Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   219 / 254
(#) kisgeri válasza yodee hozzászólására (») Okt 25, 2014 /

Jó az a csőpanel, nincs tükrözve. Összehasonlítottam a kiosztást másik panellal is, meg magával a csővel is most. A csőpanelen ha a képernyőn nézem, akkor a baloldali a másodperc csöved és a digitek "felfelé" mutatnak.
(#) yodee válasza kisgeri hozzászólására (») Okt 25, 2014 /

Pedig összeraktam és nem volt jó a kijelzés :\
(#) kisgeri válasza yodee hozzászólására (») Okt 25, 2014 /

A csöveket gondolom jó irányból tetted be a panelra. A szalagkábel biztosan jól került a helyére? Egész pontosan hogy nem volt jó a kijelzés, mi helyett mit mutatott? A vezérlőpanelen biztos jók a feliratozások? (gondolom 74141-ek vannak rajta) Esetleg a csőpanelról és az összekötésről rakhatnál fel képet.
(#) kisgeri hozzászólása Okt 26, 2014 /

Sooty, ha olvasod, kéne egy kis segítség. A mule v1-hez melyik az az utolsó 16F628A-ra írt progi, amiben nincs benne a fading effekt? Volt még pár ilyen nyákom azt építem, 1.3beta-t égettem be, de abban ez az effekt benne van. Ezelőtt én tudod 16F84-el építettem ezt meg. Előre is köszi!
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2014
(#) sooty válasza kisgeri hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Jó kérdés, keresgélek... Ami itt fenn van a fórumban az csak a áttűnéses verzió ? 1.2 is volt szerintem...
(#) kisgeri válasza sooty hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Próbáltam rákeresni, de nem mindig volt filenév alapján egyértelmű, hogy melyik van a v1 és v2-höz. Találtam még a gépemen egy ilyet: 16f628_dcf_nixie_clock_v1_2_no_date_on_start. Ez biztos hogy v1-hez való, kipróbálom most.
(#) kocsgab002 hozzászólása Nov 10, 2014 /

Elválasztó glimmek nagy csöves órához
Bővebben: Link
(#) sooty válasza kocsgab002 hozzászólására (») Nov 10, 2014 /

Kis csöveshez meg lehet ledeset csinálni... (amúgy borostyánsárga csak a fotófény miatt fehéren villant vissza)
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2014
(#) rockersrac válasza sooty hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

Ezt börzén vetted?
(#) sooty válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

Nem, mint ahogy írtam saját készítésű, egy nagyméretű biztosíték volt az alapja. A végleges változata 3 lábú lesz, attól függően van-e a nixiben tizedespont.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2014
(#) Pali79 válasza sooty hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

Ezt leírhatnád kicsit bővebben, hogy csináltad?
(#) sooty válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 11, 2014 / 1

Nagyméretű biztosítékról pákával lemelegítettem a kupakokat , a vezető szálat kivettem. Az egyik kupakot lecsiszoltam, hogy lyukas legyen. Az üvegcsövet egy fa pálcika végére húztam , hogy forgatni tudjam. Gázégővel (bután forrasztó) melegítetem a csővéget, miközben egyenletesen forgattam . Az olvadt üveg gömb alakot szeretne felvenni ezért a cső vége elkezd beszűkülni és a végén csak egy tizedmiliméteres luk marad. (Az elsőt próbáltam összecsípni, de csúnya lett. Mivel led megy bele nem lényeges, hogy légmentesen zárjon) A két borostyán színű 3528 as ledet tom 0,5 merev huzalra forrasztottam és a csőbe helyeztem. A lukas kupakot visszaragasztottam a bizti végére. A vezetéket a csőben a kupak takarásában szintén be lehet ragasztani. (Mindenki csak saját felelőségére készítse el, a gázláng több mint 1000 fokos, az olvadt üveg 600-1000 fokos, védőszemüveg ajánlott!)
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2014
(#) kocsgab002 válasza sooty hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

Nagyon ötletes, ügyes vagy
(#) Pali79 válasza sooty hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

Zsír! Ezt én is ki fogom próbálni! Már csak az áramkorlátozót kellene beletuszkolni. Bár lehet hülyeség, mert már ehhez is át kell tervezni az Emule kijelzőpaneljét.
(#) keszeg01 hozzászólása Dec 5, 2014 /

Jó napot.
Segítséget szeretnék kérni nem tudom beazonosítani a képen lévő kijelzőt egy régi számoló gépből való és szeretnék belőle órát csinálni, tehát ez most nixe vagy vfd ?
12 kivezetése van, és 2cm magas.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014

IMG_1057.jpg

(#) Csupasz válasza keszeg01 hozzászólására (») Dec 5, 2014 /

Szia
VFD kijelző, de a típusát sajnos nem tudom megmondani. Valahol biztos rá van írva...
(#) sooty válasza keszeg01 hozzászólására (») Dec 5, 2014 /

VFD NEC LD8035 Gondolom régi Hunor számológépből.
(#) keszeg01 válasza Csupasz hozzászólására (») Dec 5, 2014 /

Köszönöm a gyors választ, a típusa nagyon fontos a kapcsoláshoz elég jól van rögzítve.
(#) keszeg01 válasza sooty hozzászólására (») Dec 5, 2014 /

Igen az volt vala.
(#) sooty válasza keszeg01 hozzászólására (») Dec 5, 2014 /

Ha hiánytalan, technikatörténeti magyar érdekesség , kár szétszedni.
(#) keszeg01 válasza sooty hozzászólására (») Dec 5, 2014 /

Sajna már darabokba kaptam és hiányos is.
(#) Csupasz válasza sooty hozzászólására (») Dec 5, 2014 /

A 8035-nek ilyen hosszú a szívócsonkja? Ez zavart meg.
(#) kisstomi hozzászólása Dec 6, 2014 /

Sziasztok!
Szeretném megépíteni a vicsys-féle óra tápegységét. Van épp itthon egy 150 uH 1A tekercsem. Ha ezt használnám, akkor kellene más alkatrész értékeket változtatni, vagy működik ezzel is?

Köszönöm!
(#) vicsys válasza kisstomi hozzászólására (») Dec 6, 2014 / 1

Menni fog vele.
(#) kisstomi válasza vicsys hozzászólására (») Dec 13, 2014 /

Megépítettem és működik, de nem volt alkalmam mosfetet venni, így P3NC60-t használtam. Az egyetlen probléma az, hogy 10 mA terhelésnél pár perc alatt felforrósodik a fet és a tekercs is. Ez a fet miatt van, vagy máshol keressem a hibát?
(#) vicsys válasza kisstomi hozzászólására (») Dec 13, 2014 / 1

A dióda milyen?
(#) kadarist válasza kisstomi hozzászólására (») Dec 13, 2014 / 1

Az a 3,3 ohm Rdson egy kicsit soknak tűnik.
(#) kisstomi válasza vicsys hozzászólására (») Dec 13, 2014 /

Már látom, ez lesz a hiba. BYV95C 150 ns-os, én meg FR157-t használtam, mert a datasheetből rosszul olvastam ki. Ez nem 150 hanem 500.
Tanulság: figyelmesebben kell néznem az adatlapokat, és közelebb kell költöznöm egy alkatrészbolthoz
(#) Csupasz hozzászólása Dec 13, 2014 /

Nincs véletlenül valakinek egy kiszerkesztett IN-8-2 nixie panelterve SL6-ban?
(#) mate_x hozzászólása Dec 22, 2014 /

Sziasztok!
A ZM1000-res nixie csöveken mire való a pr kivezetés? (Adatlap: Bővebben: Link )
Én ennek a lábnak a bekötése nélkül hajtom őket, és teljesen jól működik így is.
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2014
Következő: »»   219 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem