben, csaptelepek szűrőiben. A vízkövesedés a szűrőkben is észrevehetően csökkent, mióta be van üzemelve a szerkezet.
Köszönöm, meg fogom próbálni, mert már az agyamra megy a folytonos ecetezés.
Szia,
Hát így könnyű! Tekintettel a projekt "nagyságára", mégegyszer gratula. De hogy-hogy kínában gyártattad?
Köszönöm a gratulációt, amúgy Kínában van egy cég, aki 25 dollárért legyárt 10 db, 10x10 cm-es panelt, és ha sürgős a cucc, akkor DHL hozza plusz 15 $-ért. Másfél hét alatt itt van.
A másik ok meg az volt, hogy a TQFP64 lábas footprintet nemigen tudtam volna házi körülmények között legyártani. Főleg, hogy ők még furat-galvánoznak is ennyi pénzért. Amúgy van fotóm arról is, hogy hogy érkezett meg, és most van ebből a PIC32 DevBoard-ból 30 db-om, és a Debuggerből pedig 20. A reklám végett a gyártót kicenzúráztam, de privátban bárkivel megosztom A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2014
Az a baj, hogy ez a PIC-es "hülyeséged" nagyon ragadós... Van egy zsák 555 otthon, de a legegyszerűbb dologhoz is inkább egy 12F...-at veszek elő
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2014
Pont te mondod ezt, aki miatt nálam otthon még a villanyt is PIC kapcsolja! De baromi jó móka!
Ilyesmi paneleket én csináltam, végül maradtam a "dugdosós" megoldásnál. Ezt legalább otthon is le tudtam gyártani (vasalóval ). A furatgalván az nagyon jó dolog lenne, de az még nem megy .
És a cekáz milyen lesz asztali? Én amit készítettem hip-hop padláson vízszintbe egy cserépléc,oszlopok közt, és a közepén függőleges cekáz, melynek az alsó végén súly volt. És a 10cm-es hungarocelt vágtuk vele koszmenetesen a helyszínen födém fedésként. Szabályzása akku töltő csipeszekkel volt a kontaktus, és ha közelebb toltam egymásház akkor kisebb szakaszon kapta meg a 15V-ot, és jobban pirított.
Épül az Accu-Mat töltő. Köszönet azoknak akik segítettek benne.
Szép letisztult munka.. Gratulálok..
Szia! Nekem van két gyári készülékem és egy harmadik apóséknál. Azok garantáltan működnek. Kíváncsi lennék én is az összes részletre. Csak PIC-re elérhető a program hex-ben? Esetleg valamilyen elméleti forrás van, ami alapján készült ?
Végül mi van a kimeneten? Egy szkóp ábra ha volna.
10kHz 50% négyszög? A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2014
Az áramkör működését nem tudom méltaltni (nem értek hozzá), de a kivitelezés mintaértékű, gratulálok.
Én csak PIC-re tudok programot írni, azt is csak Flowcode-ban (eddig bőven elég volt mindenre, amire kellett). Nem egy nagy durranás, 10 kHz-es, 50 % -os kitöltésű PWM van a kimeneten, félhidas "tuninggal". Ez válasz pjg kérdésére is.
Nem tudom mi az elméleti alapja a működésnek, az "Elektromos vízkőmentesítő" topikban vannak ötletek, tippek és tapasztalatok, azok alapján készítettem az egészet. Az első variáció csak egy egyszerű PWM kimenetet használt, az is működött. Ezzel a félhidas meghajtással elméletileg mégjobb. Én eleve szkeptikus vagyok az ilyen dolgokkal szemben, de ez engem is meglepett, pláne úgy, hogy nálunk még horganyzott csövek vannak és azon keresztül is hatásos a szerkezet. Javaslom a már említett topik végigolvasását, a lényeg leszűrhető (bizonyos csőtípusnál nem működik, már nem emlékszem, melyiknél). A gyári cuccok folyamatosan változtatják a frekvenciát, valaki azt írta fix frekivel is működik. Én is azt mondom, kár vacakolni a sweep-pel. Volt otthon pár elfekvő alkatrészem, kipróbáltam délutáni szórakozás gyanánt, bejött. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2014
Hány menet van a csövön? Milyen vastag vezetékből?
Ha jól emlékszem, kb. két méter 1,5 -ös MCU tekercsenként, akkor éppen ez akadt a kezembe. Elvileg mindegy a vezeték keresztmetszete, nem tekercsént funkcionál, még ha annak is tűnik, hanem kondenzátor fegyverzetként. Ajánlom a téma végigolvasását, csak 20 oldal.
Van egy kb. méternyi műanyag csőszakasz. Talán 2 colos. Oda jó lesz?
Nem tudom, nincsenek nagy tapasztalataim. Javaslom ismét a már említett téma végigolvasását.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |