Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
A 0,1µF-ost nem lehet másra cserélni, 3,3u-at én a rajzon nem látok.
Jah igen bocsi 3p farad-os az nincsen hanem 3,3 pikos a szabvány az jó ugye?
Másik kérdés a potik lehetnek 25 k ohm osak? A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2014
És mekkora tápfesz kell a kapcsolásnak?
Sziasztok!
Van egy Sharp System 7700-as erősítőm és egy kis problémába ütköztem. Az előző végfok IC-t (STK4241 V) véletlenül elfüstöltem egy mérés során. Vettem bele másikat ami egy (STK4241 II). Előzőleg már volt cserélve benne az IC ,akkor pöcc-röffre indult és hibátlanul szólt. Most is hibátlanul bekapcsol viszont mind a két csatornán kegyetlenül torzít a hang. Oscilloscope-on mérve felismerhetetlen formájú jel jön ki az erősítőből. Azt írják ,hogy a két IC között az eltérés csak a torzítás mértéke. Mi lehet a baj? Vagy pont egy hamisítványt fogtam ki?
Ajánlatos a végfok körüli alkatrészek átmérése, doksi alapján. Nekem is volt hasonló, ott egy ellenállás volt megnyúlva, és az okozott ilyen gondot. Külsőre semmi nyoma nem volt.
Átmértem mindent ,de sehol se találtam hibát. Akkor nagy valószínűséggel az IC hamisítvány. Köszi a segítséget!
Üdv. Van egy Sharp 8800-as erősítőm és tegnap egy kisebb hangosítás közben elhallgatott.Jelenleg azt produkálja hogy a jobb oldali trafónál kicsapja a biztosítékot.De ha leveszem ezt a jobb oldali táplálást akkorsem húz be a relé.Lehetséges hogy még ígyis figyeli a kimenetet?A következőképpen mértem ki a végfokot: egyik vezeték az egyenirányító + oldalára,másik vezeték az ic elötti teljesítmény ellenállás fele lépkedve.Így szintén a jobb oldali végfoknál sípol a műszer valószínű hogy az szállt el.
Melyik lehet a hibás?Amelyiknél az egyenirányító és a teljesítmény ellenállások lábainál sípol vagy pedig a másiknál ahol 475-öt mutat a lábaknál a műszer.
Szia! A táp és kimenet közötti zárlat egyértelműen hiba.
A másik csatornánál vesd össze a lábak feszültségeit a rajzzal. Lehet pont az a trafó áll le ami a védelmet táplálja.
rendben,köszi.a képen látható végfok elötti két fehér ellenállás lábain sípolt a műszer.a másik kettőn meg 475öt mutat mindegyik lábon
Megoldottam végre.Kivettem a jobb oldali végfokot ami kivágta a biztit és most jó.Olyan kérdésem lenne hogy mivel nemtalálok sehol raktáron stk4050-et ezért ha stk4048-at teszek bele akkor nemlesz gond?3V fesszel van kb elmaradva a 48-as.
Szerintem STK4048-ast sem találsz eredetit.
Még mindig jobb, mint amiben sztereo STK van, és 14 ezerért lehetett rendelni. Annyiért inkább szétszedtük alkatrésznek.
Találtam 4048-ast sőt 50-est is azt nemtudom hogy eredeti -e de 5ezer ft-ot még adok érte,de 14et már nem mert akkor inkább veszek hozzá MJ tranyókat és akkor dupla akkora teljesítményű lesz.A két trafó elég jó,+-70V-nál többet tud erről már bármelyik elmegy.
Sziasztok! Egy Sony TA-AX22-es erősítőm van, amiben STK-2129-es IC van. Nem szól. A helyzet az alábbi az "A" hangszóró kimenet kapcsolásakor az IC-n: 1 csatorna 1-es bemenet 36V, 7-es bemenet 33,5V, 4-es kimenet 37,5 V. Szerintem ezek nem igazán jók, főleg a kimenet. A hangszórókimeneten 36,5v van. Amikor bekapcsolom a "B" kimenetet, ez szinte nullára esik le. Ha már a bemeneten is ilyen nagy a feszültség, akkor az előerősítő felől jöhet? Jól gondolom? Tehát visszafelé kell a hibát keresni. (2 csatorna 16-os bemenet 30,8V, 10-es bemenet 30,5v, 13-as kimenet 31 mV (nem elírás)). Tudna valaki segíteni, hol keressem a hibát? Egy IC csere megoldaná a problémát?
Köszönöm a segítséget.
Szia, IC csere a megoldás, sajnos mar sok a hamisítvány..
üdv újra._A már említett sharp 8800-as erősítőmbe vettem új stk4050-es végfokot,_hát meglátszik hogy utángyártott mert kb. pár másodpercig birta._Most tettem bele egy stk4048-ast ezzel meg nem akar menni. nem_húz be a relé.mi lehet a gond ilyenkor?
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2014
Üdv!
Érdeklődés képpen szeretném megkérdezni hogy Sony STR7025-be való STK 054-öt - ebből 2db kellene - be lehet szerezni Magyarországon? az egyik jó, a másik behalt.
Sziasztok!
Valaki megtudná nekem mondani hogy az STK4241V-ben milyen típusú FET-ek vannak?? vagy milyeneket tehetek bele? mert vanegy amit javítani tudnék csak nem tudom milyen típus való bele....
Szia! Bipoláris tranzisztorokból épül fel az adatlap szerint.
Mégis melyik tranzisztorát szeretnéd cserélni?
Szia!Van benne 4db végtranzisztor és abból 2 db tönkrement és azt szeretném cserélni! mutassak róla képet?
Ilyesmi? A meghajtók nem mentek tönkre?
Talán valamely minimum 150V 10A, a gyártói ajánlás szerint is erősítőbe való N-es tranzisztorral megpróbálhatod.
Mindjárt teszek fel képet és akkor látni fogod
erről lenne szó és a 2 jobb oldali ami tönkre ment benne
Elég ügyes vagy akkor simán tudod javítani .
Miért is vagyok ügyes?
Lenyűgöz az utángyártók fantáziája Sajnos ez a legerősebb amit hirtelenjében találtam.
miért is lenyűgöző?
Miért ne lenné az , hisz két tranzisztor ki tudsz forrasztani majd vissza !
Nincs itthon ilyen tranzisztorom. Kezdő vagyok az elektronikában és ez csak volt itthon gondoltam meglesem hogy milyen belülről. VF2-vel szenvedek mert élesztésnél minden rendben volt de amikor betettem egy erősítőbe akkor durran a biztosíték.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |