Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A ceruzára gondoltam.
Köszönöm. Ez saját fejlesztés. Komparátor, Schmitt-triggeres logika és egy monostabil az impulzus üzemmód kijelzésére.
Ja, hát nekem is 1975-ben volt először a kezemben hasonló, csak nem ekkorában. Akkor még nem volt SMD. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2014
Annak idején én is hasonlót csináltam (épphogy befért a tollba a DIL tok ). Pár évvel ezelőtt építettem egy modernebbet.
Sajnos én kicsit gyors vagyok ezért sosem lesz szép az általam kreált termék csupán csak jó nagy gázzal elmegy .
Most ez a legutóbbi kis cucc ami készült éppen most csavaroztam fel a fedlapot . Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2014
Gyors vagy ezt tudom, de szerénykedsz, szép lett (ez is mint a többi).
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2014
Ha nem tetszik dobd át, valahogy szorítanék helyet, persze nem a műhelyben. Jó lett, el tudnám viselni a számítógép szobában .
Szia! Tudnál erről valami infót írni, hogy hogyan kapcsol a kimenet? Ki/be, vagy csak addig míg nyomva van a gomb? Esetleg valaki más megépítette már és tudna segíteni?
Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a dícséretet, a páka után itt a következő projektem, egy AVRISP-MKII lesz. Ez a második pcb amit készítek, ami ráadásul smd/TQFP32/TSSOP20 tokozásu alkatrészeket tartalmaz. Sajnos nem lett tökéletes, 1 vezetősáv szakadt, mivel pont ott volt egy kis levegőbuborék a fólia alatt. Valamit talán túl sok ideig világítottam, így nem tudtam tökéletesen előhívni. A fóliát azért nem mostam le mer még nincs meg minden szükséges alkatrész, így addig védve van a felület.
Ekkora szakadás miatt nem kezdenék bele egy újabb PCB gyártásába. Kényelmesen javítható!
Szerbusztok.
Már egy ideje foglalkoztatnak a kapcsolóüzemű tápegységek. Skori tervei alapján készítettem is egyet ami szépen működik is. Természetesen még hátravan egy oszcilloszkópos vizsgálat is de addig is itt van egykét kép. Üdv.
Persze, javítani fogom.
Kémiai ónozó meg izopropil alkohol is kellene, de sajnos HESTORE nem küld szállítással folyékony vegyszert. Esetleg valaki nem tud olyan helyet ahol ezeket egy postaköltséggel be tudnám szerezni?
Nem látom a szekunder oldali egyenirányítást és puffereket. A hosszabbik sorkapocs mintha egyenesen a trafóra menne. Mire tudod így használni? Vagy másik panelre kerül az egyenirányítás? Amúgy rendben van a táp.
Szerintem nagyon jó lett. Megyek hozzád nyákot készíteni
Az egyenirányítás és pufferelés az külön panelon lesz illetve van egy labortápom annak a trafóját váltom ki ezzel a táppal. A labortáp már eleve tartalmaz egyenirányítást valamint pufferelést.
Üdv.
A kapcsolóüzemű táp frekvenciája miatt az egyenirányítót és a puffert ajánlatos felülvizsgálni, gondolom 50Hz-re vannak jelenleg méretezve.
Igen ez hagy maga után némi kivetni valót, de teszteltem és működik. Persze egy szkópos vizsgálat még hátra van hogy hogyan is működik.
Üdv.
Nincs véletlenül hangváltó vagy szűrő a hangfalban?
Olyan mint ha a középtartományt vágná...
Az első erősítőm, ami csak próbanyákon született meg, egy 7375 -ös IC -vel készült el, és PC tápról tápláltam. Azóta sem építettem IC -vel, de jó vissza gondolni rá. Ennél még sokkal jobbakat is építhetsz, amihez sok sikert kívánok!
A poti háza nincs földelve, ezért búg, ha hozzá érsz.
Jobb és bal csatorna összeér, akkor csinálja ezt nálam is.
Lehet, hogy figyelmetlen votam, de az akkutöltő az lüktető egyenáramot ad, amit pufferelkóval szűrni kell, amit nem látok, hacsak nincs a panelon..
Nincs puffer,az gond?
Nagyon! A töltőből kijövő egyenfeszre polaritáshelyesen egy 1000-4700 µF-os min. 25V-os elkót tegyél és szép lesz a hang.
Szia!
Szerintem azért nem volt beszédhang az első résznél, mert a sztereó jack csatit nem jól kötötted be. Ha jól sejtem az egyik csatornát tetted a testre, a másik pedig a jel lett. Így amit hallottál a két csatorna (bal és jobb oldal) különbsége volt (sztereó jel különbsége), de mivel a beszédhang nem sztereó legtöbbször, így annak a különbsége 0, tehát nem is erősíthette fel ami nincs. A monó jack dugót szerintem felejtsd el, nem hiszem, hogy a tablet-ed sztereó kimenete megköszöni neked, hogy az egyik (jobb oldali) csatornád rövidre zárod a testtel. De, amúgy jól néz ki, gratula hozzá!
Csak a 2. percig néztem a videót, de elég egyértelműnek túnt hogy ez a probléma.
A jelforrásodból kihoztad úgy a bal-jobb csatornát, hogy direktben összekötötted. Helytelen! Mivel a források kimenete kisimpedanciás, keményen egymásra dolgoznak és terhelik egymást, és csak a különbségi jel marad - így nem közösítünk jelet! Tegyél be mindkét kimenetről egy-egy ellánállást (2,2k-10K közt bármi ok.), és azok elmenő végét közösítsd, az menjen a bemenetre!
Ez eddig a legkisebb adapter amit elkészítettem.
Ez egy QFN20-as PIC-hez készült.. (16F690) A ráforrasztás még hátra van, szóval még lesz vele munka... Lemaradt, hogy vasalós technikával készült és a legvastagabb vezetőszélesség 0.25mm. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |