Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Jó az a csőpanel, nincs tükrözve. Összehasonlítottam a kiosztást másik panellal is, meg magával a csővel is most. A csőpanelen ha a képernyőn nézem, akkor a baloldali a másodperc csöved és a digitek "felfelé" mutatnak.
Pedig összeraktam és nem volt jó a kijelzés :\
A csöveket gondolom jó irányból tetted be a panelra. A szalagkábel biztosan jól került a helyére? Egész pontosan hogy nem volt jó a kijelzés, mi helyett mit mutatott? A vezérlőpanelen biztos jók a feliratozások? (gondolom 74141-ek vannak rajta) Esetleg a csőpanelról és az összekötésről rakhatnál fel képet.
Sooty, ha olvasod, kéne egy kis segítség. A mule v1-hez melyik az az utolsó 16F628A-ra írt progi, amiben nincs benne a fading effekt? Volt még pár ilyen nyákom azt építem, 1.3beta-t égettem be, de abban ez az effekt benne van. Ezelőtt én tudod 16F84-el építettem ezt meg. Előre is köszi!
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2014
Jó kérdés, keresgélek... Ami itt fenn van a fórumban az csak a áttűnéses verzió ? 1.2 is volt szerintem...
Próbáltam rákeresni, de nem mindig volt filenév alapján egyértelmű, hogy melyik van a v1 és v2-höz. Találtam még a gépemen egy ilyet: 16f628_dcf_nixie_clock_v1_2_no_date_on_start. Ez biztos hogy v1-hez való, kipróbálom most.
Elválasztó glimmek nagy csöves órához
Bővebben: Link
Kis csöveshez meg lehet ledeset csinálni... (amúgy borostyánsárga csak a fotófény miatt fehéren villant vissza)
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2014
Ezt börzén vetted?
Nem, mint ahogy írtam saját készítésű, egy nagyméretű biztosíték volt az alapja. A végleges változata 3 lábú lesz, attól függően van-e a nixiben tizedespont.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2014
Ezt leírhatnád kicsit bővebben, hogy csináltad?
Nagyméretű biztosítékról pákával lemelegítettem a kupakokat , a vezető szálat kivettem. Az egyik kupakot lecsiszoltam, hogy lyukas legyen. Az üvegcsövet egy fa pálcika végére húztam , hogy forgatni tudjam. Gázégővel (bután forrasztó) melegítetem a csővéget, miközben egyenletesen forgattam . Az olvadt üveg gömb alakot szeretne felvenni ezért a cső vége elkezd beszűkülni és a végén csak egy tizedmiliméteres luk marad. (Az elsőt próbáltam összecsípni, de csúnya lett. Mivel led megy bele nem lényeges, hogy légmentesen zárjon) A két borostyán színű 3528 as ledet tom 0,5 merev huzalra forrasztottam és a csőbe helyeztem. A lukas kupakot visszaragasztottam a bizti végére. A vezetéket a csőben a kupak takarásában szintén be lehet ragasztani. (Mindenki csak saját felelőségére készítse el, a gázláng több mint 1000 fokos, az olvadt üveg 600-1000 fokos, védőszemüveg ajánlott!)
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2014
Nagyon ötletes, ügyes vagy
Zsír! Ezt én is ki fogom próbálni! Már csak az áramkorlátozót kellene beletuszkolni. Bár lehet hülyeség, mert már ehhez is át kell tervezni az Emule kijelzőpaneljét.
Jó napot.
Segítséget szeretnék kérni nem tudom beazonosítani a képen lévő kijelzőt egy régi számoló gépből való és szeretnék belőle órát csinálni, tehát ez most nixe vagy vfd ? 12 kivezetése van, és 2cm magas. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
Szia
VFD kijelző, de a típusát sajnos nem tudom megmondani. Valahol biztos rá van írva...
VFD NEC LD8035 Gondolom régi Hunor számológépből.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
Köszönöm a gyors választ, a típusa nagyon fontos a kapcsoláshoz elég jól van rögzítve.
Ha hiánytalan, technikatörténeti magyar érdekesség , kár szétszedni.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
Sajna már darabokba kaptam és hiányos is.
A 8035-nek ilyen hosszú a szívócsonkja? Ez zavart meg.
Sziasztok!
Szeretném megépíteni a vicsys-féle óra tápegységét. Van épp itthon egy 150 uH 1A tekercsem. Ha ezt használnám, akkor kellene más alkatrész értékeket változtatni, vagy működik ezzel is? Köszönöm!
Megépítettem és működik, de nem volt alkalmam mosfetet venni, így P3NC60-t használtam. Az egyetlen probléma az, hogy 10 mA terhelésnél pár perc alatt felforrósodik a fet és a tekercs is. Ez a fet miatt van, vagy máshol keressem a hibát?
Az a 3,3 ohm Rdson egy kicsit soknak tűnik.
Már látom, ez lesz a hiba. BYV95C 150 ns-os, én meg FR157-t használtam, mert a datasheetből rosszul olvastam ki. Ez nem 150 hanem 500.
Tanulság: figyelmesebben kell néznem az adatlapokat, és közelebb kell költöznöm egy alkatrészbolthoz
Nincs véletlenül valakinek egy kiszerkesztett IN-8-2 nixie panelterve SL6-ban?
Sziasztok!
A ZM1000-res nixie csöveken mire való a pr kivezetés? (Adatlap: Bővebben: Link ) Én ennek a lábnak a bekötése nélkül hajtom őket, és teljesen jól működik így is. A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |