Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Miért akarod helyettesíteni? Rossz? Ha meg van a kollektorán a sortápfeszültség, akkor ne bántsd.
Szia István.Kivettem a sortranzisztort helyette izzó van benne. A táp 19volt.A tranzisztort kivett állapotba mértem B-E 51 ohm.
Az úgy jó. A tranzisztornak semmi baja.
Szia!
Természetesen az antenna bemenentre van kapcsolva.A videóról megy a set top box 7 csatornája.De a video csatorna kikapcsol percenként és üres csatornára vált át. A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2014
Próbáltad másik csatornán (frekvencián)? Esetleg meg lehet nézni úgy is, hogy Scart-al vagy más AV-csatlakozóval összekötni a tévét a videóval.
Akkor hogy folytassam tovább a 19 volt nagyon nem jó mert itt rajz szerint 135 voltnak kéne lenni.
Nemrég még meg volt a nagyobb feszültség a soros izzós bekötésnél. Hová tűnt?
Ezt nem tudom én se.Mi lenne ha kivenném az egész tápegység részt és úgy méregetném. Csak azt nem tudom ilyenkor a sten-by lábat hova kössem.
Elkültem privátba a tévé dokumentumát.
A többi feszültség is extrém kis értékű? Nincs valahol zárlat?
Elkültem a rajzot Az a csatlakozó adatai 1. 1,8v 2.gnd 3. 0v 4.gnd 5. 0 v 6. 0v 7,8,9 gnd 10. 0v 11.9,6 v 12. 0v 13. 0v. egyik se stimmel .
Látom a rajzot. Jó lenne tudni, hogy mi változott meg a régi felálláshoz képest, hogy mi okozza ezt az eltérést.
Csak egy kondit cseréltem meg egy ellenállást.. Lehet ha benne az ellenállás, ott az már át engedi a feszültséget, és valami zárlatol még. De ami előtte volt benne, nem volt semmi mérhető ellenállása, meg is volt égve, tehát nem ment át rajta a feszültség, így nem is zárlatolt, és a TV bekapcsolt eltérítés nélkül.
Semmi nem változott csak a tranzisztor került a helyére meg az új sorkimenő trafó.
A helyzetem a kovetkezõ..
Kivettem a 1878-at. Es mereseim alapjan rossz volt. Kikerestem a labkiosztasat es csak be raktam hellyere egy 208-at. Es lass csodat eldurrant az ûvegbiszti Mondom gyorsan tolok neki egyet, es levalasztom a 208-at teljesen. Emmiter collektor base lab eltavoltiva. Es tranyo nelkul probaltam be inditani remelve h tovabbra is az eredeti hibat produkalja. De nem. Tranyo nelkul is durrant az uvegbiszti azthiszem ketsegbe estem oda a tapom is ezekszerint??
A hálózati biztosíték ment tönkre? Mert ha igen, akkor valamit nagyon elnéztél a szerelés közben.
Igen a halozati uvegbiszti ugrott el :/
Hibás a bu808 !
Nem hibás, hanem hamis. A következő lépés a sortranzisztor kiváltása lett volna.
Szia
Betettem az új kondit, 15 sec alatt ki is ment a tranyó. Kicsit szélesbb lett a kép
Kicsit szélesebb lett a kép, de mire mértem rajta egy kollektorfeszt 135V pont leégett.
Végigmértem újra a tápot is, szerintem jó. Tranyó helyén az égőn 117 volt van, de a rajz szerint csak 107 kellene ??.
Holnap megnézem, remélem Szombathelyen lehet kapni. De holnap este nem érek rá foglalkozni vele, talán majd hétvégén. Még annyit, hogy amíg ment, eléggé nyüszögött a táptrafó.
A leírás nagyban: Bővebben: Link.
Köszi már nézegettem én is, akkor voltam hülye, mikor nem rendeltem meg a kondival együtt. A horizontális eltéritőtekercs ellenállását 2,2 ohm- nak mértem a vertikális 12 vel szemben ez normális?
Igen, normális, mivel a vízszintes eltérítés jóval nagyobb frekvenciájú és ezért azon frekvencián nagyobb ellenállást jelent a függőlegeshez képest. Az ON tranzisztor mellé kell még két féle dióda is, amiknek a típusa a leírásban szerepel. Azt a 10µF-os elkót is cseréld ki!
Nem baj, akkor a 47-eset cseréld ki egy ugyanolyanra. Nagyon gyakran kapacitásvesztetté válik, úgyhogy jobb ilyenkor azt is cserélni.
Sziasztok!
Van egy Panasonic TX21AT2P típusú televízióm.Már régebben elkezdte művelni, az első képen látható jelenséget, viszont nem zavaróan.Most viszont már az adásba is belelátszik, főleg a sötétebb részeknél erős.Ezeke a "zavarok" oldairányban mozognak.Az AV1 vagy adásnélküli kimeneten a legzavaróbbak.Mi lehet a problémája?A porosodás okozhat ilyet? Előre is köszönöm! János A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |