Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR-es alkatrész (tranzisztor) teszter
Lapozás: OK   45 / 84
(#) morgo válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Meguntad a Pickit buherálást?
(#) Hp41C válasza morgo hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

((((( Kell egy referencia, amivel összehasonlítom...)))))
(#) Laslie válasza eyess hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Megmértem. Megkap minden feszültséget.
Meg van a hiba oka. Annyira banális, hogy kicsit szégyenlem magam.
Azért volt az időtúllépés, mert elfelejtettem a fuse biteket beírni. Emiatt alacsony volt a működési frekvencia. Eleinte fel se tűnt, de most, hogy már jó óriási a különbség. Ráadásul a bemenetek védelmét ellátó relé sem akart működni.
Az 1.11k verzióval 16MHz-en nagyon gyors a teszter.
Most már haladhatok tovább a többi részegység ellenőrzésével (jelenleg a hangvezérléssel van egy kis gondom, de szerintem könnyen orvosolható lesz).
(#) eyess válasza Laslie hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Értem , akkor csak meg lett a hiba .Ha valami akadály lenne még nyugodtan írd le , és meg lesz a segítség hozzá.
(#) lajos1969 válasza eyess hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Sziasztok!
Akkor mi lehet a gond ha bekapcsol, meg mér is rendesen csak nem kapcsol ki a teszter?? Szoftver hiba??
Köszönöm.
(#) qvasz2 válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

És be van építve az auto-kikapcsolás? Mert az enyémben nincs benne, így nem is kapcsol ki. De én nekem így a jó.
(#) lajos1969 hozzászólása Nov 2, 2014 /

Be van építve!!
(#) Hp41C válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Szia!
Az ICSP csatlakozó nélküli panelterveden vettem észre néhány dolgot:
1. T1 E - C csere. A Bat+ vezetéknek a T1 kollektorára kellene mennie.
2. Hiányzik a túlfeszültség védő dióda az AtMega 28. lába és a +5V közül. Nekem megvédte a kontrollert - rossz értékű ellenállás volt beültetve a föld felé.
3. A referencia típusát nem tudom, de TL431 -hez nem jó a bekötés.
Utánépítettem a panelt egy kis bővítéssel: Rákerült a TL431 referencia, a Zener tesztelő tápegység és áramgenerátor, a frekvenciamérő bemenet és a quartz oszcillátor és előosztó.
bekapcsolás után egyből működött.

Köszönöm mindenkinek a segítséget.
(#) eyess válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Tranzisztorokat ellenőrizd le nem mentek e tönkre , illetve jól lettek e beépítve.
(#) eyess válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Gyors voltál.A referencia eredeti típusa LT1004/2,5v.Annyit tennék hozzá , hogy a szoftvert nem árt jól belőni , illetve a teszter alkatrészeit minél kisebb értéktűrésű azaz min 1% , és a mérőpontok mérőellenállásai pedig nem árt , ha 0,1% értékűek legyenek.Akkor nem fog elmaradni a várt pontosság .
(#) morgo válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

A TL431 üresen maradt ref lábát csak össze kell kötni a katóddal.
A 28. lábra meg fölösleges a védődióda, ezzel az erővel a kontrollert is berakhatod fordítva.
Én inkább a 26. kivezetést - feszmérés- védem egy 5V1 zenerrel. Egyébként már nekem is egy nyákon van minden kiegészítő áramkör, az automata kikapcsolás kivételével. Arra nem tartok igényt.
(#) eyess válasza morgo hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

És az USB aljzat a töltőáramkörrel , hogy mondjuk PC ről is lehessen tölteni?
(#) morgo válasza eyess hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

A töltőáramkör is rajta van. Miért is jó nekem az ha USB-ről töltöm?
(#) denon888 válasza morgo hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Mert nem kell külön táp- a töltő áramkörnek. Gondolom én.

Talán mert mobilosabb lenne , vagyis több rétű.
(#) morgo válasza denon888 hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Van benne igazságod, de egy SE kapcsolóüzemű telefon "töltőt" használok. Ez sem sokkal nagyobb mint egy sima USB kábel.
Ha viszont csak USB van kéznél, akkor meg rádugom az USB/tápcsati kábelt.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014

Nézd csak -
Például erre gondoltam.
Ezzel bármilyen készülékről aminek van usb kimenete tudod tölteni a teszter akkuját.

Nem értesz... A teszterbe van beépítve a töltő. Azt viszont táplálhatom dugasztáppal, labortáppal, vagy akár USB-ről is. Pl ezzel a kábellel. Ha nincs USB a közeledben, mivel töltöd?

Igen igazad van , már leesett.Viszont ez a töltő áramkör jelzi a töltést , és ha feltöltött azt is jelzi.
(#) pjg válasza morgo hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Erre lehet kötni két szál drótot is. Hab a tortán, hogy töltő és védelem a mély kisütés ellen is. Alig 300Ft-ért.

Képzeld, nekem is jelzi... MCP73832 van benne. Igaz, hogy ha már feltöltött azt csak a led kialvása jelzi, a fölösleges fogyasztást elkerülendő.
(#) denon888 válasza eyess hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Ez szép és jó. Csak az a szépséghibája ez a MAXIM ic elég húzús árban van, és nehéz beszerezni.
A Microchip is gyárt töltő áramköröket.
(#) morgo válasza pjg hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Mint ahogy az enyémre is. Van még néhány ilyen panel itthon, de ez nem fért volna el.
(#) eyess válasza denon888 hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

A lehetőséget tárháza széles .És ha már elemes a teszter , akkor lehet univerzálisabb .De mint Morgo írta az övé ilyen , illetve hasonló.

Akkumulátoros. Az elemes cuccokat nagyon nem csípem, legalábbis amíg sok ismerős dobálja ki az akkukat. Amit persze szigorúan megtiltottam nekik. Persze csakis környezetvédelmi okokból...

Most Li-ion akku vagy elem.
(#) morgo válasza denon888 hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

LiPo akku van benne. (másképpen minek írtam volna a töltőt?) Az első perctől telefonakkuval használom. A régi első generációs teszterem is azzal ment.

Bocs, nem neked akartam írni.
Egyébként nekem is azzal megy. Sokkal praktikusabb mint elemekkel bajlódni. Persze akkuval tovább is bírja.
(#) eyess válasza denon888 hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Irjunk akkor cellát hátha jobb úgy.

Morgo: Viszont akkor nem értem azt a mondatodat , hogy nem tartasz igény az automata kikapcsolásra.Viszont akkus megoldásnál ez nem árt , ha van .Nem de ?
(#) Hp41C válasza morgo hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

A panel terve az LT1004 -re jó, a TL431 TO92 tokban más lábkiosztással bír. Egy Zener sokkal laposabb ívű, mint a Schottky. Az 5V1 -es zener minimális feszültsége 5V is lehet, de már ennél jóval kisebb feszültségen is jelentősen terheli az osztót. A táp mérésnél nem akkora jelentőségű (10k az osztó felső tagja), mint a feszültség mérésnél (nálam 249K).
Következő: »»   45 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem