Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Az a helyzet, hogy a tv működés közben romlott el. Meg lehet valahogy nézni hogy valóban rossz-e az IC?
Ha nem volt a bordára téve, akkor lehet, hogy megsült ez a függőleges végfok. Csavard fel a sortrafón lévő alsó potmétert. Erre meg kell jelennie egy vízszintes csíknak, ha rossz ez az IC.
Igazad volt a SCREEN poti feltekerésével megjelent a csík a képernyőn.
Üdv! Köszi a választ.
Egyenlőre ott járok hogy szétcsaptam a sorvégtranyót, ennek helyettesítése folyik most. Ha a beindul a készülék, elvégzem a mérést és írok. Addig is köszönöm! Ha netán nincs meg ez a 30V hova tovább? Mi a legfőbb amit át kell néznem?
Annyit tudok hírtelen mondani, hogy fet nélkül is szét volt a kép csúszva.
Az R629-et ha kivettem összeesett kb 30cm-re. Az R629 előtt és után, fet-el vagy nélküle, kb 1,5v van. Akkor értem el kb 20V-os feszt ha az R629 helyére kb 500ohmos ellenállást raktam. Ekkor a kép elég elfogatható mérterte húzódott vissza, de a jobb oldalán el volt hajolva. Arra gondolok hogy az R629 után valami zárhatja az áramkört, de mi? C621-re tippelek, de akkor annak melegednie kellene ha baja van. Vagy nemtudom, már tanácstalan vagyok.
A gyanús alkatrészt cserélni kell, nincs más módszer.
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy 33uf helyett lehet használni 47uf os elkót?
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen funkciót tölt be, mi a pozíciószáma és mi a tévé típusa.
A tv AKAI CT-G215DT. Rajzot nem leltem hozzá sajnos.
Milyen szám van a nyákra írva a kondenzátornál?
A rajz láttán logikusan gondolkodva ha a fetet kiveszem tényleg össze kellene esnie a képnek. De itt ez csak akkor történik meg ha az R629-et veszem ki. Megpróbálom úgy hogy a fetet kiveszem, és csak az R629-et hagyom benne hogy összekösse az EW-részt. aztán egyessével veszem majd kifelé az alkatrészeket kivétel az L604. Valamelyik biztos hibás lessz, és össze kell majd esnie a képnek akkor is ha az R629 a helyén van.
Az a baj, hogy a rajzokban ehhez a számhoz nem 33µF van társítva. De próbáld ki a cserét, mert nem olyan nagy a különbség.
Most az van, hogy kicseréltem az összes elkót, több mint a fele halott volt. Az IC-t is ki cseréltem és bejött a kép is.
Köszönöm a segítséget Kadarist
Egyszerű a hiba
Hát ne is mond, ettől egyszerübbel még nem is találkoztam.
Na most ott járok, hogy kiszedtem a környező kondikat, és csere újra. C621, C610, C611, C613, C614, C629, C630. A D611 és D612-es diódákat nemhiszem hogy bántanom kellene, mérésre jók, visszafelé nem engednek semmit, tökéletesen egyirányba eresztik a cuccost. Gondolom ezek nem lehetnek hibásak. Most jön az új sorvégtranyó, BU2508D kellene ami 125W de hirtelen csak egy 50W-ost leltem, valameddig kibírja, legalább a mérések elvégzéséig. Nosza akkor jön újra a kérdés, mivan ha nincs meg az ominózus 30V? És egyáltalán honnan is keletkezne ő? A d611-es diódából, vagy a szűrőkondiből jön elő?
Ha eredetileg diódás sortranzisztor volt benne, akkor olyat tegyél a helyébe. Az 508D diódás, bázis-emitter ellenállásos típus.
Na jólvanakkor. A cseredarab nem diódás.
Mi lessz ha azt teszem bele?
Semmi, az is jó bele ! Ott van a D611 és D612.
A c626 és a c613 és a sorkimenő és az eltérítő tekercs egy rezonanciakör alkot, 15625 hz-re méretezve. A lényeg a C626 és a C613 egy feszültség osztót alkot, innen a 30 volt.
Az L602 zárlatos. Lehet hogy nem látod rajta, de rossz. Ha szétég minden akkor az is tönkremegy. 30002026 ez van ráírva és 1 mH az értéke. Volt hogy megtekertem de soha nem volt az igazi(pedig számoltam a meneteket). Nekem van 2db új A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
Amint látom, téged már szivatott eme csodakészülék, annyi infót tudsz róla.
Én azt veszem ki szavaidból hogy kondi és sorvégcsere után nem indítsam addig míg az L602 nincs cserélve, mert ugyanott leszek ahol az elején. Szóval akkor oda egy 1mh tekercs kell.
Sziasztok!
Szeretnék összekötni egy T-Home STB-ot egy Musikland(Tesla) 4160 AB-1 fekete-fehér TV-vel, annak koax antenna bemenetével. Szeretnék, de valamiért nem megy. Ezeket próbáltam: 1. STB RCA video OUT - koax IN átalakító 2. STB SCART OUT - RCA video OUT - koax IN átalakító 3. STB SCART to RCA átalakító adapter - RCA video OUT - koax IN átalakító Egyikkel sem sikerült képet előcsalnom, hiába tekergettem a TV-n a hangoló gombokat. Mit csinálok rosszul? Nem tudom hogy hibás -e a TV, tegnap szedtem elektronikus hulladékból, indul, van kép, hang, láthatóan minden funkciója(hang, fényerő, kontraszt) működik. Esetleg rosszul használom a hangológombot? Benyomom az adott csatorna gombját, majd a mellette lévő tekerőt forgatom. A STB-on kellene valamit átállítani? Ha nincs kép, nehezen, amúgy is automatikusan szokta kiválasztani a kimenetet. Hálás lennék a segítségért, jó lenne egy kis retró hangulatot felidézni ezzel a kis tévével. Előre is köszönöm.
Szia! Neked ide egy modulátor kéne, a képen látható eszközökkel nem fog menni amit szeretnél. Amit koax in átalakítóként emlegetsz, az kéne egy modulátor legyen. Ez a lépés nem csak annyi, hogy a csatlakozót átalakítod ilyenről olyanra. Kompozit videojelből RF jelet kéne csinálni, erre való a modulátor. Üdv
Igen, 1 mH ! És ne indítsd be amíg nincsen minden, mert elszáll a tranyó.
Nem akarok beleszólni, de a rajzon 15uH van. Egy másik rajzon pedig 6uH. Valószínű, hogy képcsőméret-függő a dolog.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2014
1mh-s lehet. Kalmi ahogy leírta milyen szám van rajta tökéletesen megegyezett vele.
A lényeg az hogy kiszedtem a tekercset és meglepődtem. Ez rommá van sülve, a rézhuzalról leégett a szigetelés, szóval tényleg zárlatos. Ilyen tekercsem nincs, szóval áttekertem. Számoltam 280menet kell rá, én megpróbáltam minnél egyenletesebben újratekerni rá a 280menetet. Nemsokára indítás, meglátjuk mi lessz belőle.
Az 30002026 számozás az L604-es tekercsen van, nem az L602-őn. Az L604 volt elégve, a 602-es egészséges akármennyire nézem át.
Na tekercs áttekerve, mindent visszaraktam, kivéve a fet-et. Bekapcs, ahogy írtad a kép össze vas esve, és a D611-en megjelent a feszültség, igaz nem 30V hanem 68V.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |