Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Köszönöm srácok a tanácsokat, már vissza akartam adni, de igy adok neki még egy esélyt.
Szia
Közben sikerült szereznem egy eredeti VC5022-es IC-t a JVC AX-70-be. Most ezt semmiképen sem szeretném megsütni,ezért az lenne a kérdésem,hogy a 60W-os izzón kívül a W116,W117-es átkötéshez tegyek egy-egy 10 ohm-os ellenállást?
És persze a végfokok helyére először 100 ohm-os ellenállások kerülnek.
Az átkötéseket a mellékelt rajz alacsony képi felbontása miatt nem tudom beazonosítani, de nem is nagyon fontos.
A végtranzisztort pótló B-E ellenállások elégséges védelmet biztosítanak.
Meg toldottam egy 270ohm-os ellenallassal mert csak ilyen volt es egy hangszoroval mar kevesebb is lett eredmeny egyenaram a kimeneten
Nem inkabb csokkenteni kelett volna?
Nem bizony. A hangszóró hogy került a kimenetre? Írtam, hogy anélkül mérj. Meg sem merem kérdezni az élesztéshez nélkülözhetetlen áramkorlátozó miért nem funkcionált.
A téma keresője segítségével nem szoktad elolvasni a kérdésedhez kapcsolódó korábbi bejegyzéseket?
Jolvan mikor irtad hogy hangszóró nélkül?Mindegy majd holnap ramerek hangszóró nélkül
Aha már megtalaltam meg most is 0,00mv van de lehet nem jól merem.Az ellenállás egyik meg másik végén kell?Mindegy hogy melyik 0,47R en
Először a 0V kimeneti egyenfeszültséget kell helyreállítani. Ezt követően jöhet az árammérés, ahol a 0,47 ohm lesz a shunt-ellenállás. A nyugalmi áramot a mért feszültség (4mV-ot célzunk meg) és az ellenállás-érték hányadosa adja.
Akkor vegyem ki belőle azt a 270 r-es ellenállást mert úgy nem volt egyenfesz.Vagy csinálják hogy szuntessem meg?
Megvan miért volt egyenfesz egyik lába a tranzisztornak nem volt beforrasztva rendesen.
Ilyen hibára csak neked van rálátásod, ügyes vagy, hogy észrevetted
A 100-ohm-os potit tekerd a legnagyobb értéket adó állásba és kezdheted a nyugalmi áram beállítását. A pótlólagos ellenállást a meghajtó tranzisztorok típusának változtatása indokolja.
Értem azért kell bele az ellenállás mert masok a meghajtok.akkor hol merjem az ellenállást két végén az ellenállásnak?
Az ellenallasokon meg mindig 0.00mv van de mertem nyugalmi aramot ami 6.6mA az nem keves egy kicsit?
Természetesen az egyik (tetszőleges) 0,47 ohm két lábán kell mérni. A potenciométert tekerve illene némi feszültségnek megjelennie. Persze abból a feltételezésből indulunk ki, hogy helyesen építetted meg az áramkört
Találtam megint egy hibat nem is kicsiket nemtudom hol jart a fejem amikor raktam essze
Hiba kijavitva mostmar lehet merni az ellenallason 40mv-ot
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2014
De a regi jo ismeros visszajott a bugas
Vedd le szépen 4mV-ra, a búgás is mérséklődni fog, kevésbé húzza meg a tápot.
Hát ez a minimum jobban nemtudom levenni a maximum meg 60korul van de plussz ellenallas nelkul tegyem bele vissza a 270r-est?
Mármint a 2,7k mehet simán vissza.
Már ugy raktam vissza siman de mondom a 40mv a minimum amit be tudok allitani ez 10szerese annak amit mondtal nem baj?
Ebben az esetben a 100 ohm potenciométerrel iktasd sorba a kis értékű ellenállást.
Kevésbé fog melegedni és búgni.
Ertem majd megpróbálom addig is kossz a segitseget és a turelmed
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, összerakok egy erősítőt, de vannak nyitott kérdéseim. Pár éve vettem egy Superampli utánépített panelt. Most jutottam oda, hogy dobozba kerüljön a körítéssel. Kapott 2x24V-os trafót 2x19000µF-es táppal. Ez nagyobb tápfesz mint eredetileg (ha jól tudom). A végén egy koppanás gátlóval... Ma reggel megszólalt szépen összekötözgetve (égőn át kipróbálva), némi beállítási kérdés lenne: Mennyi lenne a nyugalmi árama? Kicsit melegszik a hűtőborda is, jobban mint szerintem kellene... 50 kilós poti van előtte, d csak éppen egy kicsit kell odatekernem és máris szoba hangerőn van, nem nagyon tudom így szabályozni. (kb 5 fokot tudom elfordítani) Hangra nem torzít. Jelenleg nincs bekötve a 230-as föld sehova. A táp közös pontjára mehet vagy közé kell valami kondi? VAn egy kis alap brummja, azt is ki szeretném belőle szedni...
Szia! Már 10mA nyugalmi áram is mérsékelt szintre szorítja a keresztezési torzítást. Ha ez nem elégíti ki az igényedet növelheted 50-100mA-re, ez viszont fűt értelem szerűen.
A potenciométered lineáris, ezért 1/6 pályaellenállásnyi (8k2) ellenállást kell kötnöd a csúszka és a test közé. |
Bejelentkezés
Hirdetés |